Ξεκινώντας με το VoIP - Τι χρειάζεστε

Μόλις έχετε επίγνωση των πλεονεκτημάτων που μπορεί να προσφέρει η VoIP στην επικοινωνιακή σας εμπειρία, είναι πολύ πιθανό να αποφασίσετε να μεταβείτε σε αυτήν ή τουλάχιστον να την δοκιμάσετε. Τι λοιπόν; Εδώ είναι τα διάφορα πράγματα που πρέπει να έχετε και να κάνετε για να ξεκινήσετε με VoIP.

01 από 07

Έχετε μια καλή σύνδεση στο Internet

Με VoIP, η φωνή σας θα μεταδοθεί μέσω IP - του πρωτοκόλλου Internet. Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείτε είναι μια καλή σύνδεση στο Διαδίκτυο, με επαρκές εύρος ζώνης. Οι παρακάτω σύνδεσμοι περιεχομένου θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε το είδος της σύνδεσης που χρειάζεστε και πώς θα μάθετε αν η υπάρχουσα σύνδεσή σας είναι επαρκής.

02 του 07

Επιλέξτε το είδος της υπηρεσίας VoIP

Η εγγραφή σε πάροχο υπηρεσιών VoIP είναι απαραίτητη για να μπορείτε να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις. Οι επικοινωνιακές ανάγκες των ανθρώπων ποικίλλουν ανάλογα με τις δραστηριότητές τους, τα πρότυπα ζωής, τις συνήθειες και τον προϋπολογισμό τους. Πριν από την επιλογή και την εγγραφή για μια υπηρεσία VoIP, θα πρέπει να αποφασίσετε ποια γεύση του VoIP σας ταιριάζει περισσότερο. Η επιλογή του σωστού τύπου VoIP είναι σημαντική για τη βέλτιστη χρήση της τεχνολογίας, για μεγαλύτερα οφέλη και χαμηλότερο κόστος.

Εδώ είναι οι διάφοροι τύποι υπηρεσιών VoIP στην αγορά:

Κάντε κλικ σε καθένα από αυτά για να λάβετε λεπτομερείς εξηγήσεις ή δείτε αυτή τη λίστα για μια σύντομη επισκόπηση για καθένα από αυτά.

03 του 07

Επιλέξτε μια υπηρεσία VoIP

Αφού επιλέξετε τον τύπο της υπηρεσίας VoIP που χρειάζεστε, επιλέξτε έναν πάροχο υπηρεσιών για να εγγραφείτε. Αν ακολουθήσατε τους συνδέσμους στο προηγούμενο βήμα (επιλέγοντας έναν τύπο υπηρεσίας VoIP), θα έχετε προσγειωθεί σε καταλόγους καλύτερων παρόχων υπηρεσιών σε κάθε τύπο, με συχνά σχόλια που σας βοηθούν να επιλέξετε.

Αλλοι, εδώ είναι μερικά άρθρα που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε έναν παροχέα υπηρεσιών VoIP:

04 του 07

Αποκτήστε τον εξοπλισμό VoIP

Ο εξοπλισμός που χρειάζεστε για VoIP μπορεί να είναι πολύ φτηνός ή αρκετά ακριβός ανάλογα με τις ανάγκες σας. Αν πάτε για επικοινωνία PC-to-PC, το μόνο πράγμα που θα χρειαστείτε ως εξοπλισμό εκτός από τον υπολογιστή σας θα είναι μια συσκευή ακοής και ομιλίας - ένα ακουστικό ή μικρόφωνο και ηχεία.

Ορισμένες εφαρμογές softphone σας επιτρέπουν να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις μέσω του κινητού σας τηλεφώνου, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη για ακουστικά και άλλο εξοπλισμό παρόμοιων. Μπορείτε να εγκαταστήσετε είτε το πρόγραμμα-πελάτη softphone στο κινητό σας τηλέφωνο (π.χ. PeerMe ) είτε να χρησιμοποιήσετε τη διεπαφή ιστού για την κλήση (π.χ. Jajah).

Για το VoIP με βάση το υλικό, θα χρειαστείτε συμπαγές υλικό. Και αυτό κοστίζει χρήματα, αλλά όχι πάντα, όπως θα δούμε παρακάτω. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι ένα ATA (προσαρμογέας τηλεφώνου) και ένα σετ τηλεφώνου. Το τηλέφωνο μπορεί να είναι οποιοδήποτε από τα παραδοσιακά τηλέφωνα που χρησιμοποιείτε με το PSTN . Τώρα υπάρχουν ειδικά τηλέφωνα για VoIP με ειδικά χαρακτηριστικά, που ονομάζονται τηλέφωνα IP . Αυτά δεν απαιτούν ATA, επειδή έχουν τη λειτουργικότητα που περιλαμβάνεται. IP τηλέφωνα είναι αρκετά ακριβά και χρησιμοποιούνται κυρίως από τις επιχειρήσεις.

