Σύστημα ηχείων οικιακού κινηματογράφου JBL Cinema 500 - Επισκόπηση προϊόντων

Αυτό το προϊόν δεν είναι πλέον σε παραγωγή και μπορεί να μην είναι διαθέσιμο μέσω παραδοσιακών πωλητών λιανικής πώλησης.

Εισαγωγή στο JBL Cinema 500

Υπάρχουν πολλά συστήματα με ομιλητή για οικιακούς κινηματογράφους για να διαλέξετε. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, αυτό που εξοικονομείτε χρήματα έρχεται να σας δαγκώσει από την άποψη της κακής ποιότητας ήχου. Από την άλλη πλευρά, εάν ψάχνετε ένα σύστημα ηχείων με χαμηλή τιμή που ακούγεται καλό για να συμπληρώσει το HDTV, DVD ή / και Blu-ray Disc player, ελέγξτε το κομψό, συμπαγές και οικονομικά προσιτό σύστημα ηχείων JBL Cinema 500 5.1 Channel. Το σύστημα αποτελείται από ένα συμπαγές ηχείο κεντρικού καναλιού, τέσσερα συμπαγή δορυφορικά ηχεία και ένα μοναδικά διαμορφωμένο υπογούφερ 8 ιντσών.

Σημείωση : Μετά την ανάγνωση αυτής της αναθεώρησης, για πρόσθετη προοπτική και πιο προσεκτική εμφάνιση, δείτε επίσης το συμπληρωματικό προφίλ φωτογραφιών μου .

Ο κεντρικός σταθμός καναλιών

Ακολουθούν τα χαρακτηριστικά και οι προδιαγραφές του ομιλητή του κεντρικού καναλιού:

1. Απόκριση συχνότητας: 120 Hz έως 20 kHz.

2. Ευαισθησία : 89 dB (αντιπροσωπεύει πόσο δυνατά το ηχείο είναι σε απόσταση ενός μέτρου με είσοδο ενός watt).

3. Αντίσταση : 8 ohms. (μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ενισχυτές που έχουν συνδέσεις ηχείων 8 Ω)

4. Φωνητική αντιστοίχιση με διπλό μεσαίο τμήμα 3 ιντσών και tweeter 1 ιντσών.

5. Χειρισμός ισχύος: 100 Watt RMS

6. Crossover Frequency : 3,7 kHz (αντιπροσωπεύει το σημείο όπου το σήμα υψηλότερο από 3,7 kHz αποστέλλεται στο tweeter).

7. Τύπος περιβλήματος: Σφραγισμένο ( ακουστική αναστολή

8. Τύπος συνδέσμου: Ακροδέκτης πίεσης

9. Βάρος: 3.2 lb

10. Διαστάσεις: 4-7 / 8 (H) x 12 (W) x 3-3 / 8 (D) ίντσες.

11. Επιλογές τοποθέτησης: Σε μετρητή, Σε τοίχο.

12. Επιλογές λήξης: Μαύρο

Τα δορυφορικά ηχεία

1. Απόκριση συχνότητας: 120Hz έως 20kHz.

2. Ευαισθησία: 86 dB (αντιπροσωπεύει πόσο δυνατά το ηχείο είναι σε απόσταση ενός μέτρου με είσοδο ενός watt).

3. Αντίσταση: 8 ohms (μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ενισχυτές που έχουν συνδέσεις ηχείων 8 Ω).

4. Προγράμματα οδήγησης: Ταίριασμα με φωνή με διπλό μεσαίο τμήμα 3 ιντσών και θόλο 1 ιντσών.

5. Χειρισμός ισχύος: 100 Watt RMS

6. Crossover Frequency: 3,7 kHz (αντιπροσωπεύει το σημείο όπου το σήμα υψηλότερο από 3,7 kHz αποστέλλεται στο tweeter).

7. Τύπος περιβλήματος: Σφραγισμένο (ακουστική αναστολή)

8. Τύπος συνδέσμου: Ακροδέκτης πίεσης

9. Βάρος: 3.2 lb το καθένα.

