Μάθετε το Facebook Tutorial - Πώς λειτουργεί το Facebook

Αυτό το βήμα-βήμα "Learn Facebook Tutorial" εξηγεί τι πρέπει να γνωρίζει κάθε νέος χρήστης του Facebook για να κατανοεί πώς λειτουργεί το Facebook σε έξι περιοχές που αναφέρονται παρακάτω. Οι σελίδες 2 έως 7 των βημάτων που ακολουθούν αυτή τη σελίδα απευθύνονται σε κάθε βασική περιοχή και λειτουργία του δικτύου Facebook:

01 από 07

Μάθετε το Facebook Tutorial: Βασικά στοιχεία για το πώς λειτουργεί το Facebook

Η αρχική σελίδα του Facebook προσφέρει σε κάθε χρήστη μια εξατομικευμένη ροή ειδήσεων στη μέση, συνδέσεις με άλλες λειτουργίες του Facebook στα αριστερά και πολλά άλλα.

Αλλά πρώτα, μια μικρογραφία: Το Facebook είναι το πιο διαδεδομένο κοινωνικό δίκτυο του Διαδικτύου, με σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους που το χρησιμοποιούν για να συνδεθεί με παλιούς φίλους και να συναντήσει νέους. Η αναφερόμενη αποστολή της είναι να κάνει τον κόσμο "πιο ανοικτό και συνδεδεμένο" συνδέοντας τους ανθρώπους και διευκολύνοντας την επικοινωνία μεταξύ τους.

Οι χρήστες χρησιμοποιούν το Facebook για να δημιουργήσουν προσωπικά προφίλ, να προσθέσουν άλλους χρήστες ως "φίλους του Facebook" και να μοιραστούν πληροφορίες μαζί τους με μυριάδες τρόπους. Το πώς λειτουργεί το Facebook μπορεί να είναι λίγο μυστηριώδες για τους νέους χρήστες, αλλά είναι όλα σχετικά με την επικοινωνία, οπότε η εκμάθηση των βασικών εργαλείων επικοινωνίας του δικτύου είναι απαραίτητη.

Μετά την εγγραφή και την προσθήκη φίλων, οι άνθρωποι επικοινωνούν με κάποιους ή με όλους τους φίλους του στο Facebook αποστέλλοντας ιδιωτικά, ημι-ιδιωτικά ή δημόσια μηνύματα. Τα μηνύματα μπορούν να λάβουν τη μορφή "ενημέρωσης κατάστασης" (που ονομάζεται επίσης "ανάρτηση"), ένα ιδιωτικό μήνυμα στο Facebook, ένα σχόλιο σχετικά με τη θέση ή την κατάσταση ενός φίλου ή ένα γρήγορο κλικ του κουμπιού "όπως" για την προβολή υποστήριξης ενημέρωση ή σελίδα της εταιρείας στο Facebook.

Μόλις μάθουν το Facebook, οι περισσότεροι χρήστες μοιράζονται όλα τα είδη περιεχομένου - φωτογραφίες, βίντεο, μουσική, αστεία και πολλά άλλα. Συμμετέχουν επίσης σε ομάδες ενδιαφερόντων του Facebook για να επικοινωνούν με ομοϊδεάτες ανθρώπους τους οποίους ενδέχεται να μην γνωρίζουν διαφορετικά. Αφού εξοικειωθούν με το πώς λειτουργεί το Facebook, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν επίσης ειδικές εφαρμογές Facebook που είναι διαθέσιμες για να προγραμματίσουν εκδηλώσεις, να παίξουν παιχνίδια και να συμμετάσχουν σε άλλες δραστηριότητες.

02 του 07

Δημιουργία νέου λογαριασμού στο Facebook

Φόρμα εγγραφής λογαριασμού στο Facebook.

Το πρώτο βήμα στη χρήση του Facebook είναι να εγγραφείτε και να αποκτήσετε νέο λογαριασμό στο Facebook. Πηγαίνετε στο www.facebook.com και συμπληρώστε τη φόρμα "Εγγραφή" στα δεξιά. Θα πρέπει να δώσετε το πραγματικό σας επώνυμο μαζί με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και την υπόλοιπη φόρμα. Κάντε κλικ στο πράσινο κουμπί "εγγραφείτε" στο κάτω μέρος όταν τελειώσετε.

