Είναι το Skype μια υπηρεσία VoIP ή μια εφαρμογή VoIP;

Για να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση, ας ρίξουμε μια ματιά στις ακριβείς υπηρεσίες VoIP και τις εφαρμογές VoIP .

Τι είναι το VoIP;

Το VoIP σημαίνει "φωνή μέσω πρωτοκόλλου διαδικτύου". Βασικά, αναφέρεται σε τεχνολογία που επιτρέπει την αποστολή και παραλαβή αναλογικών τηλεφωνικών κλήσεων μέσω δικτύων δεδομένων - συγκεκριμένα, των δικτύων ευρείας περιοχής (WAN), των τοπικών δικτύων (LAN) και του Διαδικτύου. Οι κλήσεις που γίνονται με αυτόν τον τρόπο είναι δωρεάν ή φθηνές, με περισσότερα χαρακτηριστικά από αυτά που προσφέρει το παραδοσιακό αναλογικό τηλεφωνικό σύστημα .

Υπηρεσίες VoIP

Μια υπηρεσία VoIP είναι η τηλεφωνική υπηρεσία που προσφέρει μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών VoIP στους πελάτες. Εάν διαθέτετε δικό σας εξοπλισμό VoIP (όπως τηλέφωνο, προσαρμογέα VoIP, πελάτη VoIP κ.λπ.), μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις μέσω της υπηρεσίας VoIP.

VoIP εφαρμογές

Μια εφαρμογή VoIP είναι ένα πρόγραμμα / λογισμικό εφαρμογών που εγκαθιστάτε στον υπολογιστή σας ή σε μια κινητή συσκευή , όπως ένα smartphone , που συνδέεται με μια υπηρεσία VoIP μέσω του διαδικτύου ή ενός ειδικού δικτύου, επιτρέποντάς σας να πραγματοποιείτε κλήσεις VoIP. Οι εφαρμογές VoIP είναι επίσης γνωστές ως πελάτες VoIP και καλούνται μερικές φορές εφαρμογές softphone .

Ορισμένες υπηρεσίες VoIP δεν προσφέρουν εφαρμογή VoIP. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δική σας εφαρμογή VoIP τρίτου μέρους. Ομοίως, μερικές εφαρμογές VoIP δεν συνδέονται με καμία υπηρεσία VoIP, ώστε να μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε με οποιαδήποτε υπηρεσία VoIP που υποστηρίζει τα κατάλληλα πρότυπα (π.χ. SIP ). Τούτου λεχθέντος, οι υπηρεσίες VoIP προσφέρουν συνήθως τις δικές τους εφαρμογές VoIP. Το Skype είναι το τέλειο παράδειγμα.

Η απάντηση είναι: Και οι δύο

Έτσι, για να απαντήσει στην ερώτηση, το Skype είναι κατά κύριο λόγο μια υπηρεσία VoIP, η οποία προσφέρει επίσης μια εφαρμογή VoIP. Για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Skype, πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή VoIP του Skype στον υπολογιστή σας, στο τηλέφωνο ή στο tablet σας.