Τι είναι το LinkedIn και γιατί πρέπει να είστε σε αυτό;

LinkedIn εξήγησε (για εκείνους που είναι πολύ ντροπαλός να ρωτήσω τι είναι)

Έτσι, ίσως έχετε ακούσει τον όρο "LinkedIn" που δίνουν οι συνάδελφοί σας στην εργασία, που αναφέρονται από τους συμμαθητές σας στο σχολείο ή που ομιλούνται από έναν φίλο που είναι στο κυνήγι για μια νέα δουλειά. Αλλά τι είναι το LinkedIn, ούτως ή άλλως;

Δεν είσαι ο μόνος που δεν ξέρει. Παρά την ύπαρξη μιας από τις πιο δημοφιλείς κοινωνικές πλατφόρμες σήμερα , πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ακόμα καμία ιδέα για το τι πρέπει να χρησιμοποιηθεί το LinkedIn ή πώς θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το να είναι σε αυτό.

Μια σύντομη εισαγωγή στο LinkedIn

Με απλά λόγια, το LinkedIn είναι ένα κοινωνικό δίκτυο για επαγγελματίες. Είτε είστε εκτελεστικό μάρκετινγκ σε μια μεγάλη εταιρεία, ιδιοκτήτης επιχείρησης που διαχειρίζεται ένα μικρό τοπικό κατάστημα ή ακόμα και φοιτητής πρώτου χρόνου που αναζητά να εξερευνήσει μελλοντικές επιλογές σταδιοδρομίας, το LinkedIn είναι για οποιονδήποτε και για όλους όσους ενδιαφέρονται να πάρουν σοβαρά την επαγγελματική τους ζωή βρίσκοντας νέες ευκαιρίες για να αναπτύξουν τη σταδιοδρομία τους και να συνδεθούν με άλλους επαγγελματίες.

Είναι κάτι σαν μια παραδοσιακή εκδήλωση δικτύωσης όπου πηγαίνετε και συναντάτε άλλους επαγγελματίες στο πρόσωπο, μιλάτε λίγο για αυτό που κάνετε και ανταλλάξτε επαγγελματικές κάρτες. Ωστόσο, στο LinkedIn προσθέτετε "συνδέσεις" με τον τρόπο που θα κάνατε ένα αίτημα φίλων στο Facebook , συζητάτε μέσω ιδιωτικού μηνύματος (ή διαθέσιμων πληροφοριών επικοινωνίας) και έχετε όλη την επαγγελματική σας εμπειρία και τα επιτεύγματά σας σε μια οργανωμένη προφίλ για προβολή σε άλλους χρήστες.

Το LinkedIn είναι πολύ παρόμοιο με το Facebook από την άποψη της ευρείας προσφοράς του. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πιο εξειδικευμένα επειδή εξυπηρετούν επαγγελματίες, αλλά γενικά, αν γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε το Facebook ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο κοινωνικό δίκτυο, το LinkedIn είναι κάπως συγκρίσιμο.

Βασικά χαρακτηριστικά του LinkedIn

Screenshot, LinkedIn.

Ακολουθούν ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που προσφέρει αυτό το επιχειρηματικό δίκτυο και το πώς έχουν σχεδιαστεί για χρήση από επαγγελματίες.

Αρχική σελίδα: Μόλις συνδεθείτε στο LinkedIn, η εγχώρια ροή δεδομένων είναι η ροή ειδήσεων που εμφανίζει τις πρόσφατες αναρτήσεις από τις συνδέσεις σας με άλλους επαγγελματίες και τις σελίδες εταιρειών που παρακολουθείτε.

Προφίλ: Το προφίλ σας εμφανίζει το όνομά σας, τη φωτογραφία σας, την τοποθεσία σας, το επάγγελμά σας και πιο δεξιά στην κορυφή. Κάτω από αυτό, έχετε τη δυνατότητα να προσαρμόσετε διάφορα διαφορετικά τμήματα, όπως μια σύντομη περίληψη, εργασιακή εμπειρία, εκπαίδευση και άλλα τμήματα, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα παραδοσιακό βιογραφικό ή βιογραφικό σημείωμα.

Το δίκτυό μου: Εδώ θα βρείτε μια λίστα όλων των επαγγελματιών με τους οποίους είστε συνδεδεμένοι στο LinkedIn. Εάν τοποθετήσετε το ποντίκι πάνω από αυτήν την επιλογή στο επάνω μενού, θα μπορείτε επίσης να δείτε διάφορες άλλες επιλογές που θα σας επιτρέψουν να προσθέσετε επαφές, να βρείτε άτομα που ίσως γνωρίζετε και να βρείτε αποφοίτους.