10. 11-3 / 8 (Η) χ 4-3 / 4 (W) χ 3-3 / 8 (ϋ) ίντσες.

11. Επιλογές τοποθέτησης: Σε μετρητή, Σε τοίχο.

12. Επιλογές λήξης: Μαύρο

Το υπογούφερ Sub 140P Powered

1. Downfiring οδηγού 8 ιντσών με επιπλέον θύρα καύσης κάτω.

2. Απόκριση συχνότητας: 32Hz - 150Hz (-6dB)

3. Ισχύς: 150 Watt RMS (συνεχής ισχύς).

4. Φάση: Εναλλασσόμενο σε Κανονική (0) ή Αντίστροφη (180 μοίρες) - συγχρονίζει την κίνηση του δευτερεύοντος ηχείου με εσωτερική κίνηση άλλων ηχείων στο σύστημα.

5. Ρυθμιζόμενοι έλεγχοι: Όγκος, Συχνότητα διέλευσης

6. Συνδέσεις: 1 σετ στερεοφωνικών εισόδων γραμμής RCA , είσοδος LFE , υποδοχή ρεύματος AC.

7. Ενεργοποίηση / απενεργοποίηση: Διακόπτης διπλής κατεύθυνσης (εκτός / αναμονής).

8. Διαστάσεις: 19-ίντσες H x 14-ίντσες W x 14-ίντσες Δ.

9. Βάρος: 22 λίβρες.

10. Τερματισμός: Μαύρο

Σημείωση : Για μια οπτική ματιά στα ηχεία, το υπογούφερ και τις συνδέσεις και τις επιλογές ελέγχου, δείτε το συμπληρωματικό προφίλ Photo Speaker System του JBL Cinema 500 Home Theater .

Απόδοση ήχου - Ηχείο κεντρικού καναλιού

Είτε ακούγοντας σε χαμηλά ή υψηλά επίπεδα έντασης, διαπίστωσα ότι το κεντρικό ηχείο αναπαράγει καλό ήχο χωρίς παραμόρφωση. Η ποιότητα τόσο του διαλόγου ταινιών όσο και των μουσικών φωνημάτων ήταν καλή, αλλά οι υψηλές συχνότητες φάνηκαν λίγο συγκρατημένες. Αυτό ήταν εμφανές σε μερικές φωνητικές παραστάσεις, όπως η Norah Jones στο άλμπουμ Come Away With Me όπου η αναπνοή στη φωνή της δεν ήταν τόσο έντονη όσο στο σύστημα σύγκρισης που χρησιμοποιήθηκε.

Ηχητική απόδοση - Δορυφορικά ηχεία

Για ταινίες και άλλο προγραμματισμό βίντεο, τα δορυφορικά ηχεία που αντιστοιχούν στα αριστερά, τα δεξιά και τα κανάλια surround έδωσαν μια ευρεία εικόνα ήχου surround, χωρίς εμφανή πτώση μεταξύ των ηχείων. Ωστόσο, με παρόμοιο τρόπο με τον κεντρικό δίαυλο, ορισμένες από τις ξεχωριστές λεπτομέρειες των εφέ του περιβάλλοντος (σπάσιμο γυαλιού, βήματα, φύλλα, άνεμος, κινήσεις αντικειμένων που μετακινούνται μεταξύ ηχείων) φαινόταν να είναι ελαφρώς συγκρατημένα.

Επίσης, βρήκα ότι οι δορυφορικοί ομιλητές ήταν κάπως συγκρατημένοι με πιάνο και άλλα ακουστικά μουσικά όργανα. Ένα παράδειγμα αυτού είναι το άλμπουμ Norah Jones, Come Away With Me , το Uncorked του Al Stewart και ο Στρατιώτης της Αγάπης του Sade.

