Πώς να διαμορφώσετε μια εφαρμογή Softphone SIP

Ρυθμίστε την εφαρμογή SIP σας για δωρεάν και φτηνές κλήσεις

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή softphone VoIP που βασίζεται σε SIP για να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε φωνητικές κλήσεις χωρίς να συνδέεστε με έναν συγκεκριμένο πάροχο υπηρεσιών. Για αυτό, χρειάζεστε μόνο έναν λογαριασμό SIP και την εφαρμογή softphone που είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας. Εδώ είναι πώς μπορείτε να διαμορφώσετε το σύνολο για να προχωρήσετε με τις κλήσεις VoIP. Τα βήματα θα είναι αρκετά γενικά, το X-Lite θεωρείται ως παράδειγμα.

Έχετε λογαριασμό SIP

Πρώτα πρέπει να έχετε λογαριασμό SIP με πάροχο SIP και αυτό θα σας δώσει διαπιστευτήρια όπως όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης, αριθμό SIP και άλλες τεχνικές πληροφορίες που είναι απαραίτητες για τη διαμόρφωση της εφαρμογής softphone σας. Εάν μόλις δημιουργήσατε ένα λογαριασμό SIP , βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες διαμόρφωσης που σας έχουν σταλεί.

Έχετε εγκαταστήσει το λογισμικό σας όλα

Βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή softphone είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας χωρίς προβλήματα. Εάν υπάρχουν, την αντιμετώπιση προβλημάτων πριν προχωρήσετε. Εφαρμογές όπως το X-Lite είναι εύκολο και εύκολο στην εγκατάσταση.

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας

Για να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το SIP, χρειάζεστε μια καλή σύνδεση στο Internet με αρκετό εύρος ζώνης για να μεταφέρετε τα φωνητικά ή τα video σας σήματα προς και από τον υπολογιστή σας. Ελέγξτε εάν το έχετε και ελέγξτε αν η εφαρμογή SIP softphone δεν έχει προβλήματα με αυτό.

Ρυθμίσεις SIP. Όποια και αν είναι η εφαρμογή SIP softphone που χρησιμοποιείτε, πρέπει να υπάρχει μια επιλογή, η οποία θα πρέπει να είναι αρκετά σημαντική, για τη ρύθμιση των ρυθμίσεων SIP. Για το X-Lite, κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στη διεπαφή του softphone και επιλέξτε "Ρυθμίσεις Λογαριασμού SIP ...".

Προσθέστε νέο λογαριασμό

Με τα περισσότερα δωρεάν λογισμικά SIP, έχετε τη δυνατότητα να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε μόνο έναν λογαριασμό SIP . Αυτή είναι η περίπτωση του X-Lite (η δωρεάν έκδοση). Αν έχετε τη δυνατότητα χρήσης πολλών λογαριασμών, κάντε κλικ στο "Προσθήκη .." ή οτιδήποτε άλλο οδηγεί στη δημιουργία ενός νέου λογαριασμού SIP.

Εισαγάγετε πληροφορίες SIP

Θα σας παρουσιαστεί μια φόρμα που θα περιέχει πεδία που θα υποδεικνύουν τα διαπιστευτήρια SIP και τις τεχνικές πληροφορίες. Εισαγάγετε τους ακριβώς όπως σας έχει δώσει ο πάροχός σας SIP. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί τους ή να επιστρέψετε στην τοποθεσία τους για περισσότερες πληροφορίες. Έχουν συχνά μια ενότητα FAQ ή Βοήθειας που εξηγεί τη διαμόρφωση SIP. Τα τυπικά πεδία που πρέπει να συμπληρώσετε, στην περίπτωση του X-Lite, είναι όνομα εμφάνισης, όνομα χρήστη, κωδικός πρόσβασης, όνομα χρήστη εξουσιοδότησης, τομέας και διακομιστής μεσολάβησης τομέα

Αλλες ρυθμίσεις

Θα θέλετε να τσιμπήσετε κάποιες άλλες ρυθμίσεις αν είστε πιο τεχνικό πρόσωπο. Μεταξύ αυτών είναι η χρήση διακομιστών STUN, φωνητικού ταχυδρομείου, διαχείρισης παρουσίας και κάποιες προηγμένες ρυθμίσεις. Αυτά είναι προαιρετικά και το X-Lite προσφέρει καρτέλες στην ίδια διεπαφή για αυτές τις διαμορφώσεις. Για τους εξυπηρετητές STUN, ελέγξτε απλώς το 'discover global address' και 'discover server' για να ολοκληρώσετε τη δουλειά.

Ελεγχος

Αφού κάνετε κλικ στο OK για να επιβεβαιώσετε τη διαμόρφωσή σας, είστε έτοιμοι να πραγματοποιήσετε και να λάβετε κλήσεις SIP στην εφαρμογή softphone σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε το νέο σας τηλέφωνο, έχοντας τη διεύθυνση SIP ενός φίλου που είναι συνδεδεμένος και κάνοντας μια τηλεφωνική κλήση σε αυτά.