Φροντιστήριο του Timeline για το Facebook

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το Timeline του Facebook

Το Timeline του Facebook είναι το προσωπικό ταμπλό του κάθε χρήστη στο Facebook, εμφανίζοντας τις πληροφορίες του προφίλ του και το οπτικό του ιστορικό όλων των ενεργειών που έχουν αναλάβει στο κοινωνικό δίκτυο.

Το Timeline του Facebook έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους να λένε εικονογραφημένες ιστορίες για τη ζωή τους - με τις «ιστορίες» που αποτελούνται από αναρτήσεις, σχόλια, συμπαράσταση και άλλο περιεχόμενο, μαζί με περιλήψεις αλληλεπιδράσεων μεταξύ τους και εφαρμογές λογισμικού.

Οι άνθρωποι το έχουν συγκρίνει με ένα ψηφιακό λεύκωμα ή οπτικό ημερολόγιο της ζωής κάποιου. Το χρονοδιάγραμμα κυκλοφόρησε το 2011 για να αντικαταστήσει τις παλιές σελίδες του προφίλ και των σελίδων των χρηστών του Facebook.

Η σελίδα "Χρονολόγιο" έχει τρεις κύριες περιοχές - μια οριζόντια φωτογραφία κάλυψης ξεπεράστηκε στην κορυφή και δύο κατακόρυφες στήλες κάτω. Η στήλη στα αριστερά περιέχει προσωπικές πληροφορίες για τον χρήστη και η στήλη στα αριστερά είναι χρονολογική "χρονολογική σειρά" των δραστηριοτήτων τους στο Facebook.

Η στήλη Χρονοδιάγραμμα επιτρέπει στους ανθρώπους να επιστρέψουν εγκαίρως για να δουν τι κάνουν οι ίδιοι και οι φίλοι τους σε συγκεκριμένους μήνες ή χρόνια. Κάθε χρήστης μπορεί να το επεξεργαστεί για να διαγράψει ή να "αποκρύψει" τις θέσεις που δε θέλουν να εμφανιστούν εκεί. Εκτός από αυτό το ημερολόγιο χρονολογικών δραστηριοτήτων, η σελίδα Χρονοδιάγραμμα προσφέρει και άλλα δυνατά προσαρμόσιμα χαρακτηριστικά, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα κατανοητά ή χρησιμοποιούνται ευρέως.

Εδώ είναι τα βασικά συστατικά της Timeline του Facebook:

01 από 10

Καλύψτε την εικόνα στο Facebook Timeline

Καλύψτε φωτογραφία Timeline του Facebook. Καλύψτε τη φωτογραφία στο Timeline του Facebook

Αυτό το υπερβολικά μεγάλο πανό ή οριζόντια εικόνα εμφανίζεται στην κορυφή της σελίδας σας. Μπορεί να είναι μια φωτογραφία ή άλλη γραφική εικόνα. Σκοπός του είναι να καλωσορίσει τους επισκέπτες και να κάνει μια οπτική δήλωση για εσάς. Λάβετε υπόψη σας ότι η εικόνα εξώφυλλου του Timeline είναι δημόσια από προεπιλογή και μπορεί να προβληθεί από όλους. Για να επαναλάβετε, η ορατότητα μιας φωτογραφίας εξωφύλλου δεν μπορεί να περιοριστεί - το Facebook απαιτεί να είναι δημόσιο, γι 'αυτό επιλέξτε αυτή την εικόνα με προσοχή. Οι διαστάσεις του έχουν πλάτος 851 pixel και ύψος 315 pixel.

02 από 10

Η φωτογραφία προφίλ

Φωτογραφία προφίλ Facebook. Φωτογραφία προφίλ Facebook
Αυτή είναι η φωτογραφία σας, συνήθως μια πυροβόλησε, τοποθετημένη στο κάτω μέρος αριστερά το εξώφυλλό σας. Μία μικρότερη έκδοση εμφανίζεται επίσης σε όλο το δίκτυο δίπλα από τις ενημερώσεις κατάστασης, τα σχόλια και τις ειδοποιήσεις δραστηριότητας στις ειδήσεις και τις σημειώσεις των ειδήσεων των φίλων σας. Λάβετε υπόψη ότι όπως και η εικόνα του εξώφυλλου, αυτή η φωτογραφία προφίλ είναι δημόσια από προεπιλογή. Λειτουργεί καλύτερα αν η εικόνα που ανεβάζετε έχει πλάτος τουλάχιστον 200 pixel.

