Επιλογές θερμαντήρα αυτοκινήτου plug-in

Οι θερμοσίφωνες plug-in κατοικούν σε ένα περίεργο είδος χώρου όπου δεν πρόκειται ποτέ να είναι ίσες με τα συστήματα θέρμανσης που θέλετε να αντικαταστήσουν, αλλά μπορούν ακόμα να εξυπηρετήσουν τουλάχιστον κάπως μια χρήσιμη λειτουργία. Το βασικό ζήτημα είναι ότι οι οδηγοί συχνά κοιτάζουν τους θερμοσίφωνες για να αντικαταστήσουν ή να αυξήσουν ένα εργοστασιακό σύστημα θέρμανσης που έχει σταματήσει να λειτουργεί σωστά και αυτό είναι ένα είδος εξόδου θερμότητας που απλά δεν μπορεί να ταιριάζει λόγω των εγγενών περιορισμών της προσθήκης θερμαντήρες αυτοκινήτων.

Με αυτό είπε, υπάρχουν δύο κύριες επιλογές plug-in θερμοσίφωνες διαθέσιμες, και σίγουρα δεν δημιουργούνται ίσες. Μια τάξη είναι ικανή να αντλήσει μια τεράστια ποσότητα θερμότητας, αλλά πολλές θερμαντικές συσκευές σε αυτήν την κατηγορία δεν είναι ασφαλείς για χρήση σε περιορισμένους χώρους και κανένας από αυτούς δεν είναι φορητός. Το άλλο είναι εξαιρετικά φορητό και θα λειτουργεί με ηλεκτρικό σύστημα ενός αυτοκινήτου ή φορτηγού, αλλά η απόδοση θερμότητας δεν θα ταιριάζει ποτέ με ένα εργοστασιακό σύστημα θέρμανσης.

Οι δύο κύριοι τύποι θερμοσίφωνων αυτοκινήτων είναι:

Σε αυτές τις δύο βασικές κατηγορίες, υπάρχουν δύο κύριοι τύποι θερμαντήρων και ένας αριθμός υποτύπων, μεταξύ των οποίων:

  1. Ακτινοβολούντες θερμαντήρες
    • Θερμαντήρες αλογόνου
    • Κεραμικές υπέρυθρες θερμάστρες
  2. Κυκλοθερμικοί θερμαντήρες
    • Λέβητες θέρμανσης
    • Ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες

Ενσωματωμένοι θερμαντήρες αυτοκινήτου 120 V

Η μεγαλύτερη κατηγορία θερμοσίφωνων αυτοκινήτων αποτελείται από οικιακούς θερμοσίφωνες που είναι αρκετά μικρές και αρκετά ασφαλείς για χρήση σε κλειστούς χώρους καθώς και θερμαντήρες 120 V ειδικά σχεδιασμένους για χρήση σε αυτοκίνητα, ψυχαγωγικά οχήματα και παρόμοια εφαρμογών. Δεδομένου ότι τα ηλεκτρικά συστήματα αυτοκινήτων παρέχουν τυπικά 12 V DC αντί για 120 V AC, οι θερμαντήρες αυτοί συνήθως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μη τροποποιημένα οχήματα. Οι δύο βασικές επιλογές για τη χρήση ενός βύσματος 120 V σε θερμαντήρα αυτοκινήτου είναι η εγκατάσταση μετατροπέα ισχύος αυτοκινήτου ή η χρήση καλωδίου επέκτασης. Η πρώτη επιλογή επιτρέπει τη χρήση ενός θερμαντήρα 120 V όταν ο κινητήρας του οχήματος λειτουργεί και η δεύτερη επιλογή επιτρέπει τη χρήση μιας από αυτές τις συσκευές θέρμανσης όταν το όχημα είναι σταθμευμένο.

Χρησιμοποιώντας έναν θερμαντήρα Plug-in 120 V με έναν μετατροπέα

Ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε έναν θερμαντήρα χώρου 120 V ως αντικατάσταση του εργοστασιακού συστήματος θέρμανσης είναι η εγκατάσταση ενός μετατροπέα. Ο μετατροπέας μπορεί να συνδεθεί απευθείας με την μπαταρία ή να συνδεθεί σε μια πρίζα αξεσουάρ 12 V , αλλά οι περισσότεροι θερμαντήρες χώρου αντλούν πολύ μεγάλη ένταση για να χρησιμοποιηθούν με τους μετατροπείς αναπτήρα τσιγάρων .

Όταν χρησιμοποιείτε βύσμα 120 V σε θερμαντήρα αυτοκινήτου με μετατροπέα, είναι σημαντικό να θυμάστε μερικά πράγματα:

  1. η λειτουργία του θερμαντήρα με τον κινητήρα σβήνει γρήγορα την μπαταρία
  2. Ο εργοστασιακός εναλλάκτης πιθανότατα δεν θα είναι αρκετά ισχυρός για θερμάστρες υψηλής ισχύος

Εάν ο πρωταρχικός στόχος χρήσης ενός θερμοσίφωνα σε ένα αυτοκίνητο είναι να το θερμαίνει πριν τον οδηγήσει, τότε το βύσμα του στο ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος με ένα μετατροπέα δεν είναι η καλύτερη λύση. Στην περίπτωση αυτή, είναι σχεδόν πάντα μια καλύτερη ιδέα να τρέξετε ένα καλώδιο προέκτασης στο όχημα από μια βολική πρίζα.

