Χρησιμοποιώντας το εργαλείο επιλογής Lasso στο Paint.NET

Το εργαλείο Lasso Select στο Paint.NET είναι ένα αρκετά απλό εργαλείο επιλογής που χρησιμοποιείται για να σχεδιάσετε ελεύθερες επιλογές. Το Paint.NET δεν διαθέτει ένα εργαλείο γραμμής Bezier, αλλά η μεγέθυνση και η χρήση των λειτουργιών Add (union) και Subtract μπορούν να σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε πιο περίπλοκες επιλογές εικονοστοιχείων. Αν δεν είστε ικανοποιημένοι με τη χρήση εργαλείων γραμμή Bezier, αυτό μπορεί να είναι ένας πιο ελκυστικός τρόπος για να κάνετε μια επιλογή.

Όπως συμβαίνει με τα άλλα εργαλεία στο Paint.NET, όταν το εργαλείο επιλογής Lasso είναι ενεργό, η γραμμή εργαλείων επιλογών αλλάζει για να εμφανίσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Στην περίπτωση του εργαλείου Lasso Select , ωστόσο, η μόνη επιλογή είναι η λειτουργία επιλογής .

Για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Lasso Select , απλά πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί του ποντικιού, μετακινώντας το ποντίκι για να περιγράψετε το σχήμα που θέλετε. Καθώς σχεδιάζετε, η επιλογή που γίνεται γίνεται αναγνωρίζεται από μια λεπτή οριακή γραμμή και μια διαφανή μπλε επικάλυψη που ορίζει την επιλεγμένη περιοχή.

Λειτουργία επιλογής

Από προεπιλογή, αυτό θα οριστεί στην επιλογή Αντικατάσταση και σε αυτήν τη λειτουργία, το εργαλείο είναι απλούστερο. Κάθε φορά που κάνετε κλικ για να αρχίσετε να σχεδιάζετε μια νέα επιλογή, τυχόν υπάρχουσες επιλογές διαγράφονται από το έγγραφο.

Όταν το αναπτυσσόμενο μενού είναι ρυθμισμένο σε Προσθήκη (join) , οι υπάρχουσες επιλογές θα παραμείνουν ενεργές μαζί με μια νέα επιλογή. Αυτή η λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σχεδιάσετε πολλές μικρές επιλογές που θα συνδυάζονται αργά για να σχηματίσουν μια μεγαλύτερη, πιο περίπλοκη επιλογή. Η μεγέθυνση και η λήψη μικρών επιλογών είναι γενικά ευκολότερη και ακριβέστερη από την προσπάθεια επιλογής μιας επιλογής.

Οι οπαδοί των εργαλείων γραμμής Bezier για την κατάρτιση πιο περίπλοκων επιλογών πιθανότατα θα αισθανθούν λίγο λίγο αλλάξει όταν χρησιμοποιούν το Paint.NET. Ωστόσο, για χρήστες που προτιμούν απλούστερα εργαλεία σχεδίασης, το εργαλείο Lasso Select είναι πολύ διαισθητικό. Με τη μεγέθυνση και την πλήρη χρήση των διαφορετικών τρόπων επιλογής , το εργαλείο επιλογής Lasso , σε συνδυασμό με τα άλλα εργαλεία επιλογής, μπορεί να παράγει πολύ επιλεκτικές επιλογές.