Χρησιμοποιώντας το VLC Media Player για την άμεση ροή τραγουδιών από το Jamendo

Ανακαλύψτε τη νέα μουσική ακούγοντας δημοφιλή τραγούδια στο Jamendo

Το VLC Media Player είναι γνωστό ότι είναι μια πολύ ευπροσάρμοστη εναλλακτική λύση σε άλλους media players όπως το iTunes και το Windows Media Player. Μπορεί να χειρίζεται σχεδόν οποιαδήποτε μορφή μέσων που σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε, και επίσης διπλασιάζεται ως μετατροπέας μορφής πάρα πολύ. Οι περισσότεροι χρήστες το χρησιμοποιούν συνήθως για την αναπαραγωγή αρχείων πολυμέσων αποθηκευμένα σε τοπικό επίπεδο ή για την παρακολούθηση ταινιών σε DVD / Blu-ray.

Αλλά, ξέρατε ότι μπορεί να μεταφέρει και μουσική από το Internet;

Έχουμε ήδη καλύψει ένα άλλο σεμινάριο πώς να ακούσετε ραδιοφωνικούς σταθμούς IceCast χρησιμοποιώντας VLC, αλλά ξέρατε ότι μπορεί επίσης να μεταδίδει μεμονωμένα τραγούδια και άλμπουμ από την υπηρεσία μουσικής Jamendo ;

Σε αντίθεση με το να ακούτε μια ραδιοφωνική ροή στο Internet όπου δεν μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένα τραγούδια ή να παίξετε το ίδιο κομμάτι πολλές φορές, η χρήση του Jamendo στο VLC σας δίνει μεγαλύτερη ευελιξία. Είναι ουσιαστικά μια έτοιμη μουσική σύννεφων που είναι ελεύθερη και νόμιμη. Μπορείτε να περιηγηθείτε σε επιλεγμένα τραγούδια και επίσης να προβάλλετε τα 100 καλύτερα κομμάτια σε διάφορα είδη.

Streaming από τη Μουσική υπηρεσία Jamendo

Σε αυτόν τον οδηγό, θα δείτε πώς μπορείτε να επιλέξετε τραγούδια σε ένα επιλεγμένο είδος και πώς να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής των αγαπημένων σας. Αν δεν έχετε VLC Media Player τότε μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση από την επίσημη ιστοσελίδα του VideoLan.

  1. Στην κύρια οθόνη της VLC Media Player, κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Προβολή και επιλέξτε την επιλογή Playlist . Αν δεν βλέπετε μια γραμμή μενού στην κορυφή της οθόνης, τότε πιθανότατα έχετε ενεργοποιήσει την ελάχιστη διεπαφή. Αν συμβαίνει αυτό, κάντε δεξί κλικ στην οθόνη VLC Media Player και επιλέξτε Προβολή> Ελάχιστη διεπαφή για να την απενεργοποιήσετε. Παρεμπιπτόντως, κρατώντας πατημένο το πλήκτρο CTRL και πατώντας το πλήκτρο H στο πληκτρολόγιό σας (Command + H για Mac) κάνει το ίδιο πράγμα.
  2. Αφού αλλάξετε τις προβολές, θα πρέπει να δείτε την οθόνη της λίστας αναπαραγωγής με τις επιλογές που εκτελούνται προς τα κάτω στην αριστερή πλευρά. Επεκτείνετε την επιλογή Internet στο αριστερό παράθυρο μενού, αν χρειαστεί κάνοντας διπλό κλικ.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Jamendo Selections.
  4. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, θα πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε τα ρεύματα που είναι διαθέσιμα στο Jamendo που εμφανίζονται στην κύρια οθόνη της VLC.
  5. Όταν όλα τα ρέματα έχουν συγκεντρωθεί σε VLC, κοιτάξτε κάτω τη λίστα για να δείτε ένα είδος που θα θέλατε να εξερευνήσετε. Μπορείτε να επεκτείνετε τις ενότητες κάνοντας κλικ στο + δίπλα σε κάθε μία για να αποκαλύψετε μια λίστα διαθέσιμων κομματιών.
  6. Για τη ροή ενός κομματιού, κάντε διπλό κλικ σε ένα για να το ξεκινήσετε.
  1. Αν σας αρέσει ένα συγκεκριμένο τραγούδι, τότε ίσως θελήσετε να σκεφτείτε το σελιδοδείκτη σας δημιουργώντας μια προσαρμοσμένη λίστα αναπαραγωγής. Για να προσθέσετε ένα τραγούδι, απλά κάντε δεξί κλικ στο τραγούδι και επιλέξτε την επιλογή Add to Playlist .
  2. Μπορείτε να προβάλετε τη λίστα των τραγουδιών που έχετε επισημάνει, κάνοντας κλικ στην επιλογή Playlist ( Λίστα αναπαραγωγής ) στο επάνω μέρος του αριστερού παραθύρου μενού. Για να το αποθηκεύσετε, κάντε κλικ στο Media> Save Playlist to File .

Συμβουλές