Τι είναι το E911;

Ενισχυμένο 911 για κλήση έκτακτης ανάγκης

Το E911 σημαίνει Enhanced 911. Πρόκειται για μια βελτιωμένη έκδοση της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης 911 και παρέχεται από συμβατικούς παρόχους υπηρεσιών τηλεφωνίας μέσω διαδικτύου. Όταν χρησιμοποιείτε αυτήν την υπηρεσία, τα προσωπικά σας στοιχεία, όπως το όνομα και η διεύθυνση, δίδονται αυτόματα στο τοπικό σας κέντρο αποστολής ή στο PSAP (Public Safety Answering Point). Ένα PSAP είναι το κέντρο ή ο χειριστής που χειρίζεται τις πληροφορίες που προέρχονται από μια κλήση έκτακτης ανάγκης και είναι, συνεπώς, ο τελικός προορισμός μιας κλήσης 911.

E911 και Τοποθεσία

Το Enhanced 911 έχει μία αναζήτηση: τοποθεσία. Όταν κάποιος ζητάει μια απάντηση έκτακτης ανάγκης, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζουν οι άνθρωποι στο PSAP πριν μπορέσουν να κάνουν τίποτα είναι όπου είναι και ακριβώς. Δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να προσεγγίσετε και ακόμα λιγότερο να μην κάνετε λάθος για την τοποθεσία. Παλαιότερα, όταν οι χρήστες χρησιμοποιούσαν μόνο σταθερές τηλεφωνικές υπηρεσίες, ο εντοπισμός της κλήσης ήταν τόσο περίπλοκος όσο η αναζήτηση της διεύθυνσης όπου εγκαταστάθηκε το σταθερό τηλεφωνικό δίκτυο. Αυτό συνήθως συνδέεται με ένα σπίτι ή ένα γραφείο. Τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πολύπλοκα όταν οι κλήσεις κινητών και ασύρματων κλήσεων έγιναν διαδεδομένες. Η εύρεση κάποιου που έκανε μια κλήση έκτακτης ανάγκης από το κινητό τηλέφωνο έγινε μια πολύπλοκη πρόκληση. Η υπηρεσία 911 έπρεπε να ενισχυθεί για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, εξ ου και το E911.

Οι κλήσεις έκτακτης ανάγκης από ένα κινητό τηλέφωνο μπορούν να εντοπιστούν χρησιμοποιώντας το κυψελοειδές δίκτυο, το οποίο χωρίζει όλη την γεωγραφική θέση σε κυψέλες όπως οι κυψέλες που καλύπτονται και οριοθετούνται χρησιμοποιώντας παρακείμενους πόλους επικοινωνίας. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος επιτρέπει μόνο στις αρχές να εντοπίσουν την κλήση μέσα σε περίμετρο αρκετών εκατοντάδων μέτρων. Απαιτείται μεγαλύτερη τεχνολογία. Υπάρχει τώρα ένα σύστημα βάσης δεδομένων που κάνει κάτι σαν μια αντίστροφη αναζήτηση τηλεφώνου, ψάχνοντας να επισυνάψετε τον αριθμό τηλεφώνου σε μια διεύθυνση. όπως κύτταρα κυψέλης που καλύπτονται και οριοθετούνται χρησιμοποιώντας παρακείμενους πόλους επικοινωνίας. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος επιτρέπει μόνο στις αρχές να εντοπίσουν την κλήση μέσα σε περίμετρο αρκετών εκατοντάδων μέτρων. Απαιτείται μεγαλύτερη τεχνολογία. Υπάρχει τώρα ένα σύστημα βάσης δεδομένων που κάνει κάτι σαν μια αντίστροφη αναζήτηση τηλεφώνου, ψάχνοντας να επισυνάψετε τον αριθμό τηλεφώνου σε μια διεύθυνση.

Τώρα με την έλευση των υπηρεσιών κλήσης VoIP , τα πράγματα έχουν γίνει ακόμη πιο περίπλοκα. Το VoIP χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για το μεγαλύτερο μέρος του κυκλώματος της κλήσης. Οι περισσότερες κλήσεις VoIP χρησιμοποιούν αποκλειστικά το Διαδίκτυο και στο Διαδίκτυο, είναι περίπλοκο να γνωρίζουμε από πού προέρχεται η κλήση. Οι υπηρεσίες PSAP συχνά καταλήγουν να λαμβάνουν τη διεύθυνση του παρόχου υπηρεσιών, βάσει του αριθμού τηλεφώνου "proxy" που παρέχουν στους χρήστες VoIP. Αυτό είναι μόνο μια ασαφής προσέγγιση. Οι υπηρεσίες PSAP συχνά καταλήγουν να λαμβάνουν τη διεύθυνση του παρόχου υπηρεσιών, βάσει του αριθμού τηλεφώνου "proxy" που παρέχουν στους χρήστες VoIP. Αυτό είναι μόνο μια ασαφής προσέγγιση.

VoIP, E911 και FCC

Συχνά βλέπετε στις προδιαγραφές ή τις αποποιήσεις ευθύνης των υπηρεσιών VoIP ότι δεν προσφέρουν κλήσεις έκτακτης ανάγκης 911 ή, για όσους προσφέρουν, ότι δεν πρέπει να θεωρούνται αξιόπιστες. Η FCC είχε επιβάλει στις εταιρείες VoIP να παρέχουν κλήσεις έκτακτης ανάγκης στις πρώτες ημέρες του VoIP, αλλά αυτό εμπόδισε σοβαρά την εξέλιξη της τεχνολογίας VoIP στην αγορά. Στη συνέχεια, η FCC χαλάρωσε την επιβολή για να μπορέσει να ευδοκιμήσει, κάτι που έπραξε. Η επιβολή, αν και αρκετά επιεική, είναι τώρα μόνο σε εκείνες τις υπηρεσίες που συνδέουν τις κλήσεις VoIP προς το PSTN και τις κυψελοειδείς υπηρεσίες. Δεν πρέπει να περιμένετε να έχετε αξιόπιστα, αν υπάρχουν, E911 με υπηρεσίες VoIP που λειτουργούν μόνο στο Διαδίκτυο, όπως καλώντας το WhatsApp .

Τι μπορείς να κάνεις

Δεν έχετε τίποτα περισσότερο να κάνετε για το E911, απλώς καλέστε το 911. Η ενίσχυση είναι από τις αρχές.

Τι πρέπει να κάνετε εάν θέλετε το E911 να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστο είναι να δώσετε μόνιμη διεύθυνση μαζί με το όνομά σας. Πρέπει να είστε όσο το δυνατόν ακριβέστεροι και να ενημερώνεστε για αλλαγές. Αν αλλάξετε τη διεύθυνση, βεβαιωθείτε ότι το ενημερώσατε με τον παροχέα σας. Αν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία VoIP ως αντικατάσταση της σταθερής υπηρεσίας σας, μην διστάσετε να μιλήσετε με τον παροχέα υπηρεσιών σας σχετικά με το βαθμό στον οποίο μπορείτε να βασιστείτε στην υπηρεσία E911 και να διερευνήσετε όλες τις δυνατότητες.