Γιατί να εμπλακείτε στην ηλεκτρονική κοινωνική δικτύωση;

Κοινωνική δικτύωση ... Γιατί;

Κοινωνική δικτύωση είναι όλη η οργή αυτές τις μέρες, αλλά πολλοί άνθρωποι ακόμα δεν καταλαβαίνουν τι είναι όλη η φασαρία. Από το εξωτερικό κοιτάζοντας μέσα, φαίνεται ότι η online κοινωνική δικτύωση είναι για να ξοδέψετε πολύ χρόνο να μην κάνετε τίποτα. Μόλις όμως καταλάβετε ότι ένα κοινωνικό δίκτυο είναι τόση όσο μια δραστηριότητα, όλα αρχίζουν να αλλάζουν.

Τα online κοινωνικά δίκτυα είναι το σπίτι σας στον Ιστό

Η δυσκολία που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι στην κατανόηση της διαδικτυακής κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι βλέπουν τους ιστότοπους ως έχουν συγκεκριμένο σκοπό, όπως το CNN.com για ειδήσεις και το YouTube.com για βίντεο και το Flickr.com για φωτογραφίες. Αλλά τα κοινωνικά δίκτυα όπως το MySpace και το Facebook δεν παρέχουν μια συγκεκριμένη χρήση τόσο όσο σας δίνουν ένα σπίτι στο διαδίκτυο.

Σκεφτείτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ως ένα πλαίσιο PO στον ιστό. Ένα πλαίσιο PO είναι ένας πολύ βολικός τρόπος λήψης επιστολών από τους ανθρώπους, αλλά δεν πρόκειται να προσκαλέσετε τους ανθρώπους στο πεδίο PO σας για να δείτε τα οικογενειακά άλμπουμ φωτογραφιών σας. Θα τους προσκαλέσετε στο σπίτι σας.

Αυτό είναι που παρέχει ένα διαδικτυακό κοινωνικό δίκτυο: ένα μικρό κομμάτι του ιστού που μπορείτε να καλέσετε το δικό σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συνεχίσετε με ένα blog, για να ενημερώσετε τους φίλους και την οικογένειά σας για το τι έχετε να κάνετε και ακόμα και για να μοιραστείτε φωτογραφίες από τις πρόσφατες διακοπές σας.

Και επειδή ένα κοινωνικό δίκτυο κάνει το μεγαλύτερο μέρος της βαρύτερης ανύψωσης για σας, είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρηθεί από μια προσωπική ιστοσελίδα.

Τα online κοινωνικά δίκτυα είναι καλά για τους φίλους και την οικογένεια

Το μεγάλο πράγμα για την online κοινωνική δικτύωση είναι ότι παρέχει έναν εύκολο τρόπο για να συμβαδίσει με τους φίλους και την οικογένειά σας. Εάν ζείτε μια πολυάσχολη ζωή, μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρείτε επαφή με όλους και να έχετε πάντα ό, τι χρειάζεται να κάνετε η προσοχή σας. Η online κοινωνική δικτύωση σάς επιτρέπει να προσθέτετε άτομα ως φίλους, ώστε να μπορείτε εύκολα να διατηρείτε επαφή μαζί τους.

Μπορούν επίσης να αποτελέσουν έναν εξαιρετικό προορισμό για τις οικογένειες να διατηρούν επαφή, να μοιράζονται πληροφορίες και φωτογραφίες, ακόμα και να σχεδιάζουν οικογενειακές συγκεντρώσεις ή συναντήσεις. Τα κοινωνικά δίκτυα όπως το MyFamily.com έχουν σχεδιαστεί με αυτό το συγκεκριμένο σκοπό. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε το δικό σας κοινωνικό δίκτυο χρησιμοποιώντας το Ning και να το χρησιμοποιήσετε για να διατηρείτε επαφή με την οικογένειά σας. (Ήχος σκληρός; Είναι πραγματικά πιο εύκολο από αυτό που ακούγεται!)

Τα online κοινωνικά δίκτυα είναι καλά για τις επιχειρήσεις

Η κοινωνική δικτύωση ήταν πάντα ένα μεγάλο επιχειρηματικό περιουσιακό στοιχείο. Απλά σκεφτείτε τον αριθμό των θέσεων εργασίας και επιχειρηματικών ευκαιριών που έχετε μάθει από τους φίλους και τους συναδέλφους σας. Και η online κοινωνική δικτύωση δεν διαφέρει. Τα κοινωνικά δίκτυα όπως το LinkedIn σχεδιάζονται γύρω από τις επιχειρηματικές πτυχές της κοινωνικής δικτύωσης και χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο από τα τμήματα HR για να εντοπίσουν ταλαντούχους υπαλλήλους.

Τα κοινωνικά δίκτυα βρίσκονται επίσης στον πυρήνα του κάτι που ονομάζεται "κοινωνικό μάρκετινγκ μέσων μαζικής ενημέρωσης". Αυτός είναι ένας τρόπος προώθησης προϊόντων μέσω ιστότοπων κοινωνικών μέσων όπως κοινωνικά δίκτυα, ιστολόγια, widget και άλλους κοινωνικούς ιστότοπους. Αν τρέχετε τη δική σας επιχείρηση ή εάν απλώς πωλείτε λίγες αποδόσεις και τελειώνει σε eBay κάθε φορά, η παρουσία κοινωνικού δικτύου μπορεί να σας βοηθήσει.

Τα online κοινωνικά δίκτυα είναι καλά για διασκέδαση

Ας μην αφήσουμε τον παράγοντα διασκέδασης. Η ψυχαγωγία αποτέλεσε πάντα τον πυρήνα της εμπειρίας της κοινωνικής δικτύωσης και, καθώς τα κοινωνικά δίκτυα γίνονται πιο εξελιγμένα, υπάρχει τεράστιο δυναμικό για διασκέδαση ενώ η κοινωνική δικτύωση.

Το Facebook γίνεται γρήγορα η πλατφόρμα επιλογής για casual gaming. Με τη δυνατότητα να διαχειρίζεστε εύκολα έναν αγώνα σκακιού με έναν φίλο, ακόμη και αν ζουν στο ήμισυ του κόσμου, είναι εύκολο να δείτε γιατί τα παιχνίδια του Facebook είναι τόσο δημοφιλή.

Αλλά η διασκέδαση στα κοινωνικά δίκτυα δεν περιορίζεται μόνο στα παιχνίδια. Τα εξειδικευμένα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να ταιριάξουν τα ενδιαφέροντά σας με την κοινωνική δικτύωση. Αγάπη ταινίες; Δοκιμάστε το Flixster και παίξτε το ατελείωτο παιχνίδι trivia. Οπως η μουσική? Αφήστε το Last.FM να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε νέες μπάντες παρόμοιες με τη μουσική που σας αρέσει. Ένα αθλητικό παξιμάδι; Το FanIQ θα σας αφήσει να δείξετε στον κόσμο πόσο γνωρίζετε για τον αθλητισμό.

Online κοινωνικά δίκτυα και εσείς

Είτε ψάχνετε για έναν τρόπο να παραμείνετε συνδεδεμένοι με την οικογένειά σας, είτε ψάχνετε για έναν τρόπο να χρησιμοποιήσετε την πλήρη γνώση των διάσημων εισαγωγικών ταινιών, η online κοινωνική δικτύωση μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Οι παρακάτω σύνδεσμοι μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ενδείξεις της κοινωνικής δικτύωσης: