Πώς να Google το δρόμο σας προς καλύτερα αποτελέσματα αναζήτησης

01 από 08

Πώς να Hack Google και να βρείτε αυτό που πραγματικά ψάχνετε

Οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουν να πληκτρολογούν μια αναζήτηση στο Google και να πάρουν πίσω περίπου αυτό που ψάχνουμε. Είμαστε συνηθισμένοι να έχουμε γρήγορες απαντήσεις σε σχετικά απλές ερωτήσεις και όσο χρειαζόμαστε βασικές πληροφορίες, το Google (και άλλες μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο) εξυπηρετεί τις ανάγκες μας με ενθουσιασμό.

Ωστόσο, τι συμβαίνει όταν οι αναζητήσεις μας ξεπερνούν τα συνηθισμένα; Τι κάνουμε όταν οι ανάγκες μας για πληροφόρηση γίνονται περισσότερο από ό, τι μπορούν να χειριστούν τα ερωτήματά μας με απλά πλαίσια; Όταν φθάσουμε στα όρια του τι μπορεί να κάνει το Google (και ναι, υπάρχει σίγουρα ένα όριο!), Πώς το χειριζόμαστε;

Τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία αντικατοπτρίζουν το γεγονός ότι υπάρχει πολύ περισσότερο στην αποτελεσματική, επιτυχημένη αναζήτηση Google που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε. Στην πραγματικότητα, σε μια πρόσφατη μελέτη σχετικά με τις βασικές δεξιότητες έρευνας των σπουδαστών, τρεις στους τέσσερις φοιτητές δεν μπορούσαν να κάνουν τις αναζητήσεις τους να επιστρέψουν με οτιδήποτε χρήσιμο. Αυτό είναι ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού που βασίζονται στο Google και άλλες πηγές του Διαδικτύου για πληροφορίες που δεν μπορούν να εντοπίσουν.

Παρόλο που τα Google και άλλα εργαλεία αναζήτησης Ιστού έχουν γίνει εξαιρετικά εξελιγμένα τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τίποτα δεν αντικαθιστά την ανθρώπινη διαίσθηση και λογική. Αυτό είναι ιδιαίτερα σαφές όταν χρησιμοποιείτε μηχανές αναζήτησης για ερευνητικούς σκοπούς . Οι πληροφορίες είναι σίγουρα εκεί έξω, είναι απλά θέμα εύρεσης.

Σε αυτό το βήμα προς βήμα, θα σας δώσουμε πρακτικά βήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στο Google με μερικές απλές βελτιώσεις, καθώς και χρήσιμα εργαλεία Web που μπορείτε να προσθέσετε σελιδοδείκτες για το επόμενο ερευνητικό σας έργο.

02 από 08

Συνήθεις χειριστές της Google

Η Google μπορεί να καταλάβει τι θέλετε. μέχρι ένα σημείο. Πολλά από αυτά που χρησιμοποιούμε για το Google είναι σχετικά απλά: για παράδειγμα, χρειάζεστε την κοντινότερη θέση πίτσας, ψάχνετε για κινηματογραφική αίθουσα ή χρειάζεστε να κοιτάξετε ψηλά την Ημέρα της Μητέρας φέτος.

Ωστόσο, όταν οι πληροφοριακές ανάγκες μας γίνονται πιο περίπλοκες, όπως συμβαίνει πάντα, οι αναζητήσεις μας αρχίζουν να σκοντάφτουν και το επίπεδο απογοήτευσής μας αρχίζει να ανεβαίνει.

Ένας απλός τρόπος για να τελειοποιήσετε πολλές αναζητήσεις της Google είναι με χειριστές , όρους και σημεία στίξης που μπορούν να κάνουν την αναζήτηση πιο ακριβής επιστήμη και όχι άσκηση "βελόνας στο άχυρο".

Ας πάμε με το παράδειγμα που εμφανίζεται στο παραπάνω πληροφορίες. Χρειάζεστε πληροφορίες από τους New York Times σχετικά με τις βαθμολογίες των κολεγίων, εξαιρουμένων των SATs, και μόνο μεταξύ 2008 και 2010.

Πρώτον, θα χρησιμοποιούσατε τον διαχειριστή ιστότοπου , ο οποίος λέει στην Google ότι θέλετε μόνο αποτελέσματα από έναν ιστότοπο, τους New York Times.

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σπάνια χρησιμοποιημένο tilde , που βρίσκεται στα περισσότερα πληκτρολόγια ακριβώς μπροστά από τον αριθμό ένα στην πρώτη σειρά. Αυτή η tilde, που βρίσκεται μπροστά από τη λέξη "κολλέγιο", ζητά από την Google να αναζητήσει σχετικές λέξεις, όπως "τριτοβάθμια εκπαίδευση" και "πανεπιστήμιο".