Το Facebook θα στείλει ένα μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρείχατε με ένα σύνδεσμο ζητώντας σας να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Θα χρειαστεί να το κάνετε αυτό εάν θέλετε πλήρη πρόσβαση στις λειτουργίες του Facebook.

Εάν εγγραφείτε για να δημιουργήσετε μια σελίδα που σχετίζεται με επιχειρήσεις ή προϊόντα στο Facebook, κάντε κλικ στο σύνδεσμο κάτω από τη φόρμα εγγραφής που λέει "Δημιουργήστε μια σελίδα για μια διασημότητα, μια μπάντα ή μια επιχείρηση" και συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής αντι αυτου.

03 του 07

Μάθετε το Facebook - Πώς λειτουργεί το Timeline / Προφίλ του Facebook

Νέο χρονοδιάγραμμα Facebook; αυτός ο χρήστης έχει προσθέσει μια φωτογραφία προφίλ του ίδιου του, αλλά δεν υπάρχει κάλυψη φωτογραφίας, η οποία θα μεταφερθεί στη γκρίζα περιοχή πίσω από το pic προφίλ του.

Μετά την εγγραφή σας στο Facebook, παραλείψτε το επόμενο μέρος, όπου σας ζητά να εισαγάγετε τις επαφές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για να βοηθήσετε στη δημιουργία της λίστας φίλων σας. Μπορείτε να το κάνετε αργότερα. Πρώτον, θα πρέπει να συμπληρώσετε το προφίλ σας στο Facebook πριν αρχίσετε να συνδέεστε με πολλούς φίλους, έτσι ώστε να έχουν κάτι να δουν όταν τους στέλνετε ένα "αίτημα φίλου".

Το Facebook καλεί την περιοχή του προφίλ του Χρονικού σας Συνόλου επειδή οργανώνει τη ζωή σας με χρονολογική σειρά και εμφανίζει μια τρέχουσα λίστα των δραστηριοτήτων σας στο Facebook. Στην κορυφή της Χρονολογικής γραμμής υπάρχει μια μεγάλη εικόνα οριζόντιας σημαίας, στην οποία το Facebook καλεί την φωτογραφία "κάλυψης". Εμπρός κάτω από αυτό είναι μια περιοχή που προορίζεται για μια μικρότερη, τετράγωνη εικόνα "προφίλ" σας. Μπορείτε να ανεβάσετε την εικόνα της επιλογής σας. μέχρι να το κάνετε, θα εμφανιστεί ένα σκιερό avatar.

Η σελίδα Χρονολογίου σας είναι επίσης όπου μπορείτε να ανεβάσετε βασικές βιογραφικές πληροφορίες για τον εαυτό σας - εκπαίδευση, εργασία, χόμπι, ενδιαφέροντα. Η κατάσταση σχέσεων είναι μεγάλη υπόθεση για το Facebook, αν και δεν χρειάζεται να δημοσιοποιήσετε την κατάσταση της σχέσης σας αν δεν το αισθάνεστε σαν αυτό. Αυτή η περιοχή χρονολογικού / προφίλ είναι εκεί όπου οι άλλοι άνθρωποι θα πάνε για να σας ελέγξουν στο Facebook, είναι επίσης όπου μπορείτε να πάτε για να ελέγξετε έξω τους φίλους σας επειδή κάθε ένα από αυτά έχει μια χρονολογική σελίδα / σελίδα προφίλ.

Το σεμινάριο Timeline για το Facebook εξηγεί πολλά περισσότερα σχετικά με τον τρόπο συμπλήρωσης του προφίλ σας και τη χρήση της διεπαφής Χρονοδιάγραμμα για να επεξεργαστείτε τι βλέπουν οι χρήστες όταν επισκέπτονται το προφίλ σας στο Facebook.

04 του 07

Βρείτε και συνδεθείτε με φίλους στο Facebook

Το Facebook καλεί τη διεπαφή φίλων.

