Πώς να επεξεργαστείτε το προφίλ σας στο Facebook

Η εκμάθηση του τρόπου επεξεργασίας του προφίλ σας στο Facebook μπορεί να είναι δύσκολη, επειδή το κοινωνικό δίκτυο συνεχίζει να αλλάζει τη διάταξη και τις επιλογές εισαγωγής και εμφάνισης των προσωπικών πληροφοριών κάθε χρήστη.

Η περιοχή του προφίλ σας στο δίκτυο έχει πολλά διαφορετικά στοιχεία. Τα δύο βασικά στοιχεία είναι η Timeline του Facebook σας (αναφέροντας όλες τις αναρτήσεις και τις δραστηριότητες από και προς εσάς στο δίκτυο) και την περιοχή σας (εμφανίζοντας τα προσωπικά σας στοιχεία σε μια δέσμη διαφορετικών τμημάτων).

01 από 04

Εύρεση του προφίλ σας στο Facebook

Προφίλ Facebook.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα προφίλ σας στο Facebook κάνοντας κλικ στη μικρή σας προσωπική φωτογραφία στην επάνω δεξιά γωνία πλοήγησης.

02 από 04

Κατανόηση του προφίλ στο Facebook και της διάταξης του χρονοδιαγράμματος

Παράδειγμα σελίδας στο προφίλ Facebook.

Αν κάνετε κλικ στη δική σας φωτογραφία προφίλ από οπουδήποτε στο Facebook, θα προσγειωθείτε στη σελίδα που συχνά ονομάζεται Χρονική Γραμμή και κάποτε ονομαζόταν "τοίχος". Είναι βασικά η σελίδα του προφίλ σας και το Facebook δημιουργεί πολλά διαφορετικά πράγματα εδώ και αλλάζει αρκετά συχνά.

Η σελίδα προφίλ (που εμφανίζεται παραπάνω) περιλαμβάνει τόσο τις ενότητες "Χρονοδιάγραμμα" και "Πληροφορίες". Ξανασχεδιάστηκε ξανά στις αρχές του 2013 για να περιλαμβάνει δύο στήλες, το καθένα με διαφορετικούς σκοπούς. Οι δύο στήλες υποδεικνύονται με κόκκινο χρώμα στην παραπάνω εικόνα.

Το ένα στα δεξιά είναι η χρονική σας δραστηριότητα, εμφανίζοντας όλη τη δραστηριότητα του Facebook σχετικά με εσάς. Η στήλη στα αριστερά είναι η περιοχή "Σχετικά", εμφανίζοντας τα προσωπικά σας στοιχεία και τις αγαπημένες σας εφαρμογές.

Καρτέλες για χρονοδιάγραμμα, Σχετικά

Θα παρατηρήσετε τέσσερις καρτέλες κάτω από την εικόνα του προφίλ σας. Τα πρώτα δύο ονομάζονται Timeline και About. Μπορείτε να επεξεργαστείτε είτε τη χρονολογική σειρά είτε τις πληροφορίες σχετικά με τις πληροφορίες κάνοντας κλικ σε αυτές τις καρτέλες για να μεταβείτε στη σελίδα Χρονολόγιο ή Σχετικά με τις σελίδες.

03 του 04

Επεξεργασία της σελίδας "Σχετικά" με το Facebook

Η σελίδα "Πληροφορίες" του Facebook σάς επιτρέπει να επεξεργαστείτε προσωπικές πληροφορίες.

Στη σελίδα προφίλ σας στο Facebook, κάντε κλικ στην καρτέλα "Σχετικά" παρακάτω και στα δεξιά της φωτογραφίας σας για να δείτε και να επεξεργαστείτε τα προσωπικά σας στοιχεία. Η περιοχή "Πληροφορίες" περιλαμβάνει όχι μόνο τις βιογραφικές λεπτομέρειες, αλλά και πληροφορίες σχετικά με τις αγαπημένες σας εφαρμογές στο δίκτυο, τις σελίδες που σας αρέσουν και τα μέσα που καταναλώνετε.

Τμήματα για την εργασία, τη μουσική, τις ταινίες, τα αρέσει και άλλα

Από προεπιλογή, η σελίδα "Σχετικά με" έχει δύο πλαίσια στην κορυφή, αλλά μπορείτε να τα αναδιατάξετε. Η "Εργασία και Εκπαίδευση" βρίσκεται στην αριστερή κορυφή και η "Ζωή" εμφανίζεται στα δεξιά. Τα κουτιά "Ζώντας" δείχνουν πού ζείτε τώρα και έχετε ζήσει προηγουμένως.

Κάτω από αυτά τα κουτιά υπάρχει ένα άλλο στοιχείο για τις "Σχέσεις και οικογένεια" στα αριστερά και άλλα δύο - "Βασικές πληροφορίες" και "Πληροφορίες επικοινωνίας" - στα δεξιά.

Ακολουθεί η ενότητα Φωτογραφίες, ακολουθούμενη από Φίλοι, Θέσεις Facebook, Μουσική, Ταινίες, Βιβλία, Αρεσκείες (οργανώσεις ή οντότητες που σας άρεσαν στο Facebook), Ομάδες, Fitness και Σημειώσεις.

Αλλάξτε τα περιεχόμενα οποιασδήποτε ενότητας

Επεξεργαστείτε το περιεχόμενο σε οποιαδήποτε από αυτές τις ενότητες κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το μικρό μολύβι στο επάνω δεξιό μέρος του πλαισίου. Τα αναδυόμενα μενού ή τα αναπτυσσόμενα μενού θα σας καθοδηγήσουν για το πού να εισάγετε διάφορα είδη πληροφοριών.

Επισκεφτείτε τον οδηγό μας για το Καλύμματα Facebook για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαχείριση της φωτογραφίας του εξώφυλλου στο επάνω μέρος της σελίδας.

04 του 04

Αλλαγή της σειράς των τμημάτων προφίλ του Facebook

Το αναπτυσσόμενο μενού σας επιτρέπει να αναδιατάξετε, να προσθέσετε ή να διαγράψετε τμήματα στην περιοχή "Πληροφορίες".

Για να διαγράψετε, να προσθέσετε ή να αναδιατάξετε κάποια ή όλες τις ενότητες "Σχετικά", κάντε κλικ στο μικρό εικονίδιο με το μολύβι στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας Πληροφορίες και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Επεξεργασία ενοτήτων".

Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού με όλες τις ενότητες. Επιλέξτε ή καταργήστε την επιλογή για να αποκρύψετε ή να εμφανίσετε αυτά που θέλετε. Στη συνέχεια, σύρετε και αποθέστε τα για να αναδιατάξετε τη σειρά με την οποία εμφανίζονται στη σελίδα του προφίλ σας.

Κάντε κλικ στο μπλε πλήκτρο "Αποθήκευση" στο κάτω μέρος όταν τελειώσετε.

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλες εφαρμογές στη σελίδα σας Σχετικά, εφ 'όσον έχετε ήδη εγκαταστήσει την εφαρμογή. Αναζητήστε το κουμπί "Προσθήκη στο προφίλ" στη σελίδα της εφαρμογής και κάντε κλικ στο κουμπί "Προσθήκη". Στη συνέχεια, η εφαρμογή πρέπει να εμφανίζεται ως μικρή μονάδα στη σελίδα σας.

Το Κέντρο Βοήθειας του Facebook προσφέρει πρόσθετες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των προσωπικών σας πληροφοριών στο δίκτυο.