Πώς να χρησιμοποιήσετε το iTunes ως Internet Radio Player

Ανοίξτε τα δωρεάν ρεύματα ραδιόφωνου μέσω Internet απευθείας από τον υπολογιστή σας

Οι ραδιοφωνικές ροές του Internet είναι σε απευθείας σύνδεση εκδόσεις ραδιοφωνικών σταθμών. Δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιείτε ραδιόφωνο αυτοκινήτου ή αποκλειστικό παίκτη για να ακούσετε τους σταθμούς αυτούς. Εάν τα μεταδίδουν και στο διαδίκτυο, μπορείτε απλά να τα συνδέσετε στο iTunes και να ακούσετε απευθείας από τον υπολογιστή σας.

Αυτό λειτουργεί επειδή το iTunes, όπως και πολλοί άλλοι παίκτες πολυμέσων, μπορεί να συνδεθεί σε ένα live stream. Δεν έχει σημασία τι είναι η ζωντανή ροή. μουσική, καιρός, νέα, αστυνομικό ραδιόφωνο, podcasts κλπ.

Μόλις προστεθεί, το ρεύμα τίθεται στη δική του λίστα αναπαραγωγής που ονομάζεται Διαδικτυακά τραγούδια και λειτουργεί όπως κάθε άλλη playlist που μπορεί να έχετε στη βιβλιοθήκη του iTunes. Ορισμένες ραδιοφωνικές ροές ενδέχεται να αναγνωριστούν ως κανονικά αρχεία μουσικής και να τεθούν στην ενότητα Βιβλιοθήκη του iTunes, με το "Χρόνο" σε αυτό να είναι "Συνεχής".

Ωστόσο, όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν βάζουν σε απευθείας σύνδεση ροή διαδικτύου στην ιστοσελίδα τους, αλλά υπάρχουν διάφορα μέρη όπου μπορείτε να βρείτε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που κάνουν.

Πώς να προσθέσετε σταθμούς ραδιοφώνου στο iTunes

  1. Με το iTunes ανοιχτό, μεταβείτε στην επιλογή Αρχείο> Άνοιγμα ροής ... ή πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + U.
  2. Επικολλήστε τη διεύθυνση URL του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να προσθέσετε το σταθμό στο iTunes.

Για να καταργήσετε τον προσαρμοσμένο ραδιοφωνικό σταθμό, απλώς κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Διαγραφή από τη Βιβλιοθήκη .

Πού να βρείτε ροές ραδιόφωνου στο Internet

Τα ραδιοφωνικά ρεύματα είναι μερικές φορές σε κανονική μορφή αρχείου, όπως το MP3, αλλά άλλα μπορεί να είναι σε μορφές playlist όπως PLS ή M3U . Ανεξάρτητα από τη μορφή, προσπαθήστε να την εισαγάγετε στο iTunes όπως περιγράφεται παραπάνω. αν λειτουργεί, θα πρέπει να ακούσετε ήχο μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, αν όχι αμέσως. Εάν δεν συμβαίνει, μπορεί να προστεθεί στο iTunes, αλλά ποτέ να μην παίζει πραγματικά.

Παρακάτω υπάρχουν δύο παραδείγματα ιστότοπων που διαθέτουν δωρεάν ροές διαδικτύου με απευθείας συνδέσεις με τις διευθύνσεις URL που μπορείτε να αντιγράψετε και να εισαγάγετε στο iTunes. Ωστόσο, ο αγαπημένος σας ραδιοφωνικός σταθμός μπορεί να έχει τον σύνδεσμο αναρτημένο στον δικό του ιστότοπο, οπότε μπορείτε να το δείτε πρώτα εάν ακολουθείτε έναν συγκεκριμένο σταθμό.