Πώς να συνομιλήσετε στο Mozilla Thunderbird

Οδηγίες βήμα προς βήμα για τον τρόπο ρύθμισης και χρήσης

Mozilla Thunderbird

Το Mozilla Thunderbird είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσφέρει μια σειρά από επιλογές για χρήστες PC χωρίς πρόσβαση σε ισχυρό λογισμικό όπως το Microsoft Outlook. Επιτρέποντάς σας να ενσωματώσετε πολλά γραμματοκιβώτια με πρωτόκολλα SMTP ή POP, το Thunderbird είναι ένα ελαφρύ, ευαίσθητο λογισμικό. Το Thunderbird αναπτύσσεται από τον Mozilla, τον όμιλο πίσω από τον Firefox.

Πώς να ρυθμίσετε τη συνομιλία στο Mozilla Thunderbird

Από τον Thunderbird 15, ο Thunderbird υποστηρίζει τα άμεσα μηνύματα. Για να χρησιμοποιήσετε τη συζήτηση, πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό (ή να διαμορφώσετε έναν υπάρχοντα λογαριασμό) με έναν παροχέα άμεσων μηνυμάτων ή συνομιλίας μέσω διαδικτύου. Το Chat του Thunderbird λειτουργεί αυτήν τη στιγμή με το IRC, το Facebook, το XMPP, το Twitter και το Google Talk. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι πολύ παρόμοια για καθένα.

Ξεκινήστε τον "Οδηγό νέου λογαριασμού"

Στην κορυφή του παραθύρου του Thunderbird, κάντε κλικ στο μενού Αρχείο (File), έπειτα κάντε κλικ στο κουμπί Νέο

Εισάγετε όνομα χρήστη. Για το IRC, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε το όνομα του διακομιστή IRC, π.χ. irc.mozilla.org για το διακομιστή IRC του Mozilla. Για το XMPP, θα πρέπει επίσης να εισαγάγετε το όνομα του διακομιστή σας XMPP. Για το Facebook, το όνομα χρήστη σας μπορεί να βρεθεί στη διεύθυνση https://www.facebook.com/username/

Καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασης για την υπηρεσία. Ένας κωδικός πρόσβασης είναι προαιρετικός για λογαριασμό IRC και απαιτείται μόνο αν έχετε κρατήσει το ψευδώνυμό σας στο δίκτυο IRC.

Δεν απαιτούνται συνήθως προχωρημένες επιλογές, επομένως απλώς κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.

Ολοκλήρωση του Οδηγού. Θα παρουσιαστεί μια οθόνη Περίληψη. Κάντε κλικ στο Τέλος για να ολοκληρώσετε τον οδηγό και να ξεκινήσετε την κουβέντα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη συνομιλία

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας συνομιλίας. Καταρχήν, βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο μεταβαίνοντας στο Status Chat και συνδέοντας:

Κάντε κλικ στην καρτέλα Συνομιλία δίπλα στην καρτέλα Εγγραφή για να ξεκινήσετε και να συμμετάσχετε σε συνομιλίες.