Πώς να διαγράψετε μηνύματα Facebook

Χρησιμοποιήστε το τηλέφωνο, το tablet ή τον υπολογιστή σας

Όταν προσπαθείτε να καθαρίσετε το ιστορικό συνομιλιών σας στο Facebook ή το Messenger , πρέπει να αποφασίσετε μεταξύ μιας από τις δύο ενέργειες: αφαιρέστε ένα συγκεκριμένο μήνυμα ή διαγράψτε ολόκληρο το ιστορικό των συνομιλιών σας με εσάς και άλλο άτομο στο Facebook.

Μπορεί να θέλετε να διαγράψετε μόνο ένα μήνυμα (ή λίγα) από ολόκληρο το ιστορικό σας. Ή ίσως θέλετε να καθαρίσετε το ιστορικό των συνομιλιών σας για να ξεκινήσετε μια νέα συζήτηση χωρίς να διαστρέψετε το παλιό κείμενο που κρέμεται πάνω από το κείμενο ή για να αποκρύψετε τις πληροφορίες από τα ενδεχομένως αδιάφορα μάτια.

Και στις δύο περιπτώσεις, θα σας δείξουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ανάλογα με το αν εργάζεστε σε έναν υπολογιστή ή σε μια κινητή συσκευή όπως το τηλέφωνο ή το tablet σας .

Ωστόσο, μια προειδοποίηση εκ των προτέρων: αντίθετα με ορισμένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων , η διαγραφή μηνυμάτων Facebook ή η εκκαθάριση του ιστορικού σας δεν αφαιρεί το μήνυμα από το ιστορικό άλλων ανθρώπων. Εάν έχετε στείλει ένα ενοχλητικό μήνυμα σε ένα φίλο και έχετε διαγράψει αυτό το μήνυμα από το ιστορικό συνομιλιών, ο φίλος σας έχει ακόμα ένα αντίγραφο . Το καλύτερο στοίχημα είναι να μην λέτε ποτέ τίποτα μέσω μηνύματος - ή οπουδήποτε σε απευθείας σύνδεση - που δεν θα θέλατε ως μέρος του μόνιμου ρεκόρ.

Συμβουλή: Εάν διαγράφετε μηνύματα Facebook για να καταργήσετε τη λίστα συζητήσεων, λάβετε υπόψη ότι μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αρχειοθέτησης για αυτό . Με αυτόν τον τρόπο, τα μηνύματα δεν θα καταργηθούν οριστικά, αλλά θα απομακρυνθούν από την κύρια λίστα συνομιλιών.

Να διαγράψετε μόνιμα το ιστορικό συνομιλιών στο Facebook χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή

Όταν χρησιμοποιείτε το Facebook Messenger στον υπολογιστή σας, υπάρχουν δύο επιλογές για τη διαγραφή μηνυμάτων. Facebook
  1. Άνοιγμα Facebook.
  2. Κάντε κλικ το εικονίδιο Μηνύματα στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Είναι το ένα μεταξύ των κουμπιών για τις αιτήσεις φίλων και τις ειδοποιήσεις.
  3. Κάντε κλικ στο νήμα μηνυμάτων που θέλετε να διαγράψετε οριστικά, ώστε να εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης.

    Συμβουλή : Μπορείτε επίσης να ανοίξετε όλα τα νήματα ταυτόχρονα με το σύνδεσμο " Δείτε όλα στο Messenger " στο κάτω μέρος του αναδυόμενου παραθύρου, αλλά αν το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο στοιχείο 2 παρακάτω.
  4. Χρησιμοποιήστε το εικονίδιο με το μικρό γρανάζι δίπλα στο κουμπί εξόδου του παραθύρου (που ονομάζεται " Επιλογές αν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από αυτό") για να ανοίξετε ένα νέο μενού.
  5. Επιλέξτε Διαγραφή συνομιλίας από αυτό το αναδυόμενο μενού.
  6. Όταν σας ζητηθεί να διαγράψετε αυτήν την συνολική συνομιλία; , επιλέξτε Διαγραφή συνομιλίας .

Πώς να διαγράψετε οριστικά το ιστορικό συνομιλίας του Messenger.com

Χρησιμοποιήστε αυτά τα βήματα για να διαγράψετε ολόκληρα μηνύματα Facebook από το Messenger.com ή το Facebook.com/messages/:

  1. Επισκεφθείτε το Messenger.com ή το Facebook.com/messages.
  2. Βρείτε τη συνομιλία Facebook που θέλετε να διαγράψετε.
  3. Στην δεξιά άκρη, δίπλα στο όνομα του παραλήπτη, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το μικρό γρανάζι για να ανοίξετε ένα νέο μενού.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή .
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή ξανά όταν σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε.

Αν σας ενδιαφέρει να αφαιρέσετε μόνο συγκεκριμένα μηνύματα που έχετε στείλει ή μηνύματα που σας έστειλε κάποιος, κάντε τα εξής:

  1. Εντοπίστε το μήνυμα που θέλετε να διαγραφεί.
  2. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από αυτό, ώστε να μπορείτε να δείτε ένα μικρό μενού που εμφανίζεται. Αυτό που ψάχνετε είναι ένα κουμπί που αποτελείται από τρεις μικρές οριζόντιες κουκίδες.

    Αν διαγράφετε ένα μήνυμα στο Facebook που έχετε στείλει , το μενού θα εμφανιστεί στα αριστερά του μηνύματος. Αν θέλετε να αφαιρέσετε κάτι που σας έστειλε , κοιτάξτε προς τα δεξιά.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί του μικρού μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε Διαγραφή μία φορά και, στη συνέχεια, ξανά, αν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να διαγραφεί.

Σημείωση: Η σελίδα του κινητού Facebook δεν σας επιτρέπει να καταργήσετε μηνύματα και ούτε μπορείτε να δείτε μηνύματα Facebook από την ιστοσελίδα του κινητού Messenger. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε την εφαρμογή για κινητά Messenger όπως περιγράφεται στην επόμενη ενότητα, εάν θέλετε να διαγράψετε συνομιλίες ή μηνύματα Facebook από το τηλέφωνο ή το tablet σας.

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Messenger για να διαγράψετε οριστικά το ιστορικό συνομιλιών στο Facebook

Μπορείτε να διαγράψετε μια ολόκληρη συνομιλία ή απλά συγκεκριμένα μηνύματα από το Facebook Messenger στο κινητό. Facebook

Ακολουθήστε αυτό το πρώτο σύνολο οδηγιών για να διαγράψετε ολόκληρο το μήνυμα στο Facebook Messenger:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Messenger στην κινητή συσκευή σας.
  2. Πατήστε παρατεταμένα τη συνομιλία που θέλετε να διαγραφεί.
  3. Επιλέξτε Διαγραφή συνομιλίας από το αναδυόμενο μενού.
  4. Επιβεβαιώστε την με την επιλογή Διαγραφή συζητήσεων .

Ακολουθεί ο τρόπος διαγραφής ενός μηνύματος Facebook από μια συνομιλία:

  1. Βρείτε τη συνομιλία και το μήνυμα που θέλετε να καταργήσετε.
  2. Πατήστε παρατεταμένα το μήνυμα για να δείτε ένα νέο μενού στο κάτω μέρος της εφαρμογής.
  3. Επιλέξτε Διαγραφή μία φορά και στη συνέχεια ξανά όταν σας ζητηθεί.