Τι είναι οι «Κοινωνικές Ειδήσεις» στο Διαδίκτυο;

Η διαφορά μεταξύ των κοινωνικών ειδήσεων και των παραδοσιακών ειδήσεων

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν τις διορθώσεις ειδήσεών τους μετατρέποντας σε αυτό που ορισμένοι αναφέρονται ως "κοινωνικές ειδήσεις" ως τρόπος να το διαχωρίσετε από τις πιο παραδοσιακές πηγές ειδήσεων. Όπως ίσως έχετε ήδη μαντέψει, οι κοινωνικές ειδήσεις συμβαίνουν εξ ολοκλήρου σε απευθείας σύνδεση και εξαρτώνται από τα κοινωνικά μέσα .

Μια επεξήγηση των κοινωνικών ειδήσεων & # 39;

Οι κοινωνικές ειδήσεις είναι μια πιο εξατομικευμένη μορφή κατανάλωσης ειδήσεων, που παρέχεται σε μια κεντρική πλατφόρμα (όπως το Facebook, το Twitter, το Reddit κ.λπ.) ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες ασχολούνται με ειδήσεις από διάφορες πηγές. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές πηγές ειδήσεων (όπως η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και οι εφημερίδες), υπάρχει σημαντική δραστηριότητα που συμβαίνει τόσο στο τέλος του παρόχου ειδήσεων όσο και στο τέλος του χρήστη.

Μια από τις άλλες μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις πλατφόρμες των κοινωνικών ειδήσεων και στις παραδοσιακές πλατφόρμες ειδήσεων είναι ότι οι πλατφόρμες κοινωνικών ειδήσεων λειτουργούν ως κεντρικός κόμβος για ιστορίες ειδήσεων από διάφορες άλλες πηγές τρίτων με ενδεχόμενες ιστορίες από τους φίλους σας, τους συγγενείς σας, τις μάρκες που σας αρέσουν, blogs, δημοφιλείς ιστότοπους, YouTube , διαφημιστές και πολλά άλλα.

Με τις παραδοσιακές πηγές ειδήσεων, δεν υπάρχει ουσιαστικός τρόπος με τον οποίο οι χρήστες να μπορούν να εμπλακούν με το περιεχόμενο με τρόπο που επηρεάζει τις ιστορίες που βλέπουν. Ωστόσο, οι κοινωνικές πηγές ειδήσεων παρουσιάζουν ειδήσεις με βάση τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν μαζί τους (με ψηφοφορία, αρετή, σχολιασμό , κοινή χρήση κ.λπ.). Αυτό δημιουργεί μια πιο στοχοθετημένη και εξατομικευμένη εμπειρία κατανάλωσης ειδήσεων για τους χρήστες.

Εδώ είναι τα πιο κοινά χαρακτηριστικά των πλατφορμών κοινωνικών ειδήσεων:

Τι βλέπετε στις ροές ειδήσεων κοινωνικής δικτύωσης. Το μόνο που χρειάζεται συχνά είναι μια γρήγορη ματιά στη ροή ειδήσεων στο Facebook ή στο Twitter για να προλάβετε το τι συμβαίνει στον κόσμο. Οι φίλοι και τα εμπορικά σήματα που ακολουθείτε σίγουρα θα μοιράζονται πληροφορίες με βάση τα τρέχοντα γεγονότα.

Τάση θέματα και hashtags στα κοινωνικά δίκτυα. Τόσο το Facebook όσο και το Twitter έχουν ενότητες που επικαιροποιούν ενημερωμένες ειδήσεις, λέξεις-κλειδιά και hashtags σε πραγματικό χρόνο. Στο Facebook, υπάρχει μια ενότητα "Προσαρμογή" στη δεξιά στήλη, η οποία αλλάζει συχνά ανάλογα με το τι χτυπάει στον ιστό. Ομοίως, το Twitter έχει μια ενότητα "Τάσεις" για τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά που βασίζονται σε αυτό που tweeted παγκοσμίως ή τοπικά.

Πίνακες ειδήσεων όπου οι ιστορίες ψηφίζονται από τους χρήστες. Ιστοσελίδες όπως το Reddit , το Digg , το Hacker News και το κυνήγι προϊόντων ευδοκιμούν σε ένα σύστημα ψηφοφορίας όπου οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν ιστορίες για να τους ωθήσουν σε δημοτικότητα ή να τις ψηφίσουν για να τους ωθήσουν προς τα κάτω.

Οι πλατφόρμες σχολίων σε ιστολόγια έχουν ακόμη και μια συνιστώσα κοινωνικών ειδήσεων - ειδικά αυτές που επιτρέπουν στους χρήστες να αναβαθμίσουν ή να μειώσουν τα σχόλιά τους και επίσης να απαντήσουν σε άλλα σχόλια ως τρόπος για μια συνομιλία. Τα blogs είναι γενικά λιγότερο διαδραστικά από τις κοινωνικές πλατφόρμες όπως το Facebook και το Twitter, αλλά πολλοί θα εξακολουθούν να συμφωνούν ότι εξακολουθούν να εμπίπτουν στην κατηγορία των "κοινωνικών μέσων".

Το μέλλον των ειδήσεων είναι κοινωνικό και πρόκειται να γίνει πιο εξατομικευμένο καθώς κατευθυνόμαστε προς το μέλλον. Αυτό θα βοηθήσει να αποκόψετε τα πράγματα που δεν μας ενδιαφέρουν, δίνοντας επιπλέον έμφαση στις ιστορίες και τα θέματα που πραγματικά μας ενδιαφέρει.

Επόμενο σχετικό άρθρο: Top 10 δωρεάν εφαρμογές ανάγνωσης ειδήσεων

Ενημερώθηκε από: Elise Moreau