Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για το Adobe Creative Cloud για τους σχεδιαστές

Για ορισμένους χρήστες του λογισμικού της Adobe, η εστίαση της εταιρείας στην πλατφόρμα Creative Cloud έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί πρόβλημα. Για παράδειγμα, οι χρήστες που προτιμούν να καθυστερούν την ενημέρωση του λογισμικού ή που θέλουν να παρακάμψουν εντελώς ορισμένες ενημερώσεις, δεν έχουν αυτήν την επιλογή στο σύστημα που βασίζεται σε σύννεφο και ενημερώνεται αυτόματα.

Παρόλο που η σουίτα γραφικών σχεδίων της Adobe είναι ισχυρή και πανταχού παρούσα, οι ανταγωνιστές προσφέρουν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις σχεδιασμού για όσους επιθυμούν να μεταφέρουν την εστία τους σε απάντηση. Εξετάζουμε μερικές από τις καλύτερες επιλογές, λαμβάνοντας υπόψη ανάγκες όπως η ευκολία ανταλλαγής αρχείων με άλλους σχεδιαστές και πρακτορεία.

Σχεδιαστές που μοιράζονται αρχεία έχουν λίγη επιλογή

Εάν μοιράζεστε αρχεία με άλλους σχεδιαστές, έχετε λιγότερες επιλογές που ανταγωνίζονται με το Adobe Creative Cloud. Αν και μπορείτε να κολλήσετε με το Creative Suite 6, αυτό γίνεται πιο προβληματικό καθώς τα νεότερα αρχεία που παράγονται σε νεότερες εκδόσεις του λογισμικού CC της Adobe ενδέχεται να απαιτούν να έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση για να τα ανοίξετε.

Εάν δεν μοιράζεστε αρχεία συχνά και γενικά εργάζεστε άμεσα για πελάτες, τότε οι εναλλακτικοί ανταγωνιστές λογισμικού στην κατηγορία σχεδιασμού μπορεί να αξίζει να εξεταστεί αν δεν σας αρέσει το μοντέλο συνδρομής του Adobe Creative Cloud.

01 από 04

Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για τους σχεδιαστές ιστοσελίδων

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

GIMP για χρήστες του Photoshop

Το GIMP (Πρόγραμμα Επεξεργασίας Εικόνας GNU) βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εναλλακτικών εργαλείων σχεδιασμού ιστοσελίδων. Δεν είναι τόσο στιλβωμένο όπως το Photoshop, αλλά περιλαμβάνει ομάδες στρώσεων παρόμοιες με το Photoshop που διευκολύνουν το σχεδιασμό πολλαπλών μορφών σελίδας σε ένα ενιαίο έγγραφο.

Με ένα ευρύ φάσμα plug-ins που διατίθενται για το GIMP, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων μπορούν να προσθέσουν πολλά άλλα χαρακτηριστικά όταν μετακινούνται στο GIMP.

Η διασύνδεση στο GIMP μπορεί να μην είναι τόσο οικεία και μπορεί να είναι απογοητευτική η προσπάθεια να βρεθούν τα πράγματα όταν είστε νέοι, αλλά όσοι χρήστες θέτουν τις προκαταλήψεις τους στη μία πλευρά και συνεχίζουν να προσπαθούν να μάθουν το GIMP μπορεί να εκπλαγούν από το πώς μπορεί να γίνει ένα σοβαρό κομμάτι της εργαλειοθήκης του σχεδιαστή σας.

Επιπλέον, δεν χρεώνετε συνδρομητική αμοιβή κάθε 30 ημέρες, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για μάθηση.

Inkscape για χρήστες του Illustrator

Αν είστε ένας από εκείνους τους σχεδιαστές ιστοσελίδων που ευνοούν το Adobe Illustrator, το έργο open-source που ονομάζεται Inkscape μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Με την πρώτη ματιά, η διασύνδεση μπορεί να εμφανιστεί ελαφρώς ελαφριά μετά το Illustrator, αλλά μην την αφήσετε να σας ξεγελάσει - αυτή είναι μια εντυπωσιακή και ισχυρή εφαρμογή σχεδίασης γραμμών διανύσματος.

Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε λογισμικό, ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος για να εξοικειωθείτε με το Inkscape, αλλά θα πρέπει να διαπιστώσετε ότι είστε σε θέση να επιτύχετε πολλά από όσα μπορούσατε να κάνετε με το Illustrator. Ενδέχεται να χάσετε μερικά κουδούνια και σφυρίχτρες, αλλά τα χρήματα που εξοικονομούν μπορούν να μαλακώσουν αυτή την ασυμφωνία.

