Πώς να επικυρώσετε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το Perl

Είναι έγκυρο και θα λειτουργήσει; Εάν συλλέγετε ή χρησιμοποιείτε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου οπουδήποτε στα σενάρια και τα προγράμματα Perl σας, συλλέγετε ενδεχομένως πολλές διευθύνσεις που δεν λειτουργούν. Κάποιος μπορεί να στερείται επιστολή στο όνομα τομέα , άλλος μπορεί να έχει υπερβολικά απορριφθέντα χαρακτήρα.

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι για την ανικανότητά του, θέλετε να πιάσετε τη σπασμένη διεύθυνση - για να ζητήσετε από τον χρήστη να επανέλθει ίσως ή για να αποφύγετε την αποστολή ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σίγουρα δεν θα πάει πουθενά.

Στην Perl, μπορείτε να δημιουργήσετε μια περίπλοκη τακτική έκφραση, φυσικά? ή στρέφετε σε μια εύχρηστη λειτουργική μονάδα που έχει ήδη ενσωματωθεί και μπορεί να ελέγξει και τα ονόματα τομέα.

Επαληθεύστε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το Perl

Για να ελέγξετε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη σωστή διαμόρφωση και εγκυρότητα σε μια δέσμη ή πρόγραμμα Perl:

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο :: Ισχύοντα παραδείγματα επικύρωσης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Υποθέτοντας ότι το $ email_address κρατά τη διεύθυνση που θα ελεγχθεί, μπορείτε να ελέγξετε την εγκυρότητά του χρησιμοποιώντας:

#! / usr / bin / perl Χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :: Ισχύει $ email_address = 'me @@ example.com'; εάν (Email :: Valid-> address ($ email_address)) {# Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι έγκυρη} else {# Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι έγκυρη}

Μπορείτε επίσης να έχετε Email :: Valid check για έγκυρους τομείς ανωτάτου επιπέδου (βεβαιωθείτε ότι το ".com", ".net", ".cn" ή άλλο έγκυρο όνομα τομέα βρίσκεται στην άκρη της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου). Βεβαιωθείτε ότι είναι εγκατεστημένη η μονάδα Net :: Domain :: TLD.

#! / usr / bin / perl Χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :: Ισχύει $ email_address = 'me @@ example.com'; εάν η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι έγκυρη αλλιώς {# Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι έγκυρη}

Εγκαταστήστε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο :: Valid Perl Module

Για να εξοπλίσετε την εγκατάστασή σας με την ηλεκτρονική διεύθυνση Email :: Valid για επικύρωση της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: