Μπλοκ θερμαντήρες Vs. Απομακρυσμένες εκκινητές

Οι θερμαντήρες μπλοκ και οι απομακρυσμένοι εκκινητήρες μπορούν να συμβάλλουν στη θέρμανση ενός αυτοκινήτου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι βρίσκονται σε ίση βάση ή ότι είναι και οι δύο λύσεις για το ίδιο πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, οι θερμαντήρες μπλοκ και οι απομακρυσμένοι εκκινητές είναι δύο εντελώς διαφορετικά είδη τεχνολογίας και εκτελούν τελείως διαφορετικές λειτουργίες.

Ενώ οι θερμαντήρες μπλοκ και οι απομακρυσμένοι εκκινητές είναι και οι δύο χρήσιμοι σε παρόμοιες καταστάσεις και μπορούν και οι δύο να κάνουν τη μετακίνηση σας λίγο πιο εύκολη όταν ο υδράργυρος πέφτει, είναι σημαντικό να επισημάνουμε τις διαφορές και να σημειώσουμε ότι υπάρχουν καταστάσεις όπου ίσως θέλετε και τα δύο.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός θερμαντήρα μπλοκ και ενός απομακρυσμένου εκκινητή;

Η σημαντικότερη διαφορά είναι η λειτουργία. Οι θερμαντήρες μπλοκ είναι απλά ηλεκτρικά στοιχεία θέρμανσης που μπορούν να ζεσταίνουν τον κινητήρα σας με διάφορες μεθόδους, ανάλογα με το συγκεκριμένο σχέδιο. Αυτό ουσιαστικά εμποδίζει το ψυκτικό από ζελατινοποίηση ή κατάψυξη και μπορεί επίσης να εμποδίσει το λάδι να μετατραπεί σε πίσσα σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Το σημείο διατήρησης του ψυκτικού υγρού είναι ότι ένα σημαντικό συστατικό του ψυκτικού κινητήρα είναι το νερό και το νερό επεκτείνεται όταν παγώσει. Σε ένα σενάριο χειρότερης περίπτωσης, το παγωμένο ψυκτικό θα μπορούσε να σπάσει το μπλοκ κινητήρα, το οποίο είναι μια εξαιρετικά δαπανηρή επισκευή.

Κρατώντας το λάδι του κινητήρα από το πάχος του, είναι λίγο λιγότερο σημαντικό, αλλά μπορεί να μειώσει τη φθορά του κινητήρα. Επιτρέπει επίσης στους κινητήρες παλαιότερων οχημάτων να λειτουργούν πιο κοντά στην κορυφαία απόδοση χωρίς να χρειάζεται να ζεσταθούν και το ζεστό ψυκτικό μεταφράζεται σε λιγότερο χρόνο σε ένα κρύο αυτοκίνητο.

Από την άλλη πλευρά, οι απομακρυσμένοι εκκινητές απλώς κάνουν το αυτοκίνητό σας να τρέχει μπροστά από το χρόνο, το οποίο θερμαίνει τον κινητήρα σας και έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της θέρμανσης του εσωτερικού του αυτοκινήτου σας αν αφήσετε τα κλιματιστικά στοιχεία στις σωστές ρυθμίσεις. Αυτό είναι κατά κύριο λόγο ένα πράγμα άνεσης και ένας απομακρυσμένος εκκινητής δεν θα αποτρέψει τη ζημιά εάν πάρει αρκετό κρύο όλη τη νύχτα για να πήξει ή να παγώσει το ψυκτικό σας.

Μην σπάστε το μπλοκ σας

Υπάρχουν στην πραγματικότητα μερικοί διαφορετικοί τύποι "θερμαντικών μηχανών", και όχι όλοι τους ταιριάζουν στην κατηγορία "θερμοσίφωνας". Ανήκουν σε τέσσερις ευρείες κατηγορίες:

  1. Λέβητες θέρμανσης που θερμαίνουν το πετρέλαιο.
  2. Ψύκτες που θερμαίνουν το ψυκτικό.
  3. Επικοινωνήστε με θερμαντήρες που θερμαίνουν άμεσα το μπλοκ.
  4. Κλινοσκεπάσματα που θερμαίνουν γενικά τον κινητήρα.

Οι θερμαντήρες λαδιού είναι στοιχεία θέρμανσης που συνήθως τοποθετούνται στη θέση του δείκτη στάθμης λαδιού ή είναι τοποθετημένα στο κάτω μέρος του δοχείου λαδιού. Σε κάθε περίπτωση, το σημείο αυτού του τύπου θερμαντήρα είναι να κρατήσει το λάδι κινητήρα ζεστό, το οποίο μπορεί να αποτρέψει τη ζημιά του κινητήρα και να βελτιώσει την απόσταση σε μίλια σε σύγκριση με την απλή ανάφλεξη ενός κινητήρα με παγωμένο λάδι.

Αυτά τα θερμαντικά σώματα κινητήρα λειτουργούν καλά σε αυτό που κάνουν και είναι υπέροχα αν ζείτε σε μια ιδιαίτερα ψυχρή περιοχή, αλλά δεν κάνουν τίποτα για να σας κάνουν πιο άνετα, αν αυτό είναι το κύριο μέλημά σας.

Οι θερμαντήρες ψυκτικού, από την άλλη πλευρά, είναι στοιχεία θέρμανσης που έχουν σχεδιαστεί για να θερμαίνουν το ψυκτικό μέσο του κινητήρα. Όταν αυτός ο τύπος θερμαντήρα κινητήρα είναι εγκατεστημένος σε αυτοκίνητο ή φορτηγό, μπορεί να τοποθετηθεί στη θέση ενός από τα βύσματα ψύξης στο μπλοκ κινητήρα. Λόγω αυτής της τοποθέτησης του θερμαντικού πηνίου, αυτός ο τύπος θερμαντήρα αναφέρεται σωστά ως θερμαντήρας μπλοκ.

Καθώς η θερμότητα ακτινοβολεί από το στοιχείο θέρμανσης, μέσω του ψυκτικού μέσου στο μπλοκ κινητήρα, το λάδι κινητήρα τυπικά θα θερμαίνεται και σε κάποιο βαθμό. Αυτό είναι λιγότερο αποτελεσματικό από τη θέρμανση του λαδιού απευθείας, αλλά μπορεί να έχει αντίκτυπο.

Άλλοι θερμαντήρες ψυκτικού μέσου έχουν σχεδιαστεί για να εγκαθίστανται σε σειρά με τον εύκαμπτο σωλήνα του ψυγείου αντί απευθείας στο μπλοκ κινητήρα. Ορισμένες από αυτές μπορούν να περιλαμβάνουν ακόμη και μια μικρή αντλία που θα κυκλοφορεί το ψυκτικό μέσο στον κινητήρα σε ένα ή άλλο βαθμό.

Ανεξάρτητα από το πού τοποθετείται το θερμαντικό στοιχείο, η άμεση επαφή με το ψυκτικό μέσο του κινητήρα σημαίνει ότι το ψυκτικό υγρό θα είναι ήδη ζεστό όταν φτάσετε στο όχημα. Δεδομένου ότι το θερμικό ψυκτικό μέσο είναι η μέθοδος που χρησιμοποιούν τα περισσότερα οχήματα για τη θέρμανση του θαλάμου επιβατών, η προθέρμανση του ψυκτικού υγρού μπροστά από το χρόνο σημαίνει ότι θα έχετε ζεστό αέρα που βγαίνει από τους αεραγωγούς σας πολύ νωρίτερα από ό, τι διαφορετικά.

Συνδέστε τη βαλβίδα θέρμανσης στον κινητήρα, συνήθως στο μπλοκ, και θερμαίνετε τη με αυτή τη μέθοδο. Είναι κάπως παρόμοια με τους θερμοσίφωνες που βιδώνουν στο ταψί και μπορούν να θερμάνουν μέχρι και το ψυκτικό και το λάδι.

Οι κουβέρτες θερμαντήρων, από την άλλη πλευρά, είναι ουσιαστικά απλώς μεγάλα θερμαντικά μαξιλάρια με αντιστάσεις θερμαντικών στοιχείων που υφαίνονται μέσα τους. Δεν θερμαίνουν απευθείας το λάδι κινητήρα ή το ψυκτικό, αλλά εκπέμπουν θερμότητα στον κινητήρα και μπορεί να είναι χρήσιμες σε ορισμένες περιπτώσεις.