Αφού συμπληρώσετε το προφίλ σας, μπορείτε να ξεκινήσετε να προσθέτετε φίλους στέλνοντάς τους ένα "αίτημα φίλων" μέσω ενός εσωτερικού μηνύματος Facebook ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους αν το γνωρίζετε. Εάν κάνουν κλικ για να αποδεχτούν το αίτημα φίλων σας, το όνομά τους και ένας σύνδεσμος στη σελίδα προφίλ τους / Χρονολόγιο θα εμφανιστούν αυτόματα στη λίστα των φίλων σας στο Facebook. Το Facebook προσφέρει διάφορους τρόπους εύρεσης φίλων, συμπεριλαμβανομένης της σάρωσης της υπάρχουσας λίστας επαφών σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εάν παραχωρήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η αναζήτηση ατόμων με βάση το όνομα είναι μια άλλη επιλογή. Το σεμινάριο αναζήτησης στο Facebook εξηγεί πώς λειτουργεί η αναζήτηση στο Facebook, ώστε να μπορείτε να αναζητήσετε άτομα που γνωρίζετε στο Facebook. Μόλις έχετε μερικούς φίλους και έχετε "άρεσε" με κάποιες εταιρείες, σχόλια ή προϊόντα, τότε το αυτόματο εργαλείο συστάσεων του φίλου του Facebook θα ξεκινήσει και θα σας δείξει συνδέσμους με "άτομα που ίσως γνωρίζετε". Αν αναγνωρίσετε το πρόσωπό τους όταν το προφίλ τους εικόνα εμφανίζεται στη σελίδα σας στο Facebook, μπορείτε απλώς να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο για να τους στείλετε ένα αίτημα φίλου.

Οργανώστε τους φίλους σας στο Facebook

Μόλις έχετε πολλές συνδέσεις φίλων, είναι καλή ιδέα να οργανώσετε τους φίλους σας στο Facebook σε λίστες, ώστε να μπορείτε να στέλνετε διαφορετικούς τύπους μηνυμάτων σε διαφορετικές ομάδες. Η λίστα των φίλων του Facebook είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαχειριστείτε τους φίλους σας για να το πετύχετε.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να κρύψετε φίλους του Facebook, των οποίων τα μηνύματα δεν θέλετε πραγματικά να δείτε. το χαρακτηριστικό απόκρυψη σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη φιλία σας στο Facebook με κάποιον, διατηρώντας παράλληλα τα μηνύματά τους από την ανεπάρκεια της καθημερινής σας ροής ενημερώσεων στο Facebook. Είναι πραγματικά χρήσιμο για να ασχοληθείτε με φίλους που δημοσιεύουν τις λεπτομέρειες της ζωής τους.

05 του 07

Διασύνδεση Facebook: News Feed, Ticker, Wall, Προφίλ, Χρονολόγιο

Το πλαίσιο δημοσίευσης Facebook ή το status είναι στο επάνω μέρος της σελίδας. Η ροή ειδήσεων σας είναι μια συνεχής ροή ενημερώσεων από τους φίλους σας που εμφανίζονται κάτω από το πλαίσιο κατάστασης, στη μεσαία στήλη της αρχικής σας σελίδας.

Αυτό που ταξιδεύει νέους ανθρώπους στην κοινωνική δικτύωση τείνει να είναι η διασύνδεση στο Facebook. μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό κατά την πρώτη σύνδεσή σας επειδή δεν είναι άμεσα εμφανές τι καθορίζει το υλικό που βλέπετε στην αρχική σας σελίδα ή σελίδα προφίλ - ή ακόμα και πώς να βρείτε αυτές τις σελίδες.

Τροφοδοσία ειδήσεων εμφανίζεται στην αρχική σας σελίδα

Όταν κάθε χρήστης συνδεθεί, εμφανίζεται μια αρχική σελίδα που περιέχει μια εξατομικευμένη ροή πληροφοριών που το Facebook ονομάζει "ροή ειδήσεων" ή "ροή". είναι γεμάτο πληροφορίες που έχουν αναρτηθεί από τους φίλους τους. Η ροή ειδήσεων εμφανίζεται στη μεσαία στήλη της αρχικής σελίδας. Μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στην προσωπική σας ιστοσελίδα κάνοντας κλικ στο εικονίδιο "Facebook" στο πάνω αριστερό μέρος σε κάθε σελίδα στο Facebook.