Θέσεις εργασίας: Όλες οι λίστες εργασιών δημοσιεύονται στο LinkedIn καθημερινά από τους εργοδότες και η LinkedIn θα σας συστήσει συγκεκριμένες εργασίες με βάση τις τρέχουσες πληροφορίες σας, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας σας και των προαιρετικών προτιμήσεων εργασίας που μπορείτε να συμπληρώσετε για να λάβετε καλύτερα προσαρμοσμένες λίστες εργασίας.

Ενδιαφέροντα: Εκτός από τις επαφές σας με επαγγελματίες, μπορείτε να ακολουθήσετε και ορισμένα ενδιαφέροντα στο LinkedIn. Αυτές περιλαμβάνουν σελίδες εταιρειών, ομάδες ανάλογα με την τοποθεσία ή το ενδιαφέρον, την πλατφόρμα SlideShare του LinkedIn για τη δημοσίευση διαφανειών και τη πλατφόρμα Lynda του LinkedIn για εκπαιδευτικούς σκοπούς .

Γραμμή αναζήτησης: Το LinkedIn διαθέτει μια ισχυρή λειτουργία αναζήτησης που σας επιτρέπει να φιλτράρετε τα αποτελέσματά σας σύμφωνα με πολλά διαφορετικά προσαρμόσιμα πεδία. Κάντε κλικ στην επιλογή "Για προχωρημένους" δίπλα στη γραμμή αναζήτησης, για να βρείτε συγκεκριμένους επαγγελματίες, εταιρείες, θέσεις εργασίας και πολλά άλλα.

Μηνύματα: Όταν θέλετε να ξεκινήσετε μια συνομιλία με έναν άλλο επαγγελματία, μπορείτε να το κάνετε στέλνοντας ένα προσωπικό μήνυμα μέσω του LinkedIn. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε συνημμένα, να συμπεριλάβετε φωτογραφίες και πολλά άλλα.

Ειδοποιήσεις: Όπως και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα, το LinkedIn διαθέτει μια λειτουργία ειδοποίησης που σας επιτρέπει να γνωρίζετε πότε έχετε εγκρίνει κάποιον, προσκαλέστε να συμμετάσχετε σε κάτι ή καλωσορίσατε για να ελέγξετε μια ανάρτηση που μπορεί να σας ενδιαφέρει.

Εκκρεμείς προσκλήσεις: Όταν άλλοι επαγγελματίες σας προσκαλούν να συνδεθείτε μαζί τους στο LinkedIn, θα λάβετε μια πρόσκληση που θα πρέπει να εγκρίνετε.

Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που θα παρατηρήσετε αρχικά όταν φτάσετε στο LinkedIn, αλλά μπορείτε να βάψετε βαθύτερα σε μερικές από τις πιο εξειδικευμένες λεπτομέρειες και επιλογές εξερευνώντας την πλατφόρμα σας. Ενδεχομένως να ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε τις Επιχειρηματικές Υπηρεσίες του LinkedIn, οι οποίες επιτρέπουν στους χρήστες να δημοσιεύουν εργασίες, να επωφελούνται από λύσεις ταλέντων, να διαφημίζουν στην πλατφόρμα και να επεκτείνουν τη στρατηγική πωλήσεων σας ώστε να συμπεριλαμβάνουν κοινωνικές πωλήσεις στο LinkedIn.

Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για

Τώρα ξέρετε τι προσφέρει το LinkedIn και ποιοι άνθρωποι το χρησιμοποιούν συνήθως, αλλά αυτό πιθανώς δεν σας δίνει συγκεκριμένες ιδέες για το πώς να το χρησιμοποιήσετε μόνοι σας. Στην πραγματικότητα, πολλοί χρήστες δημιουργούν έναν λογαριασμό και στη συνέχεια το εγκαταλείπουν επειδή δεν έχουν ιδέα πώς πρέπει να χρησιμοποιούν το LinkedIn.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για αρχάριους.

Επιστρέψτε σε επαφή με τους παλιούς συναδέλφους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενότητα Το Δίκτυο μου για να βρείτε παλιούς συναδέλφους, καθηγητές, άτομα που πήγατε στο σχολείο και οποιοσδήποτε άλλος εσείς πιστεύετε ότι αξίζει να έχει στο επαγγελματικό σας δίκτυο. Απλά εισάγετε ή συνδέστε το email σας για να συγχρονίσετε τις επαφές σας με το LinkedIn.

