Τρόπος δημιουργίας επεξεργάσιμου κειμένου στο Paint.NET

Το Paint.NET είναι ένα εντελώς δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων ράστερ για υπολογιστές με Windows. Αρχικά σχεδιάστηκε για να προσφέρει λίγο περισσότερη ισχύ από τη Microsoft Paint, τον επεξεργαστή εικόνας που περιλαμβάνεται στο λειτουργικό σύστημα των Windows. Η εφαρμογή έχει αυξηθεί για να γίνει ένα πιο ισχυρό κομμάτι του κιτ και είναι ευνοημένο από πολλούς που θέλουν έναν φιλικό προς τον χρήστη τρόπο να εργαστούν δημιουργικά με τις φωτογραφίες τους.

Παρόλο που δεν είναι ο πιο ισχυρός επεξεργαστής εικόνων διαθέσιμος, προσφέρει ένα αρκετά ευρύ φάσμα εργαλείων χωρίς να γίνει υπερβολικό. Μερικές βασικές παραλείψεις από το σύνολο χαρακτηριστικών του Paint.NET υπονομεύουν ελαφρώς το πακέτο στο σύνολό του και ένα από αυτά είναι η αδυναμία επεξεργασίας κειμένου αφού προστεθεί σε μια εικόνα.

Χάρη στη σκληρή δουλειά και τη γενναιοδωρία του Simon Brown, μπορείτε να κατεβάσετε ένα δωρεάν πρόσθετο από τον ιστότοπό του, το οποίο σας επιτρέπει να προσθέσετε κείμενο επεξεργάσιμο στο Paint.NET. Είναι τώρα μέρος ενός πακέτου plugins που προσφέρουν κάποια άλλη χρήσιμη λειτουργικότητα στο Paint.NET, έτσι θα κατεβάσετε πραγματικά ένα πλήθος plugins σε ένα απλό πακέτο ZIP.

01 από 04

Εγκαταστήστε το πρόσθετο επεξεργασίας κειμένου Paint.NET

Ιάν Πουλλέν

Το πρώτο βήμα είναι να εγκαταστήσετε το plugin στην έκδοση του Paint.NET. Σε αντίθεση με κάποιες άλλες εφαρμογές γραφικών , το Paint.NET δεν διαθέτει χαρακτηριστικά στο περιβάλλον χρήστη για τη διαχείριση των plugins, αλλά δεν είναι η επιστήμη των πυραύλων να κάνει αυτό το βήμα με το χέρι.

Θα βρείτε μια πλήρη εξήγηση της διαδικασίας με στιγμιότυπα οθόνης στην ίδια σελίδα από όπου κατεβάσατε το plugin. Ακολουθώντας τα απλά βήματα θα εγκαταστήσετε όλα τα συμπεριλαμβανόμενα πρόσθετα με μία κίνηση.

02 από 04

Τρόπος χρήσης της πρόσθετης δυνατότητας επεξεργασίας κειμένου Paint.NET

Ιάν Πουλλέν

Μπορείτε να ξεκινήσετε το Paint.NET αφού εγκαταστήσετε το πρόσθετο.

Εάν είστε εξοικειωμένοι με το λογισμικό, θα παρατηρήσετε μια νέα υποομάδα όταν κοιτάξετε στο μενού Εφέ. Ονομάζεται Εργαλεία και περιέχει τα περισσότερα από τα νέα χαρακτηριστικά που θα έχει προσθέσει η εγκατάσταση του πακέτου προσθήκης.

Για να χρησιμοποιήσετε το plugin επεξεργάσιμου κειμένου, μεταβείτε στο Layers > Add New Layer ή κάντε κλικ στο κουμπί Add New Layer στο κάτω αριστερό μέρος της παλέτας Layers. Μπορείτε να προσθέσετε κείμενο επεξεργάσιμη απευθείας στο στρώμα φόντου, αλλά προσθέτοντας ένα νέο στρώμα για κάθε τμήμα κειμένου διατηρεί τα πράγματα πολύ πιο ευέλικτα.