Μια αναζήτηση για τη φράση "βαθμολογίες δοκιμών", χρησιμοποιώντας εισαγωγικά , λέει στην Google ότι θέλετε αυτή την ακριβή φράση με την ακριβή σειρά που πληκτρολογήσατε.

Πώς λέτε σε μια μηχανή αναζήτησης ότι δεν θέλετε συγκεκριμένες πληροφορίες; Φαίνεται αδύνατο, έτσι; Όχι με απλούς χειριστές αναζήτησης Boole όπως το σύμβολο μείον. Κάνοντας αυτό το σημάδι μείον μπροστά από το ακρωνύμιο SAT λέει στην Google να αποκλείσει τις πληροφορίες που σχετίζονται με το SAT από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, μερικές περιόδους μεταξύ δύο ημερομηνιών (σε αυτή την περίπτωση, 2008 και 2010) λέει στην Google να επιστρέψει πληροφορίες μόνο μεταξύ αυτών των ημερομηνιών.

Βάλτε όλα μαζί και το ερώτημά σας αναζήτησης Google turbocharged τώρα μοιάζει με αυτό:

site: nytimes.com ~ βαθμολογίες δοκιμών "κολέγιο" -SATs 2008..2010

03 του 08

Μην ρωτάτε ασαφείς ερωτήσεις, πείτε στο Google τι ακριβώς θέλετε

Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί χειριστές αναζήτησης που συμμετέχουν στην παραπάνω διαφάνεια: filetype, intitle και τον * (αστερίσκο).

Τύπος αρχείου

Τα περισσότερα από τα αποτελέσματα αναζήτησης που βλέπουμε είναι σε μερικές διαφορετικές μορφές: βίντεο, σελίδες HTML και ίσως το περίεργο αρχείο PDF. Ωστόσο, υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος διαφορετικών ειδών περιεχομένου που μπορούμε να αποκαλύψουμε με λίγα εύκολα κόλπα αναζήτησης.

Χρησιμοποιώντας το παραπάνω παράδειγμα, ας δούμε επιστημονικές πληροφορίες σχετικά με τις διαφορετικές ταχύτητες ταχύτητας αέρα των κοινών χελιδόνων. Αντί να πληκτρολογούμε αυτό που θέλουμε στο Google χωρίς προκριματικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον χειριστή αρχείων για να πούμε ακριβώς στην Google τι ψάχνουμε (μαζί με τους άλλους φορείς αναζήτησης που έχουμε ήδη μιλήσει). Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να το κάνετε εδώ: Χρησιμοποιήστε το Google για να εντοπίσετε και να ανοίξετε αρχεία στο διαδίκτυο .

Intitle

Ο χειριστής intitle φέρνει μόνο τα αποτελέσματα με οποιαδήποτε λέξη που καθορίζετε στον τίτλο της ιστοσελίδας. Στο παράδειγμά μας, λέμε στην Google ότι θέλουμε μόνο τα έγγραφα που έχουν επιστραφεί να έχουν τη λέξη "ταχύτητα" στον τίτλο. Αυτό είναι ένα πολύ συγκεκριμένο φίλτρο που μπορεί να πάρει λίγο υπερβολικά περιοριστικό, αλλά μπορείτε πάντα να το απομακρύνετε αν δεν καταλήξει σε ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Ο αστερίσκος

Στο παράδειγμά μας παραπάνω, ο αστερίσκος που βρίσκεται μπροστά από τη λέξη "χελιδόνι" θα φέρει πίσω τις αναζητούμενες λέξεις που βρίσκονται με τη λέξη αυτή. για παράδειγμα, διαφορετικά είδη χελιδόνων.

Βάζοντας όλα μαζί

Αν βάλουμε μαζί όλους αυτούς τους παρόχους αναζήτησης, παίρνουμε το εξής:

τύπος αρχείου: pdf ταχύτητα αέρα intitle: ταχύτητα * καταπιείτε

Πληκτρολογήστε αυτήν τη συμβολοσειρά αναζήτησης στο Google και θα λάβετε ένα εξαιρετικά φιλτραρισμένο σύνολο αποτελεσμάτων που έχουν πολύ υψηλότερη ποιότητα από ό, τι συνήθως βλέπετε.

04 του 08

Χρησιμοποιήστε το Google Scholar για να βρείτε ακαδημαϊκές πληροφορίες

Ο Μελετητής Google μπορεί να εντοπίσει πηγές πληροφοριών ακαδημαϊκά και ακαδημαϊκά εγκεκριμένες, συνήθως πολύ πιο γρήγορα από ένα ερώτημα μέσω των κανονικών καναλιών αναζήτησης Google. Η υπηρεσία είναι εύκολη στη χρήση, αλλά υπάρχουν μερικοί χειριστές αναζήτησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τις αναζητήσεις σας όσο το δυνατόν πιο στοχοθετημένες.