Στη ροή ειδήσεων εμφανίζονται αναρτήσεις ή ενημερώσεις κατάστασης που οι φίλοι του χρήστη έχουν δημοσιεύσει στο δίκτυο, συνήθως εμφανίζονται μόνο στους φίλους τους στο Facebook. Κάθε χρήστης βλέπει μια διαφορετική ροή ειδήσεων με βάση το ποιοι είναι οι φίλοι του και ποιοι είναι αυτοί οι φίλοι που δημοσιεύουν. Η ροή δεδομένων μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερα από απλά μηνύματα κειμένου. Μπορεί επίσης να περιέχει φωτογραφίες και βίντεο. Αλλά το κύριο σημείο είναι ότι αυτό το ρεύμα ενημερώσεων στην αρχική σας σελίδα είναι όλα σχετικά με τους φίλους σας και τι δημοσιεύουν.

Ο Ticker εμφανίζεται στα δεξιά

Στη δεξιά πλαϊνή μπάρα της αρχικής σελίδας βρίσκεται το όνομα "Ticker" του Facebook για μια διαφορετική ροή πληροφοριών σχετικά με τους φίλους σας. Αντί για ενημερώσεις κατάστασης ή δημοσιεύσεις, ο Ticker ανακοινώνει κάθε δραστηριότητα που οι φίλοι σας λαμβάνουν σε πραγματικό χρόνο, όπως όταν κάποιος κάνει μια νέα σύνδεση φίλου, αρέσει μια σελίδα ή σχόλια σε μια θέση ενός φίλου.

Χρονολόγιο και προφίλ: Όλοι για σένα

Εκτός από μια αρχική σελίδα που περιλαμβάνει ειδήσεις από φίλους, κάθε χρήστης έχει ξεχωριστή σελίδα που είναι μόνος του. Για χρόνια το Facebook ονομάζεται αυτό το "προφίλ" ή "τοίχος" περιοχή. Αλλά το Facebook ξανασχεδιάστηκε και μετονομάστηκε στην περιοχή προφίλ / τοίχου και άρχισε να το καλεί «Χρονοδιάγραμμα» το 2011. Μπορείτε να φτάσετε στη σελίδα Χρονολογίου κάνοντας κλικ στο όνομά σας επάνω δεξιά σε κάθε σελίδα στο Facebook.

Αυτό το σεμινάριο στο Feed News, Wall και Profile του Facebook εξηγεί περισσότερα σχετικά με τις διαφορές μεταξύ αυτών των περιοχών.

06 του 07

Συστήματα επικοινωνίας Facebook - Ενημερώσεις κατάστασης, μηνύματα, συνομιλία

Το πεδίο δημοσίευσης στο Facebook είναι όπου οι χρήστες πληκτρολογούν ενημερώσεις κατάστασης και δημοσιεύουν στο δίκτυο. Ένας επιλογέας κοινού παρακάτω ελέγχει ποιος μπορεί να δει κάθε μήνυμα.

Η επικοινωνία είναι ο καρδιακός παλμός του Facebook και λαμβάνει χώρα σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων τριών σημαντικών:

Ενημερώσεις κατάστασης

Η "ενημέρωση κατάστασης" είναι αυτό που το Facebook καλεί ένα μήνυμα που δημοσιεύετε μέσω του κουτιού δημοσίευσης που λέει "Τι σκέφτεστε;" Το πλαίσιο δημοσίευσης (που εμφανίζεται στην παραπάνω εικόνα) εμφανίζεται στην κορυφή τόσο της αρχικής σας σελίδας όσο και της σελίδας του Χρονολογίου. Οι χρήστες χρησιμοποιούν ενημερώσεις κατάστασης για να επικοινωνούν τις δραστηριότητές τους, να δημοσιεύουν συνδέσμους σε ειδήσεις, να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο και να σχολιάζουν τη ζωή εν γένει.