Σε περιπτώσεις όπου ο εργοστασιακός εναλλάκτης δεν είναι σε θέση να βγάλει αρκετή ένταση για να χειριστεί το φορτίο από ένα ισχυρό θερμαντήρα, μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσετε έναν εναλλασσόμενο υψηλής απόδοσης . Για θερμοσίφωνες υψηλής ισχύος που είναι πραγματικά ικανοί να ταιριάζουν με την απόδοση θερμότητας ενός κανονικού συστήματος θέρμανσης αυτοκινήτου, η απενεργοποίηση ενός μετατροπέα είναι απίθανο να λειτουργήσει καθόλου.

Χρησιμοποιώντας έναν θερμαντήρα Plug-in 120 V χωρίς μετατροπέα

Αν ο πρωταρχικός στόχος της χρήσης ενός θερμοσίφωνα σε ένα αυτοκίνητο είναι να ζεσταθεί το εσωτερικό πριν από την οδήγηση του οχήματος, τότε το καλώδιο προέκτασης είναι πολύ καλύτερη λύση από ένα μετατροπέα. Σε ιδιαίτερα ψυχρές περιοχές όπου τα οχήματα είναι συνήθως εξοπλισμένα με θερμαντήρες μπλοκ, είναι συνήθως πιθανό να συσσωρευτεί μια πρόσθετη έξοδος στη σύνδεση θερμαντήρα μπλοκ, η οποία παρέχει έναν εύκολο τρόπο σύνδεσης ενός θερμαντήρα χώρου 120 V.

Σε περιπτώσεις όπου ένα όχημα δεν διαθέτει θερμαντήρα μπλοκ, υπάρχει μερικές φορές αρκετό διάκενο για το κλείσιμο ενός καλωδίου επέκτασης σε μια από τις πόρτες. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση για ένα καλώδιο προέκτασης είναι συνήθως μέσω του τείχους προστασίας, αν και αυτό συνήθως περιλαμβάνει τη διάτρηση μιας οπής και την ασφαλή δρομολόγηση ενός καλωδίου επέκτασης μέσω του χώρου του κινητήρα. Κατά την εκτέλεση αυτού του είδους τη λειτουργία πρέπει να δίδεται μεγάλη προσοχή, αφού επιτρέποντας σε ένα καλώδιο επέκτασης να έρθει σε επαφή με θερμές ή κινούμενες επιφάνειες μέσα στο χώρο του κινητήρα μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία.

Φορητές θερμάστρες αυτοκινήτου 12 V

Σε αντίθεση με τους θερμαντήρες χώρου 120 V, οι φορητές θερμάστρες αυτοκινήτων 12 V είναι ειδικά σχεδιασμένες για χρήση σε αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει ότι είναι συνήθως ασφαλές για χρήση σε κλειστούς χώρους και μπορούν να συνδεθούν απευθείας στο ηλεκτρικό σύστημα ενός οχήματος χωρίς την ανάγκη μετατροπέα. Φυσικά, όλα τα θερμαντικά σώματα αυτοκινήτων "plug-in" 12 V χρησιμοποιούν βύσμα υποδοχής αναπτήρα τσιγάρων, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εγγενώς περιορισμένα σε ισχύ. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες από αυτές τις μονάδες μπορούν να βάλουν μόνο μια πολύ περιορισμένη ποσότητα θερμότητας.

Σε περιπτώσεις όπου είναι επιθυμητή περισσότερη θερμότητα, είναι απαραίτητο είτε να χρησιμοποιήσετε έναν θερμαντήρα με τάση 120 V είτε να συνδέσετε έναν πιο ισχυρό θερμαντήρα 12 V απευθείας στη μπαταρία του οχήματος. Δεδομένου ότι οι θερμαντήρες 12 V που συνδέονται με την μπαταρία δεν περιορίζονται από τη χαμηλή πυκνότητα των κυκλωμάτων αναπτήρα και αξεσουάρ, μπορούν να είναι πολύ υψηλότερες σε ισχύ.

Δυστυχώς, η μόνη λύση σε ένα σπασμένο θερμαντήρα αυτοκινήτων είναι να σταθεροποιήσει τον θερμαντήρα ή να εγκαταστήσει μια πραγματική αντικατάσταση του θερμαντήρα αυτοκινήτου που πραγματικά βυθίζει στο καυτό ψυκτικό κινητήρα ακριβώς όπως το εργοστασιακό σύστημα. Ενώ οι θερμαντήρες αυτοκινήτων plug-in μπορούν να λειτουργήσουν καλά εάν μετριάσετε τις προσδοκίες σας, και οι δύο τύποι υποφέρουν από πάρα πολλά μειονεκτήματα για να χρησιμεύσουν ως πραγματικές αντικαταστάσεις.