Στο παραπάνω παράδειγμα, αναζητούμε έγγραφα για τη φωτοσύνθεση και τα θέλουμε από δύο πολύ συγκεκριμένες πηγές.

Αναζήτηση στο Google Scholar κατά συγγραφέα

Πολλά ερευνητικά προγράμματα επωφελούνται εξαιρετικά με την παραπομπή παραπομπών και πληροφοριών από συγγραφείς που είναι ειδικοί στους τομείς τους. Το Google Scholar διευκολύνει την εύρεση συγγραφέων, απλώς χρησιμοποιώντας τον χειριστή του συντάκτη: μπροστά από το όνομα του συγγραφέα.

συγγραφέας: πράσινο

Αυτή η παράμετρος όχι μόνο λέει στο Google Scholar ότι ψάχνετε κάποιον, αλλά ότι αναζητάτε τη λέξη αυτή (πράσινη) ως συνημμένη σε έναν συγγραφέα και όχι απλά στη σελίδα κάπου.

Πώς να πλαισιώσετε την αναζήτησή σας

Η λέξη "φωτοσύνθεση" είναι αμέσως μετά την ετικέτα του συγγραφέα, στη συνέχεια το όνομα του άλλου συγγραφέα σε εισαγωγικά. Η χρήση αναφορών στις αναζητήσεις λέει στην Google ότι σας ενδιαφέρει αυτές οι λέξεις, ακριβώς σε αυτή τη σειρά και σε αυτή την ακριβή εγγύτητα.

συγγραφέας: πράσινη φωτοσύνθεση "tp buttz"

05 του 08

Βρείτε έναν ορισμό του Word, λύστε ένα μαθηματικό πρόβλημα

Ο ορισμός του χειριστή

Αντί να απομακρύνετε αυτό το λεξικό δέκα λιβρών την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να βρείτε τη σημασία μιας λέξης, απλώς πληκτρολογήστε την στη γραμμή αναζήτησης της Google και δείτε τι επανέρχεται. Χρησιμοποιήστε τον ορισμό: χειριστή αναζήτησης για να το κάνετε αυτό, όπως φαίνεται παραπάνω στο παράδειγμά μας:

ορισμός: οργισμένος

Λειτουργία Υπολογιστή της Google

Δεν έχετε υπολογιστή; Δεν αποτελεί πρόβλημα με την Google. Χρησιμοποιήστε τα + (προσθήκη), - (αφαίρεση), * (πολλαπλασιασμός) και / (διαίρεση) για κοινές μαθηματικές λειτουργίες. Η Google αναγνωρίζει επίσης υψηλότερες μαθηματικές εξισώσεις, συμπεριλαμβανομένων πολλών μορφών άλγεβρας, λογισμού ή τριγωνομετρίας.

(2 * 3) / 5 + 44-1

06 του 08

Κοινές συντομεύσεις πληκτρολογίου

Αν ψάχνετε για μια συγκεκριμένη λέξη ή φράση σε μια ιστοσελίδα, μπορεί να είναι κάπως χρονοβόρα, ειδικά αν έχετε μια σελίδα που είναι ιδιαίτερα βαρύ για κείμενο. Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος γύρω από αυτό το δίλημμα - συντομεύσεις πληκτρολογίου .

Πώς να βρείτε ένα Word σε μια ιστοσελίδα

Το παραπάνω παράδειγμα απευθύνεται κυρίως προς τους χρήστες Mac, δεδομένου ότι τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι περισσότεροι φοιτητές πανεπιστημίου και φοιτητών τείνουν να χρησιμοποιούν μηχανές Mac. Αυτό είναι το πώς μοιάζει με ένα Mac:

Command + F

Απλά πατήστε το πλήκτρο εντολής και κατόπιν το πλήκτρο F, πληκτρολογήστε τη λέξη στη γραμμή αναζήτησης που σας παρουσιάζεται και όλες οι εμφανίσεις της λέξης θα επισημανθούν αμέσως στην ιστοσελίδα που βλέπετε αυτήν τη στιγμή.

Εάν εργάζεστε σε έναν υπολογιστή, η εντολή είναι λίγο διαφορετική (αλλά κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα):

CTRL + F

07 του 08

Καρτέλες Browser και εφαρμογές λογισμικού

Λάβετε στη γραμμή διευθύνσεων

Αν έχετε πολλές καρτέλες του προγράμματος περιήγησης στο Web ανοιχτές, μπορεί να γίνουν παλιές γρήγορα προσπαθώντας να τους κρατήσουν όλα ευθεία. Αντί να χάνετε πολύτιμο χρόνο πλοήγησης χρησιμοποιώντας το ποντίκι σας για να μεταβείτε στη γραμμή διευθύνσεων, χρησιμοποιήστε μια συντόμευση πληκτρολογίου.