Οι ειδικές κριτικές, η αναπαραγωγή ήχου των δορυφορικών ηχείων δεν παραμορφώθηκαν, γεμίζουν το δωμάτιο και εμφάνιζαν τόσο συγκλονιστική αίσθηση όσο και αρκετές κατευθυντικές ενδείξεις θέσης για να προσφέρουν μια καλή εμπειρία κινηματογραφικού ήχου και εμπειρία ακρόασης μουσικής για ένα σύστημα ηχείων στο design / κατηγορία τιμών.

Έξοδος ήχου - SUB 140P Powered Subwoofer

Το υπογούφερ που παρέχεται για αυτό το σύστημα (SUB 140P) είχε περισσότερο από αρκετή ισχύ εξόδου στην πλειονότητα της χαμηλής συχνότητας, πέφτοντας στο άκρο του μεσαίου μπάσου ξεκινώντας από περίπου 120Hz και στο άκρο χαμηλής συχνότητας στα περίπου 50 έως 60 Hz.

Βρήκα το υπογούφερ να είναι μια καλή αντιστοιχία για τα υπόλοιπα ηχεία, παρέχοντας μια καλή μετάβαση στην ανώτερη περιοχή βάσης με την περιοχή χαμηλών συχνοτήτων του κέντρου και των δορυφόρων. Το υπογούφερ παρείχε επίσης ισχυρή έξοδο μπάσου (σε όγκο) κάτω από περίπου 50Hz, αλλά η υφή της απόκρισης μπάσων δεν ήταν τόσο σφιχτή ή διαφορετική από αυτή του συστήματος σύγκρισης. Από την άλλη πλευρά, το SUB 140P δεν ήταν υπερβολικά boomy. Το 140P αποδίδει καλά σε κινηματογραφικές ταινίες που περιέχουν εξέχοντα LFE (Low-Frequency Effects), όπως Master και Commander και U571 .

Το subwoofer του JBL Cinema 500 παρείχε επίσης μια καλή απόκριση μπάσων στις περισσότερες μουσικές ηχογραφήσεις που έπαιζαν, όπως με τα κομμάτια των μπάσων στο Come Away With Me και το Sade's Soldier of Love του Norah Jones.

Ωστόσο, σε ένα άλλο δοκιμαστικό παράδειγμα, το subwoofer έφτασε κοντά στο διάσημο συρόμενο μπάσο riff στο Magic Man της Heart. Αυτή η περικοπή είναι ένα παράδειγμα μπάσων εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας που δεν είναι τυπικά στις περισσότερες μουσικές παραστάσεις. Ο όγκος του υπογούφερ έπεσε καθώς προσέγγιζε τις χαμηλότερες συχνότητες μπάσων που υπήρχαν στο αποκορύφωμα της εγγραφής, αφήνοντας με την επιθυμία μου να επιδράσει περισσότερο στο κάτω μέρος της διαφάνειας που παρέχεται από το SUB 140P. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα μεγαλύτερα, ακριβότερα, subwoofer έχουν πρόβλημα με την μπάσα διαφάνεια σε αυτή την εγγραφή, τα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής με το subwoofer του JBL Cinema 500 δεν ήταν απροσδόκητη.

Τι μου άρεσε για το σύστημα JBL Cinema 500

1. Για τη σχεδίαση και την τιμή του, το JBL Cinema 500 προσφέρει μια καλή εμπειρία ακρόασης, ειδικά σε ένα δωμάτιο μικρού έως μεσαίου μεγέθους. (στην περίπτωση αυτή ένα χώρο 13x15 πόδια). Ωστόσο, αυτό το σύστημα μπορεί να μην είναι η σωστή επιλογή εάν έχετε ένα μεγάλο δωμάτιο.

2. Το JBL Cinema 500 είναι εύκολο στη ρύθμιση και τη χρήση. Δεδομένου ότι τόσο τα δορυφορικά ηχεία όσο και το subwoofer είναι συμπαγή, είναι εύκολο να τοποθετηθούν και να συνδεθούν με το δέκτη οικιακού σας θεάτρου. Επιπλέον, η κομψή σχεδίασή τους ενσωματώνεται σε μια ποικιλία διακόσμησης δωματίων.