03 από 10

Thumbnails στο Timeline του Facebook

Οι φωτογραφίες Thumbail στο Facebook Timeline εμφανίζονται κάτω από την εικόνα του εξώφυλλου. Thumbails στο Timeline του Facebook

Αυτές οι μικρές φωτογραφίες εμφανίστηκαν σε μια οριζόντια λωρίδα κάτω από το εξώφυλλο του Timeline, στα δεξιά της φωτογραφίας του προφίλ σας, στην πρώτη έκδοση του Timeline, αλλά αυτή η λωρίδα των προσαρμόσιμων εικόνων διαγράφηκε στη συνέχεια. Η λωρίδα εικόνων προοριζόταν να επεξηγήσει τις πληροφορίες σας στο Facebook ανά κατηγορία και να αφήσει τους ανθρώπους να περιηγούνται γρήγορα σε διάφορες κατηγορίες περιεχομένου. Από προεπιλογή, το Timeline έδειξε εικόνες για τέσσερις κατηγορίες: φίλους, φωτογραφίες, likes και χάρτη. Όταν το Facebook επανασχεδίασε και απομακρύνθηκε από την οριζόντια λωρίδα μικρογραφίας, οι κατηγορίες έγιναν μικρά πλαίσια ή "τμήματα" κάτω από τη στήλη "Σχετικά" που τρέχει κάτω από την αριστερή πλευρά της σελίδας κύριου προφίλ / Χρονοδιάγραμμα. Μπορείτε να αλλάξετε ποιες κατηγορίες εμφανίζονται στην περιοχή "Σχετικά" επεξεργάζοντας τις ενότητες Πληροφορίες, όπως εξηγείται παρακάτω.

04 από 10

Προσωπικά / Εργασία / Σχετικά με μένα Πληροφορίες

Facebook Πληροφορίες για μένα. Facebook Πληροφορίες για μένα

Τα τμήματα των βιολογικών και προσωπικών σας προτιμήσεων / των προτιμήσεων των μέσων εμφανίζονται στη στήλη "Σχετικά" στα αριστερά κάτω από το προφίλ σας και καλύπτουν τις φωτογραφίες στη σελίδα Timeline του Facebook σας. Μεταβείτε στο μενού για να το αλλάξετε κάνοντας κλικ στην καρτέλα "Σχετικά" ή στην ετικέτα "Ενημέρωση πληροφοριών" που εμφανίζεται στην επικάλυψη της φωτογραφίας "Εξώφυλλο". Συμπληρώστε όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες, όπως γενέθλια, γενέθλια, πληροφορίες επικοινωνίας και άλλα προσωπικά στοιχεία. Αλλά μην ξεχνάτε: Οι πληροφορίες προφίλ μπορούν να προσαρμοστούν για να καθορίσουν ποιοι μπορούν να το δουν. Εάν δεν θέλετε τα πάντα δημόσια (ποιος θα;), περιορίστε την προβολή για κάθε κατηγορία στο βασικό προφίλ σας. Το Facebook πρόσθεσε μερικές νέες ενότητες στη σελίδα "Πληροφορίες" στις αρχές του 2013, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας προβολής αγαπημένων ταινιών, βιβλίων και άλλων μέσων. Για λεπτομερέστερες οδηγίες σχετικά με την επεξεργασία του προφίλ σας, ανατρέξτε στο εικονογραφημένο βήμα προς βήμα Επεξεργασία σχετικά με το προφίλ. Περισσότερο "