02 από 04

Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για τους γραφίστες

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Υπήρξε μια εποχή που οι εφαρμογές της Quark ή της Adobe ήταν σχεδόν οι μόνες επιλογές κατά την προμήθεια εργασίας για εμπορική εκτύπωση, επειδή ήταν πακέτα βιομηχανικών προτύπων. Η μορφή αρχείου PDF άλλαξε και τώρα μπορείτε να παραγάγετε τη δουλειά σας σε οποιοδήποτε λογισμικό θέλετε, αρκεί να μπορεί να δημιουργήσει ένα PDF υψηλής ανάλυσης.

Οι επιλογές εδώ εξαρτώνται πραγματικά από τον όγκο των εικόνων raster CMYK με τους οποίους εργάζεστε.

GIMP για γραφίστες

Υποθέτοντας ότι πηγαίνετε στο GIMP, θα θελήσετε να εγκαταστήσετε την πρόσθετη πρόσθετη +. Ενώ αυτό δεν προσφέρει την ίδια εύκολη εναλλαγή των χώρων χρωμάτων που κάνει το Photoshop, είναι μια λειτουργική επιλογή. Περιλαμβάνει μαλακή επικάλυψη, αν και δεν είναι τόσο ομαλή ροή εργασίας όπως στο Photoshop.

Αυτό μπορεί να είναι κατάλληλο για ελαφριά χρήση, αλλά για τους σχεδιαστές που παράγουν πολλά προϊόντα CMYK, αυτό θα μπορούσε να είναι ένας διακόπτης συμφωνίας.

CorelDRAW για γραφίστες

Εάν η επιλογή σας είναι το CorelDRAW , το Photo-PAINT θα αισθάνεται μάλλον λιγάκι μετά το Photoshop, αλλά ο χειρισμός των εικόνων CMYK μπορεί να φτάσει σε κάποιο βαθμό να σας φωνάξει.

Οι διαφορές μεταξύ του ίδιου του CorelDRAW και του προαναφερθέντος Inkscape είναι πολύ λιγότερο έντονες και οι δύο θα πρέπει να προσφέρουν μια ομαλότερη μετάβαση για έναν χρήστη του Illustrator.

Το CorelDRAW μπορεί να προσφέρει λίγο περισσότερη ευελιξία, κυρίως μέσω ελαφρώς πιο ισχυρού ελέγχου κειμένου. Η μορφοποίηση των παραγράφων και των καρτελών επιτρέπει μεγαλύτερο βαθμό ελέγχου στη διάταξη σελίδων του κειμένου μέσω του Inkscape. Το CorelDRAW επιτρέπει επίσης τη συμπερίληψη πολλών σελίδων σε ένα ενιαίο έγγραφο, παρόλο που αυτή η λειτουργικότητα μπορεί να προστεθεί στο Inkscape με ένα plug-in.

Καμία από αυτές τις εφαρμογές διάνυσμα δεν μπορεί να ταιριάξει πλήρως το Illustrator, αλλά είναι και τα δύο ικανά και λειτουργικά εργαλεία που θα παράγουν ισχυρά αποτελέσματα σε ειδικευμένα χέρια.

03 του 04

Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για την εκτύπωση επιτραπέζιων υπολογιστών

Scribus - Στιγμιότυπο οθόνης από scribus.net

Το Scribus είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη επιλογή που διατίθεται για τις απαιτήσεις σας για την έκδοση desktop, υποθέτοντας ότι δεν θέλετε να επεκταθείτε σε βάρος της QuarkXPress.

Ως έργο ανοιχτού κώδικα, η Scribus στερείται το βερνίκι του InDesign της Adobe , αλλά είναι ένα ισχυρό κομμάτι λογισμικού που μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω με σενάρια.

Ενώ πολλές από τις έννοιες θα είναι εξοικειωμένες με τους χρήστες του InDesign, υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει μια εκτεταμένη περίοδος εγκλιματισμού για να εργαστείτε με αυτό.

04 του 04

Συγκράτηση με το Creative Suite 6

Κείμενο και εικόνες © Ian Pullen

Η προφανής εναλλακτική λύση στο Adobe Creative Cloud είναι το CS6. Εάν είστε ο τύπος χρήστη που δεν έχει διατηρήσει έναν τακτικό κύκλο ενημέρωσης, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το CS6. Ωστόσο, είναι πιθανό ότι τελικά, θα πρέπει να επιλέξετε να μετακινηθείτε στο Adobe Creative Cloud ή μια εναλλακτική λύση.