Για Mac: Command + L

Για υπολογιστές: CTRL + L

Περιστροφή των Windows

Πολλές φορές, έχουμε πολλές εφαρμογές λογισμικού που πηγαίνουν μαζί με ένα μεγάλο αριθμό καρτελών του προγράμματος περιήγησης ανοιχτό με όλες τις διαφορετικές εργασίες και την έρευνα που μπορούμε να κάνουμε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συντομεύσεις πληκτρολογίου για να κοσκινίσετε όλα αυτά σε μια βιασύνη.

Για Mac: Για να μετακινήσετε τα παράθυρα σε μια εφαρμογή λογισμικού, δοκιμάστε το Command + ~ (αυτό το κλειδί βρίσκεται πάνω από το πλήκτρο Tab στην επάνω αριστερή πλευρά του πληκτρολογίου σας).

Για υπολογιστές: δοκιμάστε CTRL + ~ .

Για Mac: Για να μεταβείτε γρήγορα από καρτέλα σε καρτέλα στο πρόγραμμα περιήγησης στο Web, δοκιμάστε την εντολή Command + Tab .

Για υπολογιστές: CTRL + Tab .

08 από 08

Πώς να βρείτε αξιόπιστες πηγές πληροφοριών έξω από το Google

Ο ιστός είναι μια εξαιρετικά πολύτιμη πηγή πληροφοριών. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να επαληθευτούν όλες οι πληροφορίες που βρίσκουμε στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας εξωτερικές πηγές, γεγονός που το καθιστά αναξιόπιστο στην καλύτερη περίπτωση. Οι παρακάτω συμβουλές είναι καλές που πρέπει να θυμάστε κατά τη διεξαγωγή οποιουδήποτε είδους ενημερωτικού κυνηγιού στο διαδίκτυο.

Βιβλιοθήκες

Ο δικτυακός τόπος της σχολικής βιβλιοθήκης σας θα πρέπει να προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία εκπληκτικών πόρων που κανονικά δεν θα συναντήσατε σε μια απλή αναζήτηση Google. Αυτό περιλαμβάνει βάσεις δεδομένων που μπορούν να προσφέρουν ακαδημαϊκές πληροφορίες που σχετίζονται άμεσα με αυτό που ψάχνετε.

Χρησιμοποιήστε τη Wikipedia με προσοχή

Η Wikipedia είναι ασφαλώς πολύτιμος πόρος. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα wiki και μπορεί να επεξεργαστεί από οποιονδήποτε σε όλο τον κόσμο (ισχύουν οι εκδοτικές οδηγίες), δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως τελική πηγή πληροφοριών. Επιπλέον, τα περισσότερα πανεπιστήμια και κολέγια δεν θεωρούν την Wikipedia ως αποδεκτή πηγή.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Wikipedia; Με τίποτα! Η Wikipedia πρέπει να θεωρείται ως διοχέτευση σε πόρους πρωτογενούς πηγής. Τα περισσότερα άρθρα σχετικά με τη Βικιπαίδεια είναι γραμμένα με αρκετούς εξωτερικούς συνδέσμους αναφοράς στο κάτω μέρος της σελίδας που θα σας οδηγήσουν σε πιο αποδεκτό περιεχόμενο για παραπομπή. Αν δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε το Wikipedia, δοκιμάστε να πηγαίνετε κατευθείαν στην πηγή: διαβάστε 47 Εναλλακτικά στην Wikipedia για περισσότερες πληροφορίες.

Πηγές Εντός Πηγών

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βρείτε πραγματικά χρήσιμες πληροφορίες είναι να εξορύξετε τι έχετε ήδη για τις δυνατότητες. Για παράδειγμα, λέτε ότι έχετε βρει μια ακαδημαϊκή εργασία για το θέμα που ερευνάτε. Αυτό το έγγραφο θα πρέπει να περιέχει μια βιβλιογραφία για το τι χρησιμοποίησε ο συγγραφέας για την έρευνά του, που με τη σειρά του μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε για να διευρύνετε τους σταθερούς πόρους σας.

Άμεση πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων

Αν θέλετε να κόψετε τον μεσάζοντα και να πάτε απευθείας στο ακαδημαϊκό μητρικό σκάφος, εδώ είναι λίγοι πόροι για να δείτε:

Το inforgraphic σε αυτό το άρθρο χρησιμοποιήθηκε με ευγενική άδεια από το Hack College. Μπορείτε να δείτε το ενημερωτικό υλικό στο σύνολό του εδώ: Πώς να αποκτήσετε περισσότερα από το Google.