05 από 10

Γεγονότα ζωής

Μενού Συμβάντα Ζωής. Μενού συμβάντος ζωής για την προσθήκη συμβάντων

Το πλαίσιο "Ζωή συμβάντων" εμφανίζεται ακριβώς κάτω από την εικόνα του προφίλ σας στο Timeline του Facebook. Έχει ένα αναπτυσσόμενο μενού που σας προσκαλεί να προσθέσετε προσωπικά γεγονότα στο χρονοδιάγραμμά σας, μαζί με φωτογραφίες και άλλα μέσα. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στο πλαίσιο " Ζωή συμβάντων " στη σελίδα, μαζί με τους συγκεκριμένους μήνες και χρόνια στο Timeline σας, μέσω μιας πλωτής γραμμής μενού. Μπορείτε να προσθέσετε γεγονότα που συνέβησαν εδώ και χρόνια - αλλά θα πρέπει να ενημερώσετε ότι το Facebook θα εμφανίσει την ημερομηνία που δημοσιεύσατε, καθώς και την ημερομηνία πραγματοποίησης του γεγονότος. Οι βασικές κατηγορίες γεγονότων περιλαμβάνουν την εργασία και την εκπαίδευση, την οικογένεια και τις σχέσεις, την κατοικία και τη ζωή, την υγεία και την ευεξία, καθώς και τα ταξίδια και την εμπειρία.

06 από 10

Χρονική γραμμή πλοήγησης

Χρονολογική γραμμή Χρονολογική γραμμή. Χρονολογική γραμμή Χρονολογική γραμμή

Η πλοήγηση στο χρονολόγιο μπορεί να φαίνεται δύσκολη στην αρχή. Υπάρχουν δύο γραμμές κάθετης γραμμής χρόνου. Το ένα στα δεξιά (που εμφανίζεται εδώ) είναι ένα slider που σας επιτρέπει να ολισθαίνετε προς τα πάνω και προς τα κάτω στο χρόνο και να βλέπετε διαφορετικό υλικό από τη ζωή σας στο Facebook. Μια κατακόρυφη γραμμή τρέχει επίσης στο μέσον της σελίδας, χωρίζοντάς την σε δύο στήλες. Οι κουκίδες κατά μήκος αυτής της γραμμής αντιπροσωπεύουν συμπιεσμένες δραστηριότητες. κάντε κλικ σε αυτά για να δείτε περισσότερες δραστηριότητες. Αυτή η μεσαία κάθετη γραμμή αντιστοιχεί στο ρυθμιστικό, δείχνοντας τι εμφανίζεται κατά την ημερομηνία καθώς μετακινείτε το ρυθμιστικό πάνω και κάτω.

Οι ιστορίες εμφανίζονται και στις δύο πλευρές της μεσαίας γραμμής. Αυτό που το Facebook ονομάζει "ιστορίες" είναι οι ενέργειες που έχετε αναλάβει στο δίκτυο και το υλικό που έχετε αναρτήσει ταξινομημένες σε αντίστροφη χρονολογική σειρά, με τις πιο πρόσφατες στην κορυφή. Περιλαμβάνουν ενημερώσεις κατάστασης , σχόλια, άλμπουμ φωτογραφιών, παιχνίδια που παίζονται και άλλα. Από προεπιλογή, όλες οι ενέργειες που έχουν οριστεί προηγουμένως ως δημόσιες θα εμφανίζονται στη χρονολογική σειρά. Αλλά μπορείτε να τα επεξεργαστείτε επιλεκτικά με το στυλό για κάθε συμβάν. Μπορείτε να αποκρύψετε, να διαγράψετε ή ακόμα και να προσθέσετε νέο περιεχόμενο. Το νέο περιεχόμενο που προστέθηκε είναι κοινό από προεπιλογή, οπότε βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον επιλογέα κοινού, εάν θέλετε μόνο οι φίλοι σας να βλέπουν τα πράγματα.

Μια πλωτή γραμμή μενού με εικονίδια εμφανίζεται επίσης καθώς περιηγείστε πάνω και κάτω στο Χρονολόγιο σας, εξερευνώντας τις δραστηριότητες. Αυτό το πλωτό μενού έχει σχεδιαστεί για να σας επιτρέπει να προσθέτετε και να επεξεργάζεστε υλικό σε σειρά στη χρονολογική σειρά. Τοποθετήστε το ποντίκι πάνω από την κεντρική μπλε γραμμή και κάντε κλικ στο σύμβολο συν για να εμφανιστεί η γραμμή μενού ανά πάσα στιγμή.

