Γιατί τα ραδιόφωνα του αυτοκινήτου έχουν θύρες USB;

Ο κύριος λόγος για τον οποίο τόσες συσκευές ηχοσυστήματος αυτοκινήτων διαθέτουν τώρα μια θύρα USB είναι απλά να προσθέσετε έναν άλλο τύπο εισόδου . Το USB έχει γίνει ή είναι λιγότερο πανταχού παρόν σε όλα τα είδη ηλεκτρονικών, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων και των συσκευών αναπαραγωγής MP3, οπότε έχει νόημα μόνο ότι οι ΚΑΕ και οι κατασκευαστές ανταλλακτικών θα υιοθετούσαν το πρότυπο.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη θύρα USB στη μονάδα κεφαλής για να αναπαράγετε μουσική από ένα τηλέφωνο, μια συσκευή αναπαραγωγής MP3 ή ακόμη και ένα USB stick, εφόσον δεν υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας. Ενδέχεται επίσης να μπορείτε να φορτίσετε το τηλέφωνό σας ή να ενεργοποιήσετε μια συσκευή αξεσουάρ, όπως μια φορητή μονάδα πλοήγησης GPS, αν το υποστηρίζει αυτό το κεφάλι.

Ένας άλλος Aux: Ο πρωτεύων λόγος αυτοκινήτου ραδιόφωνα Χρήση USB

Το USB, σε πολλές ενσαρκώσεις, έχει γίνει λίγο ή πολύ ο de facto τρόπος σύνδεσης των ηλεκτρονικών συσκευών με άλλες ηλεκτρονικές συσκευές και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, γεγονός που πιθανώς εξηγεί ότι πολλοί αυτοκινητοβιομηχανίες και κατασκευαστές αυτοκινήτων μετά την αγορά αποφάσισαν να υιοθετήσουν τις ιδιόκτητες συνδέσεις. Ορισμένα συστήματα ήχου αυτοκινήτου εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ιδιόκτητες συνδέσεις, αλλά είναι πολύ πιθανότερο να βρείτε μια θύρα USB στο νέο στερεοφωνικό αυτοκινήτου σας.

Παρόλο που οι συνδέσεις USB μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ενημερώσεις υλικολογισμικού, για τη φόρτιση και την τροφοδοσία συσκευών και για άλλα λιγότερο συνηθισμένα σενάρια, ο κύριος λόγος για τον οποίο τα συστήματα ήχου αυτοκινήτου χρησιμοποιούν USB είναι ένας εναλλακτικός τρόπος αναπαραγωγής μουσικής και άλλου περιεχομένου ήχου .

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά σε παλαιότερες μονάδες κεφαλής, μια σύνδεση USB θα λειτουργεί απλώς ως εναλλακτική βοηθητική είσοδος. Αυτός ο τύπος μονάδας κεφαλής σας επιτρέπει να αναπαράγετε μουσική από ένα τηλέφωνο ή μια αποκλειστική συσκευή αναπαραγωγής MP3, αλλά το ίδιο το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου δεν περιέχει DAC ή λογισμικό ικανό να αναπαράγει τα αρχεία μουσικής σας .

Τα περισσότερα ραδιόφωνα αυτοκινήτων που περιλαμβάνουν υποδοχές USB περιλαμβάνουν επίσης το απαραίτητο λογισμικό ή υλικολογισμικό για την αποκωδικοποίηση και αναπαραγωγή αρχείων μουσικής. Εάν διαθέτετε αυτό το είδος μονάδας κεφαλής, μπορείτε να συνδέσετε ένα κινητό τηλέφωνο, ένα MP3 player, ένα USB thumbstick ή ακόμα και έναν σκληρό δίσκο USB, με την προϋπόθεση ότι διαθέτει μια πηγή τροφοδοσίας, και να αναπαράγετε μουσική απευθείας από τη συσκευή.

Ακρόαση μουσικής μέσω του ήχου αυτοκινήτου USB

Κάθε μονάδα κεφαλής είναι διαφορετική, οπότε μπορεί να χρειαστεί να παίξετε με τις επιλογές ή ακόμα και να διαβάσετε το εγχειρίδιο εάν θέλετε να ακούσετε μουσική μέσω της σύνδεσης USB. Σε έναν τέλειο κόσμο θα μπορούσατε να συνδέσετε απλά ένα MP3 player ή ένα μέσο αποθήκευσης με αρχεία μουσικής πάνω σε αυτό, το head unit θα το αναγνώριζε και θα έπαιζε η μουσική σας. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Εάν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο ή συσκευή αναπαραγωγής MP3 που είναι συνδεδεμένη στη σύνδεση USB, είναι συχνά ένα απλό θέμα επιλογής βοηθητικής ή USB εισόδου. Ορισμένες μονάδες κεφαλής, σε συνδυασμό με συγκεκριμένα τηλέφωνα, θα περιλαμβάνουν επίσης πρόσθετες λειτουργίες και ίσως χρειαστεί να ανοίξετε μια αντίστοιχη εφαρμογή στη μονάδα κεφαλής.