Απομακρυσμένη εκκίνηση Vs. Μπλοκ θερμαντήρες

Εάν παρκάρετε το αυτοκίνητό σας έξω και η θερμοκρασία πέφτει αρκετά χαμηλή για να πηδήσετε το αντιψυκτικό σας, ή να μετατρέψετε το λάδι σας σε παχύ λάσπη, τότε ένας απομακρυσμένος εκκινητής δεν θα σας κάνει να γλύφετε καλά. Εάν έχετε ένα θερμαινόμενο γκαράζ, τότε ένας απομακρυσμένος εκκινητής μπορεί να είναι ακόμα χρήσιμος, αλλά είναι σημαντικό να αποφύγετε τη λειτουργία ενός αυτοκινήτου μέσα σε ένα γκαράζ που είναι συνδεδεμένο με το σπίτι σας, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανάσιμη συσσώρευση μονοξειδίου του άνθρακα.

Οι ακραίες θερμοκρασίες είναι εκεί όπου οι θερμαντήρες μπλοκ λάμπουν, καθώς μπορούν να αποτρέψουν αποτελεσματικά σοβαρές βλάβες του κινητήρα για ένα σχετικά χαμηλό λειτουργικό κόστος. Ορισμένοι θερμαντήρες μπλοκ, ειδικά εκείνοι που θερμαίνουν το ψυκτικό μέσο του κινητήρα, μπορούν επίσης να σας κάνουν πιο άνετα κατά τη διάρκεια της μετακίνησης σας παρέχοντας αμέσως ζεστό ή τουλάχιστον ζεστό αέρα. Αν αυτό σας ενδιαφέρει περισσότερο, τότε ένα ανακυκλωμένο ψυκτικό θερμοσίφωνα θα κάνει πιθανώς το τέχνασμα.

Παρόλο που οι απομακρυσμένοι εκκινητές είναι χρήσιμοι επειδή μπορούν να σας επιτρέψουν να ζεστάνετε το αυτοκίνητό σας χωρίς να βγείτε έξω, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι είναι πολύ χρήσιμο σε περιπτώσεις όπου δεν είναι αρκετά κρύο για να δικαιολογεί ένα μπλοκ θερμάστρα αλλά είναι ακόμα αρκετά κρύο ότι το άλμα σε ένα μη θερμαινόμενο αυτοκίνητο κάθε πρωί είναι εξαιρετικά άβολο.

Σε αυτή τη σημείωση, μπορείτε επίσης να αντιστοιχίσετε έναν θερμαντήρα μπλοκ, σε ένα χρονοδιακόπτη ηλεκτρικής πρίζας, με ένα απομακρυσμένο εκκινητή. Ο πρώτος θα κάνει ασφαλή την εκκίνηση του αυτοκινήτου και θα μειώσει τη φθορά του κινητήρα από το τρέξιμο με κρύο, παχύ λάδι, ενώ το τελευταίο θα επιτρέψει στο σύστημα HVAC να πάρει το ψύχος μακριά προτού σκαρφαλώσετε.

Άλλες επιλογές ηλεκτρικών θερμαντικών αυτοκινήτων

Αν έχετε ήδη ενεργοποιήσει την έξοδο του αυτοκινήτου σας για να συνδέσετε έναν θερμαντήρα μπλοκ και έχετε ήδη ρυθμίσει ένα χρονοδιακόπτη ώστε ο θερμαντήρας να κλωτσήσει λίγες ώρες πριν από τη μετακίνηση σας, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική θερμάστρα αυτοκινήτου ζεσταίνετε το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Η σύνδεση ενός θερμαντικού σώματος για την εκτέλεση αυτής της λειτουργίας είναι στην πραγματικότητα πιο αποτελεσματική από τη λειτουργία του κινητήρα μέσω ενός απομακρυσμένου εκκινητή και ανάλογα με την πηγή ηλεκτρικής ενέργειας που ζείτε, μπορεί να είναι καλύτερα για το περιβάλλον. Φυσικά, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι περισσότεροι θερμαντήρες οικιακών χώρων δεν είναι ακριβώς ασφαλείς για χρήση σε αυτοκίνητα .