07 από 10

Αρχείο καταγραφής δραστηριότητας

Εγγραφή δραστηριοτήτων Facebook. Εγγραφή δραστηριοτήτων Facebook

Αυτό παρακολουθεί όλες τις ενέργειές σας στο Facebook. σκεφτείτε το ως ιστορία σας στο Facebook. Περιέχει μια λίστα με όλες τις ιστορίες του Χρονολογίου σας. μπορείτε να επεξεργαστείτε τα πάντα σε αυτό. Μπορείτε να διαγράψετε ή να προσθέσετε ιστορίες, φωτογραφίες και βίντεο. Μπορείτε επίσης να τα "αποκρύψετε", κάτι που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να τα δει εκτός από εσάς και θα μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε ξανά και να τα κάνετε αργότερα ορατά. Αυτή η σελίδα "Αρχείο δραστηριοτήτων" είναι ο κύριος πίνακας ελέγχου για το σύνολο του περιεχομένου της γραμμής του Facebook. Έχει ένα μικρό μενού στην κορυφή με ένα αναπτυσσόμενο μενού που δείχνει κάθε χρόνο από τη στιγμή που έχετε ενώσει στο Facebook. Κάντε κλικ για να αλλάξετε το έτος και να δείτε τι υπάρχει στη χρονογραμμή σας για εκείνο το έτος.

08 από 10

Χάρτης

Χάρτης για το Timeline του Facebook. Χάρτης για το Timeline του Facebook

Η χρονολογική σειρά έχει έναν λεπτομερή χάρτη που μπορεί να σας δείξει πού βρισκόσασταν όταν δημοσιεύσατε υλικό στο Facebook ή όπου συνέβησαν οι ενέργειές σας, εάν ενεργοποιήσατε τοποθεσίες ή τοποθεσίες για το Facebook . Ο χάρτης Χρονοδιάγραμμα έχει ένα μενού που σας προσκαλεί να προσθέσετε γεγονότα και να τα τοποθετήσετε στο χάρτη. Η ιδέα είναι να επιτρέψετε στους ανθρώπους να μετακινηθούν στο ιστορικό σας ζωής σε έναν χάρτη, αλλά οι επιπτώσεις στην ιδιωτική ζωή είναι σημαντικές και έχουν κρατήσει πολλούς ανθρώπους από τη χρήση αυτού του χαρακτηριστικού.

09 από 10

Προβολή ως δημόσια / άλλα

Προβολή ως κουμπί Timeline του Facebook. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι για να μεταβείτε στο μενού "Προβολή ως"

Το κουμπί "Προβολή ως" σάς επιτρέπει να βλέπετε πώς φαίνεται το Χρονολόγιο σας σε άλλα άτομα. Μπορείτε να δείτε πώς το κοινό θα προβάλλει το Timeline σας (θυμηθείτε ότι τα προφίλ σας και οι συνοδευτικές φωτογραφίες είναι και οι δύο δημόσιες), οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να διαπιστώσετε αν έχετε αφήσει τυχαία οποιοδήποτε υλικό "κοινό". Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο άτομο ή μια λίστα φίλων και να δείτε ακριβώς πώς μπορούν να δουν τη χρονολογική σειρά του Facebook. Είναι ένας καλός τρόπος για να ελέγξετε ξανά ότι το εργαλείο επιλογής κοινού του ακροατηρίου σας δούλεψε όπως το θελήσατε.

10 από 10

Οι φιλοι

Φίλοι του Facebook στη χρονολογική σειρά. Φίλοι του Facebook στη χρονολογική σειρά

Το κουμπί "Φίλοι" σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στη λίστα των φίλων σας στο Facebook από τη χρονογραμμή σας. Το μενού "Φίλοι" σάς επιτρέπει επίσης να διαχειριστείτε με ποιον είστε συνδεδεμένοι, πόσα βλέπετε από κάθε μία από αυτές στη ροή ειδήσεων και τον τίτλο ειδήσεων και πόσα από αυτά που δημοσιεύετε θέλετε να μοιραστείτε με κάθε φίλο.

Αυτός ο σύνδεσμος Φίλοι είναι ένα καλό μέρος για να επισκεφθείτε κάθε μέρα για να διαχειριστείτε τη λίστα των φίλων σας . Το Facebook σας παρέχει ισχυρά εργαλεία για να κρύβετε φίλους στο Facebook (που σημαίνει ότι κρύβεται αυτό που γράφουν από την ειδησεογραφία σας) και για τη δημιουργία λιστών φίλων στο Facebook για να μπορείτε να στέλνετε μηνύματα σε συγκεκριμένους φίλους .