Τι είναι η διεύθυνση SIP;

Κατανόηση των διευθύνσεων πρωτοκόλλου έναρξης σύνδεσης

Το SIP χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση κλήσεων μέσω του Διαδικτύου και άλλων δικτύων IP . Μια διεύθυνση SIP είναι ένα μοναδικό αναγνωριστικό για κάθε χρήστη στο δίκτυο, ακριβώς όπως έναν αριθμό τηλεφώνου που προσδιορίζει κάθε χρήστη στο παγκόσμιο τηλεφωνικό δίκτυο ή μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Είναι επίσης γνωστό ως SIP URI (Uniform Resource Identifier).

Μια διεύθυνση SIP είναι αυτή που λαμβάνετε όταν εγγράφεστε για λογαριασμό SIP και λειτουργεί ως χειριστήριο επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να επικοινωνήσουν μαζί σας. Συχνά, μέσω του ENUM, οι διευθύνσεις SIP μεταφράζονται σε αριθμούς τηλεφώνου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να έχετε έναν λογαριασμό SIP του οποίου η διεύθυνση SIP μεταφράζεται σε έναν αριθμό τηλεφώνου. οι αριθμοί τηλεφώνου είναι περισσότερο αποδεκτοί από τους κοινούς ανθρώπους ως αριθμός επαφών από τη διεύθυνση SIP.

Δομή διεύθυνσης SIP

Μια διεύθυνση SIP μοιάζει με μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η δομή είναι ως εξής:

sip: χρήστης @ τομέας: θύρα

Ως παράδειγμα, ας πάρουμε τη διεύθυνση SIP που έλαβα μόλις εγγραφώ στην Ekiga:

sip: nadeem.u@ekiga.net

Το "sip" δηλώνει το πρωτόκολλο και δεν αλλάζει. Ξεκινά κάθε διεύθυνση SIP. Ορισμένες διευθύνσεις SIP διαβιβάζονται χωρίς το τμήμα "sip", δεδομένου ότι γίνεται κατανοητό ότι αυτό το μέρος αντικαθιστά αυτόματα τη θέση του.

"Χρήστης" είναι το μέρος που επιλέγετε όταν εγγράφεστε για μια διεύθυνση SIP. Μπορεί να είναι μια σειρά αριθμών ή γραμμάτων. Στη διεύθυνση μου, το τμήμα χρήστη είναι nadeem.u και σε άλλες διευθύνσεις μπορεί να είναι ένας αριθμός τηλεφώνου (όπως χρησιμοποιείται για το SIP trunking για συστήματα PBX ) ή οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών.

Το σύμβολο @ είναι υποχρεωτικό εδώ μεταξύ του χρήστη και του τομέα, όπως συμβαίνει με μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

"Domain" είναι το όνομα τομέα της υπηρεσίας με την οποία καταχωρίζεστε. Μπορεί να είναι ένας πλήρως εξειδικευμένος τομέας ή απλή διεύθυνση IP . Στο παράδειγμά μου, ο τομέας είναι ekiga.net . Άλλα παραδείγματα είναι sip.mydomain.com ή 14.18.10.23 . Δεν το επιλέγετε ως χρήστη, απλά το παίρνετε με την υπηρεσία.

Το "λιμάνι" είναι προαιρετικό και συνήθως δεν υπάρχει στις διευθύνσεις SIP, ίσως επειδή διασκεδάζουν τους χρήστες, αλλά ασφαλώς επειδή δεν υπάρχει τεχνικός λόγος για την ρητή παρουσία τους σε πολλές περιπτώσεις. Υποδεικνύει τη θύρα που έχει πρόσβαση σε διακομιστή μεσολάβησης ή σε οποιονδήποτε άλλο διακομιστή που είναι αφιερωμένος στη δραστηριότητα SIP.

Ακολουθούν μερικά ακόμη παραδείγματα διευθύνσεων SIP:

sip: 500@ekiga.net , τον αριθμό δοκιμής Ekiga που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε τη διαμόρφωση SIP.

sip: 8508355@vp.mdbserv.sg

sip: 12345@14.18.10.23: 5090

Μια διεύθυνση SIP διαφέρει από τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , επειδή είναι προσαρτημένη στον χρήστη και όχι στον πάροχο υπηρεσιών. Δηλαδή, σας ακολουθεί όπου κι αν πάτε και όχι την υπηρεσία όπως και ένας αριθμός τηλεφώνου .

Πού να πάρετε μια διεύθυνση SIP

Μπορείτε να λαμβάνετε δωρεάν τις διευθύνσεις SIP από διάφορους παρόχους σε απευθείας σύνδεση. Ακολουθεί μια λίστα δωρεάν παρόχων λογαριασμού SIP . Και εδώ μπορείτε να εγγραφείτε για μια νέα διεύθυνση SIP .

Πώς να χρησιμοποιήσω τη διεύθυνση SIP μου

Αρχικά το χρησιμοποιήστε για να διαμορφώσετε ένα πρόγραμμα-πελάτη SIP . Στη συνέχεια, δώστε τους στους φίλους σας που χρησιμοποιούν το SIP έτσι ώστε να υπάρχει ελεύθερη επικοινωνία φωνής και βίντεο μεταξύ σας και αυτών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διεύθυνση SIP σας για να επικοινωνήσετε με άτομα που δεν χρησιμοποιούν SIP, στα σταθερά ή στα κινητά τους τηλέφωνα . Στη συνέχεια χρειάζεστε μια πληρωμένη υπηρεσία που θα τερματίσει την κλήση από το δίκτυο IP στο τηλεφωνικό δίκτυο. Εξετάστε τις υπηρεσίες VoIP εκεί έξω. Αυτά τα άτομα (χρησιμοποιώντας τα κανονικά τηλέφωνα) μπορούν επίσης να σας καλέσουν στη διεύθυνση SIP σας, αλλά θα πρέπει να έχετε έναν αριθμό τηλεφώνου συνδεδεμένο στη διεύθυνση SIP, που θα είναι ο χειρισμός τους για εσάς.

Για την επικοινωνία μέσω του Διαδικτύου, το SIP είναι αρκετά ενδιαφέρον, με τα πολλά χαρακτηριστικά που συνδέονται με φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις , που συχνά περιλαμβάνουν πολλαπλά μέρη. Για αυτό, επιλέξτε έναν καλό πελάτη SIP και απολαύστε.

Επίσης γνωστό ως: UIP SIP, λογαριασμός SIP, προφίλ SIP