3. Διάφορες επιλογές τοποθέτησης ηχείων. Τα δορυφορικά ηχεία μπορούν να τοποθετηθούν σε ράφι ή να τοποθετηθούν σε τοίχο. Μου άρεσε η εύκολη συρόμενη ράφι. Επίσης, δεδομένου ότι το subwoofer χρησιμοποιεί σχεδιασμό χαμηλής πυράκτωσης, δεν χρειάζεται να το τοποθετείτε στο ύπαιθρο. Ωστόσο, προσέξτε να μην προκαλέσετε βλάβη στον κώνο του ηχείου καφέ κατά τη μετακίνηση του υπογούφερ για να βρείτε την καλύτερη θέση.

4. Παρέχονται όλα τα απαραίτητα καλώδια ηχείων, καθώς και ένα καλώδιο subwoofer. Ωστόσο, το υλικό τοποθέτησης σε τοίχο δεν περιλαμβάνεται.

5. Το JBL Cinema 500 είναι πολύ προσιτό. Σε μια προτεινόμενη τιμή των $ 699, αυτό το σύστημα έχει καλή αξία, ειδικά για τους αρχάριους χρήστες, εκείνους που επιθυμούν ένα σύστημα που ακούγεται καλό χωρίς να καταλαμβάνει πολύ χώρο ή εκείνους που αναζητούν ένα σύστημα για ένα δεύτερο δωμάτιο.

Αυτό που δεν μου άρεσε για το σύστημα JBL Cinema 500

1. Τα φωνητικά που αναπαράγονται από το κεντρικό ηχείο ομιλίας ακουγόταν συγκρατημένα και δεν είχαν κάποιο βάθος, μειώνοντας κάπως την επιδιωκόμενη πρόσκρουσή τους.

2. Αν και το υπογούφερ παρέχει άφθονο εξόδου χαμηλής συχνότητας, η απόκριση των μπάσων δεν είναι τόσο σφιχτή ή ξεχωριστή όσο θα προτιμούσα.

3. Το υπογούφερ διαθέτει μόνο εισόδους LFE και Line ήχου, χωρίς να παρέχονται κανονικές συνδέσεις ηχείων υψηλού επιπέδου.

4. Παρόλο που μου αρέσει η απόδοση του παρεχόμενου υπογούφερ, ένιωσα ότι το στυλ «πυραμίδας-κώνου» δεν ήταν τόσο ελκυστικό για μένα.

5. Οι υποδοχές των βυσματικών ηχείων δεν ταιριάζουν καλά με το καλώδιο των ηχείων με παχιά διατομή (θα προτιμούσα τα βιδωτά τερματικά). Το παρεχόμενο καλώδιο ομιλητών λειτουργεί καλύτερα με το σύστημα στο μέτρο του ρυθμού εκκίνησης, αλλά θα ήταν υπέροχο να έχετε καλύτερη δυνατότητα χρήσης σύρματος ηχείων παχύτερου διαμετρήματος εάν το επιθυμεί ο χρήστης.

Τελική λήψη

Παρόλο που δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να θεωρήσω αυτό το σύστημα ομιλητών ομιλητών, διαπίστωσα ότι το σύστημα ηχείων JBL Cinema 500 Home Theatre έδωσε μια συνολική καλή εμπειρία ακουστικού ήχου surround για ταινίες και εμπειρία στερεοφωνικής ή περιμετρικής ακρόασης για μουσική που πολλοί καταναλωτές θα εκτιμήσουν η τιμή. Η JBL έχει παραδώσει ένα κομψό και προσιτό σύστημα ηχείων surround ήχου για έναν πιο συνηθισμένο χρήστη, ο οποίος μπορεί επίσης να ανησυχεί για το μέγεθος και την οικονομική προσιτότητα.