Χρησιμοποιήστε το προφίλ σας ως το βιογραφικό σας σημείωμα. Το προφίλ σας LinkedIn αντιπροσωπεύει ουσιαστικά ένα πιο ολοκληρωμένο (και διαδραστικό) βιογραφικό σημείωμα. Μπορείτε να το συμπεριλάβετε ως σύνδεσμο ίσως σε ένα email ή στη συνοδευτική επιστολή σας όταν υποβάλλετε αίτηση για εργασία. Μερικοί ιστότοποι που σας επιτρέπουν να εφαρμόσετε σε εργασίες θα σας επιτρέψουν ακόμη και να συνδεθείτε στο προφίλ σας LinkedIn για να εισάγετε όλες τις πληροφορίες σας. Εάν πρέπει να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό σημείωμα εκτός του LinkedIn, υπάρχουν εφαρμογές για αυτό .

Screenshot, LinkedIn.

Βρείτε και εφαρμόστε τις εργασίες. Θυμηθείτε ότι LinkedIn είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να αναζητήσετε online θέσεις εργασίας. Θα έχετε πάντοτε προτάσεις από τη LinkedIn σχετικά με τις θέσεις εργασίας που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, αλλά μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε τη γραμμή αναζήτησης για να αναζητήσετε και συγκεκριμένες θέσεις.

Βρείτε και συνδεθείτε με νέους επαγγελματίες. Είναι υπέροχο να επικοινωνήσετε με τους παλιούς συναδέλφους σας και να συνδεθείτε με όλους στο σημερινό σας χώρο εργασίας που μπορεί επίσης να βρίσκονται στο LinkedIn, αλλά αυτό που είναι ακόμη καλύτερο είναι ότι έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε νέους επαγγελματίες είτε τοπικά είτε διεθνώς που μπορεί να βοηθήσουν με τις επαγγελματικές σας προσπάθειες.

Συμμετέχετε σε σχετικές ομάδες. Ένας πολύ καλός τρόπος να συναντήσετε νέους επαγγελματίες είναι να συμμετάσχετε σε ομάδες με βάση τα ενδιαφέροντα ή το επάγγελμά σας και να αρχίσετε να συμμετέχετε. Άλλα μέλη της ομάδας μπορεί να συμπαθούν αυτό που βλέπουν και θέλουν να συνδεθούν μαζί σας.

Blog για αυτό που γνωρίζετε. Η ίδια η πλατφόρμα δημοσίευσης του LinkedIn επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν αναρτήσεις ιστολογίου και να έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν το περιεχόμενό τους σε χιλιάδες χρήστες. Οι δημοσιευμένες δημοσιεύσεις θα εμφανίζονται επίσης στο προφίλ σας, γεγονός που θα αυξήσει την αξιοπιστία σας σε συναφή πεδία που σχετίζονται με την επαγγελματική σας εμπειρία.

Αναβάθμιση σε λογαριασμό Premium LinkedIn

Πολλοί άνθρωποι μπορούν να κάνουν καλά με έναν δωρεάν λογαριασμό LinkedIn, αλλά εάν είστε σοβαροί για τη χρήση του LinkedIn και όλων των πιο προηγμένων χαρακτηριστικών του, μπορεί να θέλετε να κάνετε αναβάθμιση σε premium. Καθώς διερευνάτε την πλατφόρμα, θα παρατηρήσετε ότι ορισμένα πράγματα όπως διάφορες λειτουργίες σύνθετης αναζήτησης και το χαρακτηριστικό "Ποιος είδαν το προφίλ μου" δεν είναι διαθέσιμα στους ελεύθερους χρήστες.

Screenshot, LinkedIn.

Το LinkedIn έχει σήμερα σχέδια πριμοδότησης για χρήστες που θέλουν να προσγειώσουν τη δουλειά των ονείρων τους, να μεγαλώσουν και να καλλιεργήσουν το δίκτυό τους, να ξεκλειδώσουν ευκαιρίες πωλήσεων και να βρουν ή να προσλάβουν ταλέντο Μπορείτε να δοκιμάσετε οποιοδήποτε σχέδιο ασφάλισης δωρεάν για ένα μήνα, μετά από το οποίο θα χρεωθείτε με 30,99 δολάρια ή περισσότερο το μήνα ανάλογα με το σχέδιο που θα επιλέξετε.

Ως τελευταία σημείωση, μην ξεχάσετε να επωφεληθείτε από τις εφαρμογές του LinkedIn για κινητά! Το LinkedIn διαθέτει τις βασικές εφαρμογές του δωρεάν για πλατφόρμες iOS και Android με διάφορες άλλες εξειδικευμένες εφαρμογές για αναζήτηση εργασίας, αναζήτηση επαφών, Lynda, SlideShare, Ομάδες και Pulse. Βρείτε συνδέσμους προς όλες αυτές τις εφαρμογές στη σελίδα των συνδέσμων του LinkedIn.

Αν χρησιμοποιείτε αρκετούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ελέγξτε αυτούς τους τρόπους για να οργανώσετε τα κοινωνικά σας μέσα ενημέρωσης .