Πολλές υπηρεσίες VoIP που βασίζονται σε υλικό παρέχονται δωρεάν υλικό (ATA) δωρεάν για τη διάρκεια της υπηρεσίας. Αυτό σας βοηθά όχι μόνο στην εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά και στη συμβατότητα με το servie που χρησιμοποιείται και για να σας επιτρέψει να δοκιμάσετε μια υπηρεσία χωρίς να επενδύσετε. Διαβάστε περισσότερα:

Μια υπηρεσία αξίζει να αναφέρουμε εδώ: ooma . Σας παρέχει εντελώς δωρεάν απεριόριστη υπηρεσία εφόσον αγοράζετε το συνοδευτικό υλικό.

05 του 07

Λάβετε έναν αριθμό τηλεφώνου

Αν θέλετε να επεκτείνετε το VoIP σας πέρα ​​από τον υπολογιστή, θα χρειαστεί να έχετε έναν αριθμό τηλεφώνου. Αυτός ο αριθμός δίνεται σε εσάς μόλις εγγραφείτε με μια πληρωμένη υπηρεσία, είτε λογισμικού είτε υλικού. Αυτός ο αριθμός θα χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια για να πραγματοποιήσετε ή να λάβετε κλήσεις προς και από σταθερά ή κινητά τηλέφωνα. Ένα καίριο ζήτημα για τους περισσότερους ανθρώπους που μετακινούνται από το PSTN σε VoIP είναι η δυνατότητα διατήρησης του υπάρχοντος αριθμού τους. Διαβάστε περισσότερα:

06 του 07

Ρύθμιση του VoIP σας

Εκτός αν αναπτύσσετε VoIP στην επιχείρησή σας, το να το ρυθμίσετε και να το εκτελείτε είναι ένα αεράκι. Με κάθε υπηρεσία παρέχονται οι οδηγίες για την εγκατάσταση, εκ των οποίων μερικές είναι καλές και μερικές λιγότερο.

Με λογισμικό VoIP, η ρύθμιση είναι αρκετά γενική: κατεβάστε την εφαρμογή, εγκαταστήστε την στο μηχάνημά σας (είτε πρόκειται για υπολογιστή, PDA, κινητό τηλέφωνο κ.λπ.), καταχωρήστε ένα νέο όνομα χρήστη ή αριθμό, προσθέστε επαφές και αρχίστε να επικοινωνείτε . Για την πληρωμένη υπηρεσία softphone , η αγορά πίστωσης είναι ένα βήμα πριν αρχίσετε να επικοινωνείτε.

Με το VoIP βασισμένο σε υλικό, πρέπει να συνδέσετε το ATA στον δρομολογητή Internet και να συνδέσετε το τηλέφωνό σας στο ATA. Στη συνέχεια, υπάρχουν ορισμένες διαμορφώσεις που πρέπει να γίνουν, οι οποίες συνήθως επιτυγχάνονται με τη χρήση υπολογιστή. Για μερικές υπηρεσίες, είναι αρκετά απλή, ενώ για κάποιες άλλες, θα κάνετε ένα τσίμπημα ή δύο, και ίσως ένα τηλεφώνημα ή δύο στην υπηρεσία υποστήριξης πριν κλωτσήσει την εκκίνηση.

07 του 07

Ένα Word On Voice Quality

Η εγκατάσταση VoIP είναι ένα στάδιο - η χρήση του είναι ακόμα ένα στάδιο. Αυτό το στάδιο είναι συνήθως πολύ ευχάριστο για τους περισσότερους, αλλά προκαλεί αρκετή απογοήτευση για κάποιους άλλους. Πολλοί χρήστες παραπονούνται για κακή ποιότητα φωνής, μειωμένες κλήσεις, ηχώ κ.λπ. Αυτές αφορούν κυρίως το εύρος ζώνης και την κάλυψη. Εάν είστε ένας από αυτούς τους άτυχους χρήστες, μην απελπίζεστε. Υπάρχει πάντα μια διέξοδος. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να καλέσετε την ομάδα υποστήριξης της υπηρεσίας VoIP. Επίσης, πάντα να έχετε κατά νου ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, το χαμηλό εύρος ζώνης είναι η περίπτωση κακής ποιότητας. Διαβάστε περισσότερα:

Αν έχετε περάσει από όλα αυτά τα βήματα και απολαμβάνετε την εμπειρία VoIP, τότε φλερτάρετε με το μέλλον της φωνητικής επικοινωνίας.