Εσωτερικά μηνύματα

Τα μηνύματα είναι ιδιωτικές σημειώσεις που μπορείτε να στείλετε σε οποιονδήποτε φίλο είστε συνδεδεμένοι στο Facebook. είναι ορατά μόνο από το άτομο στο οποίο έχουν αποσταλεί και δεν πηγαίνουν στη ροή ειδήσεων ή στο ticker για προβολή από το δίκτυο φίλων σας. Αντίθετα, κάθε μήνυμα μπαίνει στο φάκελο εισερχομένων Facebook του παραλήπτη το οποίο λειτουργεί σαν ιδιωτική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. (Κάθε χρήστης έχει στην πραγματικότητα αναθέσει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου username@facebook.com για αυτό το ιδιωτικό εισερχόμενο.) Από προεπιλογή, τα μηνύματα διαβιβάζονται επίσης στην εξωτερική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει δώσει ο χρήστης στο Facebook.

Ζωντανή συζήτηση

Chat είναι το όνομα του Facebook για το σύστημα άμεσων μηνυμάτων. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε συνομιλία σε πραγματικό χρόνο με οποιονδήποτε από τους φίλους σας στο Facebook, οι οποίοι τυχαίνει να είναι συνδεδεμένοι και να έχουν συνδεθεί ταυτόχρονα με εσάς. Το πλαίσιο συνομιλίας Facebook βρίσκεται στην κάτω δεξιά πλευρά της διεπαφής και περιέχει μια μικρή πράσινη κουκκίδα δίπλα στο "Chat". Κάνοντας κλικ σε αυτό θα ανοίξει το πλαίσιο συνομιλίας και θα εμφανιστεί μια πράσινη κουκκίδα δίπλα στο όνομα των φίλων που τυχαίνει να έχουν συνδεθεί στο Facebook την εποχή εκείνη. Το Facebook Chat διαθέτει εικονίδιο με γρανάζι με τις ρυθμίσεις που μπορείτε να αλλάξετε για να προσδιορίσετε ποιος μπορεί να δει ότι είστε συνδεδεμένος και πότε.

07 του 07

Πώς λειτουργεί το Privacy: Ελέγχει ποιος βλέπει τι

Τα στοιχεία ελέγχου απορρήτου του Facebook σας επιτρέπουν να επιλέξετε ποιος μπορεί να δει κάθε στοιχείο που δημοσιεύετε.

Το Facebook επιτρέπει σε κάθε χρήστη να ελέγχει ποιος μπορεί να δει τα προσωπικά του στοιχεία και κάθε κομμάτι του περιεχομένου που δημοσιεύει στο δίκτυο. Υπάρχουν σφαιρικές ρυθμίσεις που κάθε χρήστης πρέπει να τσίμπημα για το επίπεδο προσωπικής άνεσης όταν ξεκινάει τη χρήση του Facebook.

Υπάρχουν επίσης μεμονωμένοι έλεγχοι - για παράδειγμα, μέσω του κουμπιού επιλογής κοινού κάτω από το πλαίσιο δημοσίευσης - που μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για αλλαγή της άδειας προβολής για αναρτήσεις ανάλογα με την περίπτωση. Ίσως θελήσετε να αφήσετε μόνο τους πιο στενούς φίλους σας να δουν μερικές από τις πιο άγριες ή γελοίες δραστηριότητες σας, για παράδειγμα, κρατώντας τα κρυμμένα από τους συναδέλφους εργασίας σας ή την αγαπημένη παλιά μαμά. Μπορείτε ακόμη να ελέγξετε ποιες ενημερώσεις βλέπετε στο χρονικό σας πλαίσιο αφαιρώντας φίλους ή αναβάλλοντας τις ενημερώσεις τους .

Το σεμινάριο για τις ρυθμίσεις απορρήτου στο Facebook εξηγεί τον τρόπο ρύθμισης των γενικών επιλογών απορρήτου στο δίκτυο και τον τρόπο ρύθμισης του απορρήτου ανάλογα με την περίπτωσή του. Για τη σύντομη έκδοση, αυτό το άρθρο εξηγεί τα τρία γρήγορα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε το Facebook σας ιδιωτικό .

Περισσότερες οδηγίες για τη χρήση του Facebook