Μάθετε περισσότερα για το iMovie 11 και τα εργαλεία επεξεργασίας του

01 από 08

Ξεκινήστε με το iMovie 11

Πολλοί άνθρωποι εκφοβίζονται από το iMovie 11, επειδή είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο. Αλλά μόλις κατανοήσετε τη διάταξη, γίνεται ευκολότερο να βρείτε αυτό που ψάχνετε και να κατανοήσετε πώς λειτουργεί το πρόγραμμα.

Αυτή η επισκόπηση iMovie θα σας δείξει πού να βρείτε διάφορα εργαλεία και δυνατότητες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την επεξεργασία βίντεο στο iMovie.

02 από 08

Βιβλιοθήκη συμβάντων iMovie 11

Η Βιβλιοθήκη συμβάντων είναι όπου θα βρείτε όλα τα βίντεο που έχετε εισάγει ποτέ στο iMovie. Τα βίντεο οργανώνονται κατά ημερομηνία και ανά εκδήλωση. Το μπλε πλαίσιο στην επάνω δεξιά γωνία δείχνει ότι τα συμβάντα ομαδοποιούνται ανά δίσκο, το οποίο ισχύει μόνο εάν έχετε συνδέσει έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο .

Το εικονίδιο του μικρού αστέρα στο κάτω αριστερό άκρο κρύβει και εμφανίζει τη Βιβλιοθήκη συμβάντων. Τα εικονίδια αναπαραγωγής ελέγχουν την αναπαραγωγή βίντεο από τη Βιβλιοθήκη συμβάντων. Και ο μεγεθυντικός φακός αποκαλύπτει το παράθυρο φιλτραρίσματος λέξεων-κλειδιών, το οποίο σας βοηθά να βρείτε στιγμιότυπα χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά του iMovie.

03 του 08

iMovie 11 Πρόγραμμα περιήγησης συμβάντων

Όταν επιλέγετε ένα συμβάν, όλα τα βίντεο κλιπ που περιέχονται σε αυτό θα αποκαλυφθούν στο πρόγραμμα περιήγησης συμβάντων.

Σε αυτό το παράθυρο μπορείτε να προσθέσετε λέξεις-κλειδιά στα βίντεό σας και να κάνετε προσαρμογές κλιπ .

Τα τμήματα του κλιπ που σημειώνονται με μπλε χρώμα φέρουν λέξεις-κλειδιά που είναι προσαρτημένες σε αυτά. Τα τμήματα με πράσινο χρώμα έχουν επιλεγεί ως αγαπημένα. Και τα τμήματα με πορτοκαλί έχουν προστεθεί ήδη σε ένα έργο.

Κατά μήκος της κάτω γραμμής, μπορείτε να δείτε ότι έχω επιλέξει να εμφανίζει κλιπ που είναι είτε αγαπημένα είτε μη, αλλά μπορείτε να τα αλλάξετε εάν θέλετε να δείτε επίσης αποσυνδεδεμένα κλιπ ή μόνο αγαπημένα.

Ο ολισθητήρας στην κάτω δεξιά γωνία παρατείνει ή μειώνει την προβολή ταινιών ταινιών βίντεο. Εδώ, έχει οριστεί σε 1 δευτερόλεπτο, έτσι κάθε πλαίσιο της ταινίας είναι ένα δευτερόλεπτο του βίντεο. Αυτό σας επιτρέπει να κάνω μια λεπτομερή επιλογή όταν προσθέτω βίντεο κλιπ σε ένα έργο . Αλλά όταν κοιτάζω σε πολλαπλά κλιπ στο Browser Συμβάντων, το αλλάζω, ώστε να μπορώ να δω περισσότερα βίντεο στο παράθυρο.

04 του 08

Βιβλιοθήκη έργου iMovie 11

Η βιβλιοθήκη έργων απαριθμεί όλα τα έργα iMovie που έχετε δημιουργήσει με αλφαβητική σειρά. Κάθε έργο περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τη μορφή, τη διάρκειά του, την τελευταία δουλειά του και το αν έχει μοιραστεί ποτέ.

Τα κουμπιά στην κάτω αριστερή γωνία ελέγχουν την αναπαραγωγή. Το σύμβολο συν στο κάτω δεξί μέρος είναι για τη δημιουργία ενός νέου έργου iMovie.