Τώρα μεταβείτε στο εφέ > Εργαλεία > επεξεργάσιμο κείμενο και ανοίγει ένα νέο παράθυρο διαλόγου επεξεργασίας. Χρησιμοποιήστε αυτό το πλαίσιο διαλόγου για να προσθέσετε και να επεξεργαστείτε το κείμενό σας. Κάντε κλικ στο κενό πλαίσιο εισαγωγής και πληκτρολογήστε οτιδήποτε θέλετε.

Η γραμμή των στοιχείων ελέγχου στο πάνω μέρος του παραθύρου διαλόγου σας επιτρέπει να επιλέξετε μια διαφορετική γραμματοσειρά αφού προσθέσετε κάποιο κείμενο. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το χρώμα του κειμένου και να εφαρμόσετε άλλα στυλ. Όποιος έχει χρησιμοποιήσει ένα βασικό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να κατανοήσει πώς λειτουργούν αυτές οι λειτουργίες. Κάντε κλικ στο κουμπί OK όταν είστε ευχαριστημένοι.

Εάν θέλετε να επεξεργαστείτε το κείμενο αργότερα, απλά κάντε κλικ στο στρώμα κειμένου στην παλέτα στρώσεων για να το επιλέξετε και να μεταβείτε στο εφέ > Εργαλεία > επεξεργάσιμο κείμενο . Το παράθυρο διαλόγου θα ανοίξει ξανά και μπορείτε να κάνετε όποιες αλλαγές θέλετε.

Μια προειδοποιητική λέξη: Μπορεί να διαπιστώσετε ότι το κείμενο δεν είναι πλέον επεξεργάσιμο αν βάψετε σε ένα στρώμα που περιέχει επεξεργάσιμο κείμενο. Ένας τρόπος για να δείτε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο κάδου χρωμάτων για να γεμίσετε την περιοχή που περιβάλλει το κείμενο.

Όταν μεταβείτε ξανά στο εργαλείο επεξεργάσιμου κειμένου, θα έχετε μόνο την επιλογή να προσθέσετε νέο κείμενο. Αποφύγετε να κάνετε οποιαδήποτε ζωγραφική ή σχεδίαση σε στρώματα που περιέχουν επεξεργάσιμο κείμενο για να παρακάμψετε αυτό το πρόβλημα.

03 του 04

Τοποθέτηση και ψαλιδισμός κειμένου Με το πρόσθετο επεξεργασίας κειμένου Paint.NET

Ιάν Πουλλέν

Το Paint.NET παρέχει επίσης στοιχεία ελέγχου που σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε το κείμενο στη σελίδα και να αλλάξετε τη γωνία.

Απλά κάντε κλικ στο εικονίδιο κίνησης σε σχήμα σταυρού στο επάνω κιβώτιο και σύρετέ το για να επανατοποθετήσετε το κείμενο στο έγγραφο. Θα δείτε ότι η θέση του κειμένου μετακινείται σε πραγματικό χρόνο. Είναι δυνατό να σύρετε το εικονίδιο κίνησης έξω από το πλαίσιο και να μετακινήσετε μέρος ή ολόκληρο το κείμενο εκτός του εγγράφου. Κάντε κλικ οπουδήποτε στο πλαίσιο για να εμφανίσετε ξανά το εικονίδιο και το κείμενο.

Μπορείτε απλά να κάνετε κλικ ή να κάνετε κλικ και να σύρετε για να αλλάξετε τη γωνία του κειμένου στη σελίδα του κύκλου ελέγχου. Είναι πολύ απλό, παρόλο που είναι λίγο αντίθετο, επειδή η γωνία του κειμένου αντικατοπτρίζει τη γωνία που έχετε θέσει αντί να το αναπαράγετε. Όταν γνωρίζετε αυτό το χαρακτηριστικό, δεν επηρεάζει τη χρηστικότητα σε σημαντικό βαθμό.

04 του 04

Το τελικό προϊόν σας

Ιάν Πουλλέν

Εάν έχετε ακολουθήσει τις οδηγίες σε αυτό το σεμινάριο, το τελικό προϊόν σας θα πρέπει να μοιάζει με την παραπάνω εικόνα.