Το JBL Cinema 500 προσφέρει καλά σχεδιασμένα κεντρικά και δορυφορικά ηχεία που δεν ξεπερνούν τη διακόσμηση των δωματίων. Ωστόσο, το στυλ "con-pyramid" του SUB 140P μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο σε μερικούς. Το σύστημα ηχείων Home Cinema JBL Cinema 500 μπορεί να λειτουργήσει καλά ως ένα μετριοπαθές σύστημα ομιλητών οικιακού κινηματογράφου για τον προϋπολογισμό ή / και το χώρο.

Το σύστημα ηχείων JBL Cinema 500 Home Theatre αξίζει σίγουρα μια ματιά και μια ακρόαση.

Για πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με τη ρύθμιση του συστήματος, μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη του Εγχειριδίου Χρήστη.

Πρόσθετο υλικό που χρησιμοποιείται σε αυτήν την αναθεώρηση

Δέκτες οικιακού κινηματογράφου: Onkyo TX-SR705 και Anthem MRX700 (δάνειο επανεξέτασης) .

Στοιχεία πηγής: OPPO Digital BDP-93 και OPPO DV-980H DVD Player Σημείωση: Οι OPPO BDP-93 και DV-980H χρησιμοποιήθηκαν επίσης για την αναπαραγωγή δίσκων SACD και DVD-Audio.

Μόνο πηγές CD που περιλαμβάνονται σε παίκτες: Τεχνικοί SL-PD888 και Denon DCM-370 CD-changers 5 δίσκων.

Σύστημα ηχείων που χρησιμοποιείται για σύγκριση: Ηχείο κεντρικού καναλιού EMP Tek E5Ci, τέσσερα ηχεία για βιβλιοθήκες E5Bi για αριστερό και δεξιό κεντρικό και περιβάλλοντα περιβάλλοντα και υπογούφερ ES10i 100 watt .

Τηλεόραση / Οθόνη: Ψηφιακή οθόνη LVM-37w3 1080p της Westinghouse.

Πρόσθετες επιταγές επιπέδου πραγματοποιούνται με τη χρήση ενός μετρητή στάθμης ήχου Radio Shack

Πρόσθετο λογισμικό που χρησιμοποιείται σε αυτήν την αναθεώρηση

Blu-ray Discs: Σε όλο το Σύμπαν, Avatar, Hairspray, Έναρξη, Iron Man 1 & 2, Kick Ass, Megamind, Percy Jackson και Ολυμπιονίκες: Ο Κλέφτης , Το Incredibles και το Tron: Legacy .

Τα τυπικά DVD που χρησιμοποιήθηκαν περιελάμβαναν σκηνές από τα εξής: Το σπήλαιο, το σπίτι των πετώντας μαχαίρια, Kill Bill - Vol 1/2, Βασίλειο του ουρανού (Cut Cut), Lord of Rings Trilogy, Moulin Rouge και U571 .

CDs: Al Stewart - Σπινθήρες του Αρχαίου Φωτός , Beatles - ΑΓΑΠΗ , Μπλε Μάντ Μαντ - Το συγκρότημα , Joshua Bell - Bernstein - West Side Story Σουίτα , Eric Kunzel - 1812 Overture , ΚΑΡΔΙΑ - Dreamboat Annie , Lisa Loeb - Ελάτε μαζί μου , Sade - Στρατιώτης της Αγάπης .

DVD-Audio δίσκοι περιλαμβάνονται: Βασίλισσα - Νύχτα στην όπερα / το παιχνίδι , Eagles - Ξενοδοχείο Καλιφόρνια , και Medeski, Martin, και Ξύλο - Απροσδόκητη .

Οι δίσκοι SACD που χρησιμοποιήθηκαν συμπεριλάμβαναν: Pink Floyd - Σκοτεινή πλευρά της Σελήνης , Steely Dan - Gaucho , Ο Who - Tommy .