05 του 08

iMovie 11 Project Editor

Επιλέξτε και κάντε διπλό κλικ σε ένα έργο και θα ανοίξετε τον επεξεργαστή έργου. Εδώ μπορείτε να δείτε και να χειριστείτε όλα τα βίντεο κλιπ και τα στοιχεία που αποτελούν το έργο σας.

Στο κάτω μέρος υπάρχουν κουμπιά για αναπαραγωγή στα αριστερά. Δεξιά, έχω επιλέξει το κουμπί ήχου, ώστε να μπορείτε να δείτε τον ήχο που είναι συνδεδεμένος σε κάθε κλιπ στη χρονολογική σειρά. Ο ρυθμιστής είναι ρυθμισμένος σε Όλα, οπότε κάθε κλιπ εμφανίζεται σε ένα μοναδικό πλαίσιο στη χρονολογική σειρά.

Το πλαίσιο στην επάνω αριστερή γωνία περιέχει εικονίδια για την προσθήκη σχολίων και κεφαλαίων στο έργο του βίντεο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχόλια για να κάνετε σημειώσεις επεξεργασίας στο έργο σας. Τα κεφάλαια αφορούν όταν εξάγετε το βίντεό σας στο iDVD ή σε ένα παρόμοιο πρόγραμμα. Προσθέστε κεφάλαια και σχόλια απλά σύροντας ένα εικονίδιο σε ένα συγκεκριμένο σημείο της χρονικής γραμμής.

Το άλλο πλαίσιο στην επάνω δεξιά γωνία - με τα τρία γκρι τετράγωνα - ελέγχει τον τρόπο εμφάνισης του βίντεό σας στον επεξεργαστή έργου. Εάν επιλέξετε αυτό το πλαίσιο, το έργο του βίντεο εμφανίζεται σε μία οριζόντια σειρά αντί για πολλές σειρές όπως παραπάνω.

06 του 08

iMovie 11 Clip Editing

Τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από ένα κλιπ στο iMovie αποκαλύπτετε διάφορα εργαλεία επεξεργασίας.

Σε κάθε πλευρά του κλιπ θα δείτε μερικά βέλη. Κάντε κλικ σε αυτά για λεπτομερή επεξεργασία, για να προσθέσετε ή να κόψετε ξεχωριστά πλαίσια από την αρχή ή το τέλος του κλιπ.

Αν βλέπετε ένα εικονίδιο ήχου ή / και ένα εικονίδιο με περικοπή στο πάνω μέρος του κλιπ, αυτό σημαίνει ότι οι κλιπ έχουν προσαρμογές ήχου ή περικοπές. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε από τα εικονίδια για να κάνετε περαιτέρω επεξεργασίες σε αυτές τις ρυθμίσεις.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι και θα αποκαλύψετε ένα μενού για όλα τα άλλα εργαλεία επεξεργασίας. Ο επεξεργαστής ακριβείας και ο κοπτήρας κλιπ επιτρέπουν πιο λεπτομερείς επεξεργασίες. Η προσαρμογή βίντεο, ήχου και κλιπ ανοίγει το παράθυρο επιθεωρητή και το κουμπί Περικοπή και περιστροφή σάς επιτρέπει να αλλάξετε το μέγεθος και τον προσανατολισμό της εικόνας βίντεο.

07 του 08

iMovie 11 Παράθυρο προεπισκόπησης

Αν εξετάζετε κλιπ που έχετε εισαγάγει σε εκδηλώσεις iMovie ή έργα που επεξεργάζεστε, όλη η αναπαραγωγή βίντεο συμβαίνει στο παράθυρο προεπισκόπησης.

Το παράθυρο προεπισκόπησης είναι επίσης όπου μπορείτε να κάνετε προσαρμογές βίντεο όπως περικοπή ή προσθήκη του αποτελέσματος του Ken Burns . Είναι επίσης όπου προεπισκόπηση εφέ και επεξεργασία τίτλων για το έργο βίντεο σας.

08 από 08

Μουσική, φωτογραφίες, τίτλοι και μεταβάσεις στο iMovie 11

Στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης iMovie, θα βρείτε ένα παράθυρο για την προσθήκη μουσικής, φωτογραφιών, τίτλων , μεταβάσεων και φόντου στα βίντεό σας. Κάντε κλικ στο κατάλληλο εικονίδιο στη μεσαία γραμμή και η επιλογή σας θα ανοίξει στο παρακάτω παράθυρο.