Πώς να αφαιρέσετε το Adware και το Spyware

Η κατάργηση του Adware είναι μια διαδικασία πολλαπλών βημάτων

Η λήψη πεισματικών adware και spyware από τον υπολογιστή σας μπορεί να είναι απογοητευτικό. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε ορισμένα βήματα για να καταστήσετε τη διαδικασία ευκολότερη και πιο αποτελεσματική.

Εάν το σύστημά σας είναι βαριά μολυσμένο, θα χρειαστείτε πρόσβαση σε έναν καθαρό υπολογιστή για να κατεβάσετε τα απαραίτητα εργαλεία. Εάν δεν διαθέτετε δεύτερο υπολογιστή, ζητήστε από έναν φίλο να κατεβάσει τα εργαλεία για εσάς και να τα εγγράψει σε ένα CD. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα USB για να μεταφέρετε τα αρχεία που έχετε λάβει, βεβαιωθείτε ότι τόσο ο υπολογιστής σας όσο και ο υπολογιστής του φίλου σας έχουν απενεργοποιήσει το autorun .

01 από 07

Αποσυνδεθείτε από το Internet

RoyalFive / Getty Images

Κλείστε όλα τα ανοιχτά παράθυρα και εφαρμογές του προγράμματος περιήγησης (συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) και στη συνέχεια αποσυνδέστε τον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο.

Εάν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο μέσω καλωδίου ethernet, ο ευκολότερος τρόπος αποσύνδεσης είναι να αφαιρέσετε απλώς το καλώδιο από τον υπολογιστή σας.

Εάν είστε συνδεδεμένοι μέσω Wi-Fi, για τα Windows 10:

Για τα Windows 8:

02 του 07

Δοκιμάστε μια παραδοσιακή κατάργηση εγκατάστασης

Ένας εκπληκτικός αριθμός εφαρμογών που έχουν επισημανθεί ως adware και spyware έχουν πλήρως λειτουργικά προγράμματα απεγκατάστασης που θα αφαιρέσουν καθαρά το πρόγραμμα. Πριν προχωρήσετε σε πιο σύνθετα βήματα, ξεκινήστε με την ευκολότερη διαδρομή και ελέγξτε τη λίστα Προσθαφαίρεση προγραμμάτων στον Πίνακα Ελέγχου των Windows. Αν το ανεπιθύμητο πρόγραμμα παρατίθεται, απλά το επισημάνετε και κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση. Αφού αφαιρέσετε το adware ή το spyware μέσω του Add / Remove Programs του Πίνακα Ελέγχου, επανεκκινήστε τον υπολογιστή. Βεβαιωθείτε ότι επανεκκίνηση μετά την απεγκατάσταση, ακόμη και αν δεν σας ζητηθεί να το κάνετε.

03 του 07

Σάρωση του υπολογιστή σας

Αφού αποσυνδεθείτε από το διαδίκτυο, αφαιρέσετε τα adware ή spyware που αναφέρονται στο Add / Remove Programs και κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή, το επόμενο βήμα είναι να εκτελέσετε πλήρη σάρωση του συστήματος χρησιμοποιώντας έναν ενημερωμένο ανιχνευτή ιών. Αν το πρόγραμμα προστασίας από ιούς το επιτρέπει, εκτελέστε τη σάρωση σε ασφαλή λειτουργία . Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει προγράμματα προστασίας από ιούς, επιλέξτε από έναν από αυτούς τους κορυφαίους ανιχνευτές ιών ή από ένα από αυτά τα δωρεάν προγράμματα ανίχνευσης ιών . Εάν σας ζητηθεί, επιτρέψτε στο σαρωτή να καθαρίσει, να τοποθετήσει σε καραντίνα ή να διαγράψει όπως είναι απαραίτητο.

Σημείωση: Όταν χρησιμοποιείτε το λογισμικό απομάκρυνσης adware, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα ενημερώσει τη βάση δεδομένων του εργαλείου για τους πιθανούς ιούς. οι νέοι ιοί εμφανίζονται καθημερινά και τα εργαλεία αντι-adware ποιότητας παρέχουν ενημερωμένη υποστήριξη σε τακτική βάση.

04 του 07

Χρησιμοποιήστε το λογισμικό αφαίρεσης Spyware, MalwareBytes, AdwCleaner και άλλα εργαλεία

Πολλά καλά εργαλεία αφαίρεσης spyware είναι διαθέσιμα δωρεάν. Το MalwareBytes κάνει καλή δουλειά στην αφαίρεση του λογισμικού σκανδάλης, απατεώνων που απειλεί τον υπολογιστή σας και προσπαθεί να σας τρομάξει στην αγορά "προστασίας". Για τις δωρεάν οδηγίες λήψης και χρήσης, επισκεφθείτε το MalwareBytes 'Anti-Malware. Το Hitman Pro είναι ένα άλλο ισχυρό πρόγραμμα αποτελεσματικό για την ανίχνευση ανεπιθύμητου λογισμικού και κακόβουλου λογισμικού. Το AdwCleaner είναι δωρεάν και διατηρεί μια μεγάλη βάση δεδομένων με γνωστό adware.

. Περισσότερο "

05 του 07

Αποκτήστε σαφή πρόσβαση στο πρόβλημα

Ενώ η σάρωση του συστήματος σε ασφαλή λειτουργία είναι καλή πρακτική, μπορεί να μην αρκεί για να αποτραπεί κάποιο κακόβουλο λογισμικό. Εάν το adware ή spyware επιμένει παρά τις παραπάνω προσπάθειες, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στη μονάδα χωρίς να επιτρέπετε τη φόρτωση του adware ή του spyware. Το πιο αποτελεσματικό μέσο για να έχετε καθαρή πρόσβαση στη μονάδα δίσκου είναι να χρησιμοποιήσετε ένα bootable CD BartPE . Αφού εκκινήσετε το CD BartPE, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο διαχειριστή αρχείων, να εντοπίσετε το εγκατεστημένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς και να επανεξετάσετε το σύστημα. Εναλλακτικά, εντοπίστε τα παραβατικά αρχεία και φακέλους και διαγράψτε τα με μη αυτόματο τρόπο.

06 του 07

Αναίρεση της υπολειπόμενης ζημίας

Αφού αφαιρέσετε την ενεργό προσβολή, βεβαιωθείτε ότι το adware ή spyware δεν θα απλώς επανενσωματώνεται όταν ο υπολογιστής επανασυνδεθεί με το διαδίκτυο.

07 του 07

Αποτρέψτε το Adware και το Spyware

Για να αποφύγετε μελλοντικές μολύνσεις από το adware και το spyware, κάντε διακριτική μεταχείριση σχετικά με τα προγράμματα που εγκαθιστάτε στον υπολογιστή σας. Αν δείτε μια προσφορά για ένα πρόγραμμα που φαίνεται καλό να είναι αληθινό, αναζητήστε πρώτα την αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης. Βεβαιωθείτε ότι η ασφάλεια του προγράμματος περιήγησης στο Web είναι μέχρι το ταμπάκο, να διατηρήσετε πλήρως το σύστημα patched και να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές για την πρόληψη του adware και του spyware . Περισσότερο "