Δημιουργήστε μια νέα τοποθεσία στο δίκτυό σας WordPress

Είναι τόσο εύκολο όσο λίγα κλικ

Έτσι, έχετε δημιουργήσει ένα δίκτυο WordPress και είστε έτοιμοι να αρχίσετε να προσθέτετε νέους ιστότοπους. Χωρίς δίκτυο, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ξεχωριστή βάση δεδομένων και φάκελο κώδικα για κάθε τοποθεσία. Σκληρά. Με ένα δίκτυο, κάθε νέα τοποθεσία είναι (σχεδόν) τόσο εύκολη όσο μερικά κλικ. Ας ρίξουμε μια ματιά.

Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα δίκτυο WordPress & # 34;

Επιτόπιος έλεγχος: Το όλο άρθρο αφορά τη δημιουργία ενός νέου ιστότοπου WordPress σε ένα "δίκτυο WordPress". Εάν δεν έχετε ήδη εγκαταστήσει έναν ιστότοπο WordPress και τον έχετε ρυθμίσει ως δίκτυο WordPress , προχωρήστε πρώτα.

Αν δεν κάνετε πρώτα ένα δίκτυο, τίποτα από αυτά δεν θα έχει νόημα. Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε νέους ιστότοπους όπως αυτό σε μια προεπιλεγμένη εγκατάσταση του WordPress .

Το Easy Part: Δημιουργήστε το νέο ιστότοπο

Η δημιουργία του νέου ιστότοπου είναι πολύ εύκολη. Συνδεθείτε ως συνήθως και, στην επάνω γραμμή, κάντε κλικ στην επιλογή Οι Ιστότοποί μου -> Διαχειριστής δικτύου. Αυτό θα σας οδηγήσει στον πίνακα ελέγχου του δικτύου (βρίσκεστε σε "λειτουργία δικτύου").

Είναι μια πολύ απλή οθόνη. Σχεδόν ο πρώτος σύνδεσμος είναι: Δημιουργία νέου ιστότοπου. Ακολουθήστε τα ένστικτά σας. Κλίκαρέ το.

Η επόμενη οθόνη ονομάζεται "Προσθήκη νέας τοποθεσίας". Έχετε τρία κουτιά:

Το "Site Title" και το "Admin Email" είναι αρκετά εύκολο.

Ο "τίτλος ιστότοπου" θα εμφανιστεί ως ο τίτλος στον νέο ιστότοπό σας.

Το "Admin Email" συνδέει τον ιστότοπο με έναν χρήστη, οπότε κάποιος μπορεί πραγματικά να συνδεθεί και να εκτελέσει τον ιστότοπο. Μπορείτε να εισάγετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για έναν υπάρχοντα χρήστη ή αλλιώς να εισαγάγετε μια νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν υπάρχει ήδη σε αυτόν τον ιστότοπο.

Ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα κάνει το WordPress να δημιουργήσει έναν νέο χρήστη και να στείλει οδηγίες σύνδεσης σε αυτόν τον χρήστη.

& # 34; Διεύθυνση ιστότοπου & # 34 ;: Πού είναι η νέα μου τοποθεσία;

Το δύσκολο μέρος είναι η "Διεύθυνση τοποθεσίας". Ας υποθέσουμε ότι ο τρέχων ιστότοπός σας είναι (όπως πάντα) example.com. Ίσως θέλετε να δημιουργήσετε έναν νέο ιστότοπο με ένα εντελώς διαφορετικό όνομα τομέα. Για παράδειγμα, pineapplesrule.com.

Αλλά το WordPress δεν φαίνεται να σας αφήνει να το κάνετε αυτό. Το παράθυρο Διεύθυνση τοποθεσίας περιλαμβάνει ήδη τη διεύθυνση τομέα του κύριου ιστότοπου. Τι συμβαίνει εδώ?

Η διεύθυνση ιστότοπου δεν μπορεί να είναι ένα νέο όνομα τομέα. Αντ 'αυτού, εισάγετε μια νέα διαδρομή στον τρέχοντα ιστότοπό σας .

Για παράδειγμα, μπορείτε να πληκτρολογήσετε ανανά. Στη συνέχεια, ο νέος ιστότοπός σας θα είναι στη διεύθυνση http://example.com/pineapples/.

Ξέρω, ξέρω, το ήθελα στο pineapplesrule.com. Αν δεν φαίνεται να είναι ξεχωριστή τοποθεσία, αυτό το όλο "δίκτυο" πράγμα είναι άχρηστο, έτσι; Μην ανησυχείτε. Θα φτάσουμε εκεί.

(Σημείωση: πρόκειται για μια "διαδρομή", όχι για έναν κατάλογο. Εάν χρησιμοποιείτε FTP και περιηγηθείτε στα αρχεία αυτής της ιστοσελίδας, δεν θα βρείτε ανανά οπουδήποτε.)

Διαχειριστείτε τον νέο ιστότοπό σας

Αφού κάνετε κλικ στην επιλογή Προσθήκη ιστότοπου, δημιουργείται ο ιστότοπος. Παίρνετε ένα σύντομο, αντι-κλιμακωτικό μήνυμα στην κορυφή που σας δίνει ζεύγη διοίκησης για τη νέα περιοχή. Όσον αφορά το WordPress, ο νέος ιστότοπός σας είναι έτοιμος να ξεκινήσει.

Και είναι ήδη ζωντανό. Μπορείτε να δείτε τον νέο ιστότοπο στη διεύθυνση (στη δική μας περίπτωση) http://example.com/pineapples/.

Επίσης, αν μεταβείτε στις Τοποθεσίες μου στην επάνω μπάρα, ο νέος σας ιστότοπος βρίσκεται τώρα σε αυτό το μενού.

Βάλτε τον νέο σας τομέα στη νέα ιστοσελίδα WordPress

Πρέπει να το παραδεχτείτε, αυτό είναι αρκετά εντυπωσιακό. Μόλις περιστρέψετε μια ολόκληρη νέα τοποθεσία WordPress μέσα σε λίγα λεπτά.

Μπορεί να έχει το δικό του θέμα, plugins, χρήστες, έργα. (Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, θα θέλετε να διαβάσετε σχετικά με την ενεργοποίηση θεμάτων και προσθηκών σε μεμονωμένους ιστότοπους.)

Αλλά, όπως ανέφερα, ο νέος ιστότοπος δεν είναι πολύ συναρπαστικός αν δεν έχει ξεχωριστό τομέα. Ευτυχώς, υπάρχει μια λύση: το plugin WordPress MU Mapping Domain.