Η ακρόαση μουσικής που είναι αποθηκευμένη σε ένα thumbstick USB είναι συχνά πιο περίπλοκη. Μπορεί να έχετε τύχη και να δουλέψετε όλα καλά την πρώτη φορά που συνδέετε το thumbstick ή μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερη δουλειά. Για παράδειγμα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η μονάδα κεφαλής σας μπορεί να διαβάσει μόνο τα δεδομένα από το thumbstick, αν έχει μορφοποιηθεί με κάποιο τρόπο, όπως FAT32 ή NTFS . Μπορεί επίσης να χρειαστεί να βουτήξετε στις επιλογές της κεφαλής για να καθορίσετε μια θέση για να βρείτε μουσική στο thumbstick ή μπορεί να υπάρχει μια επιλογή "συγχρονισμού" που θα ζητήσει από την κεντρική μονάδα να εντοπίσει αυτόματα τη μουσική σε οποιοδήποτε συνδεδεμένο μέσο.

Χρήση άλλων λειτουργιών USB ήχου αυτοκινήτου

Το USB είναι ένα ενδιαφέρον είδος σύνδεσης επειδή είναι ικανό ταυτόχρονα να μεταδίδει δεδομένα και ισχύ. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι θύρες USB καλωδιωμένες με τον ίδιο τρόπο. Εκτός από τις θύρες USB που μπορούν να κάνουν και τα δύο, μερικά είναι μόνο δεδομένα, και άλλα είναι μόνο τροφοδοτικά.

Όταν ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου έρχεται με μια ενσωματωμένη θύρα USB, τυπικά θα είναι ενσύρματο για να παρέχει ισχύ εκτός από μια σύνδεση δεδομένων. Ενώ η συνδεσιμότητα δεδομένων είναι ο πρωταρχικός σκοπός της θύρας, αυτός ο τύπος σύνδεσης USB ήχου αυτοκινήτου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση του τηλεφώνου σας ή την ενεργοποίηση άλλων συσκευών USB.

Δεδομένου ότι η χρήση USB χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο αντί των ιδιόκτητων θυρών ισχύος σε όλα τα είδη φορητών ηλεκτρονικών, μια τροφοδοτημένη θύρα USB στη μονάδα κεφαλής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση ή την τροφοδοσία οτιδήποτε από το τηλέφωνό σας, από μια φορητή συσκευή πλοήγησης GPS και από τα πάντα .

Εάν η μονάδα κεφαλής δεν διαθέτει τροφοδοτούμενη θύρα USB, τότε θα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε μόνο για αναπαραγωγή μουσικής. Υπάρχουν επίσης μερικές καταστάσεις, ιδιαίτερα με τις συσκευές της Apple, όπου μια συσκευή δεν θα φορτίζεται σωστά. Αυτό οφείλεται κυρίως στον τρόπο με τον οποίο οι διαφορετικές συσκευές αναγνωρίζουν ότι μια θύρα USB είναι μια θύρα χρέωσης αντί μιας απλής θύρας δεδομένων.

Προσθήκη USB για μουσική ή φόρτιση

Σε περιπτώσεις όπου μια μονάδα κεφαλής ήρθε με μια θύρα που δεν είναι σε θέση να παρέχει ισχύ ή απλά δεν έχει καμία θύρα USB καθόλου, είναι επίσης δυνατό να προσθέσετε διαφορετικούς τύπους θυρών USB σε ένα αυτοκίνητο. Παρόλο που ένα καλώδιο USB σε Aux δεν επιτρέπει σε στερεοφωνικό αυτοκινήτου να αναπαράγει μουσική από ένα thumbstick USB, υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να μιμηθούν τη λειτουργία αυτή με λίγη επιπλέον εργασία.

Δεδομένου ότι τα ραδιόφωνα αυτοκινήτου που έρχονται με USB δεν έχουν τη δυνατότητα να αναπαράγουν τα αρχεία μουσικής που περιέχονται στα μέσα αποθήκευσης όπως ένα USB thumbstick, η βασική ιδέα είναι να συνδεθεί σε μια μικρή, ανέξοδη κάρτα αποκωδικοποιητή MP3 που περιλαμβάνει μια είσοδο USB και μπορεί να συνδεθεί σε ένα βοηθητικό εισαγωγή.

Είναι επίσης αρκετά εύκολο να προσθέσετε μια θύρα φόρτισης USB ή ακόμα και να αντικαταστήσετε τον αναπτήρα με USB , αν και τυπικά απαιτείται κάποια εργασία συγκόλλησης και άλλης εργασίας.