Ο αόρατος ιστός: τι είναι, πώς μπορείτε να το βρείτε

Ο αόρατος ιστός είναι εκεί έξω και είναι πολύ διαφορετικός από το Dark Web

Τι είναι ο αόρατος ιστός;

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν τεράστια ποσά δεδομένων που οι μηχανές αναζήτησης δεν θα σας δείξουν χωρίς συγκεκριμένη αναζήτηση; Ο όρος "αόρατος ιστός" αναφέρεται κυρίως στο τεράστιο αποθετήριο πληροφοριών που οι μηχανές αναζήτησης και οι κατάλογοι δεν έχουν άμεση πρόσβαση, όπως οι βάσεις δεδομένων.

Σε αντίθεση με τις σελίδες του ορατού ιστού (δηλαδή του ιστού στον οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση από μηχανές αναζήτησης και καταλόγους), οι πληροφορίες σε βάσεις δεδομένων είναι γενικά απρόσιτες για τις αράχνες λογισμικού και τα προγράμματα ανίχνευσης που δημιουργούν ευρετήρια μηχανών αναζήτησης. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στις περισσότερες από αυτές τις πληροφορίες, αλλά μόνο μέσω συγκεκριμένων αναζητήσεων που ξεκλειδώνουν όπου ζουν αυτές οι πληροφορίες.

Πόσο μεγάλο είναι ο αόρατος ιστός;

Ο αόρατος ιστός εκτιμάται ότι είναι κυριολεκτικά χιλιάδες φορές μεγαλύτερος από το περιεχόμενο στο Web που βρέθηκε με γενικά ερωτήματα μηχανών αναζήτησης. Σύμφωνα με τον Bright Planet, έναν οργανισμό αναζήτησης που ειδικεύεται στην εξαγωγή περιεχομένου αόρατου ιστού, ο αόρατος ιστός περιέχει περίπου 550 δισεκατομμύρια ατομικά έγγραφα σε σύγκριση με το ένα δισεκατομμύριο του επιφανειακού ιστού.

Οι μεγάλες μηχανές αναζήτησης - Google , Yahoo, Bing - δεν επαναφέρουν όλο το "κρυφό" περιεχόμενο σε μια τυπική αναζήτηση, απλά επειδή δεν μπορούν να δουν αυτό το περιεχόμενο χωρίς εξειδικευμένες παραμέτρους αναζήτησης ή / και εμπειρογνωμοσύνη αναζήτησης. Ωστόσο, από τη στιγμή που ένας ερευνητής ξέρει πώς να αποκτά πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία διαθέσιμων πληροφοριών.

Γιατί ονομάζεται & # 34; Ο αόρατος ιστός & # 34 ;;

Οι αράχνες, οι οποίες είναι βασικά μικρά προγράμματα λογισμικού, μπερδεύουν σε ολόκληρο τον ιστό, ευρετήρια των διευθύνσεων των σελίδων που ανακαλύπτουν. Όταν αυτά τα προγράμματα λογισμικού τρέχουν σε μια σελίδα από τον αόρατο ιστό, δεν ξέρουν ακριβώς τι να κάνουν με αυτό. Αυτές οι αράχνες μπορούν να καταγράψουν τη διεύθυνση, αλλά δεν έχουν πρόσβαση σε τίποτα σχετικά με τις πληροφορίες που περιέχει η σελίδα.

Γιατί; Υπάρχουν πολλοί παράγοντες, αλλά κυρίως φτάνουν σε τεχνικά εμπόδια ή / και εσκεμμένες αποφάσεις εκ μέρους του ιδιοκτήτη του ιστότοπου για αποκλεισμό των σελίδων από τις αράχνες μηχανών αναζήτησης. Για παράδειγμα, οι πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες που απαιτούν κωδικούς πρόσβασης για να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες τους δεν θα συμπεριληφθούν στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, καθώς και σελίδες που βασίζονται σε δέσμες ενεργειών, οι οποίες δεν διαβάζονται εύκολα από τις αράχνες μηχανών αναζήτησης.

Γιατί είναι ο αόρατος ιστός σημαντικό;

Πολλοί χρήστες πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι ευκολότερο να κολλήσει μόνο με ό, τι μπορεί να βρεθεί με το Google ή το Yahoo. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να βρείτε αυτό που ψάχνετε με μια μηχανή αναζήτησης, ειδικά αν ψάχνετε για κάτι λίγο περίπλοκο ή σκοτεινό.

Σκεφτείτε το Web ως τεράστια βιβλιοθήκη. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν περιμένουν να περπατήσουν μόνο στην μπροστινή πόρτα και να βρουν αμέσως πληροφορίες για την ιστορία των κλιπ χαρτιου που βρίσκονται στη ρεσεψιόν. θα περίμενα να σκάψουν γι 'αυτό. Αυτό είναι όπου οι μηχανές αναζήτησης δεν θα σας βοηθήσουν απαραιτήτως, αλλά ο Αόρατος Ιστό θα.

Το γεγονός ότι οι μηχανές αναζήτησης αναζητούν μόνο ένα πολύ μικρό μέρος του ιστού καθιστούν τον αόρατο ιστό έναν πολύ δελεαστικό πόρο. Υπάρχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες από εκεί που θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τον αόρατο ιστό;

Υπάρχουν πολλοί άλλοι που έχουν αναρωτηθεί για την ίδια ακριβώς ερώτηση και έχουν συγκεντρώσει μεγάλους ιστότοπους που χρησιμεύουν ως σημείο εκτόξευσης στον αόρατο ιστό. Ακολουθούν μερικές πύλες για διάφορα θέματα:

Κλασσικές μελέτες

Ειδικά για την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Υγεία και Επιστήμη

Mega-Portals

Τι γίνεται με άλλους αόρατους πόρους στο Web;

Υπάρχουν πολλοί, πολλοί ιστότοποι που έχουν εγκατασταθεί για να σκάψουν στον αόρατο ιστό. Οι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Αόρατο Ιστό διατηρούνται από ακαδημαϊκά ιδρύματα και έχουν υψηλότερη ποιότητα από τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Υπάρχουν "ακαδημαϊκές πύλες" που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε αυτές τις πληροφορίες. Για να βρείτε σχεδόν κάθε εκπαιδευτικό πόρο στον Ιστό, πληκτρολογήστε απλά αυτή τη συμβολοσειρά αναζήτησης στην αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης:

site: .edu "θέμα Ψάχνω για"

Η αναζήτησή σας θα επιστρέψει μόνο με ιστότοπους σχετικούς με το .edu. Αν έχετε συγκεκριμένο σχολείο που θέλετε να κάνετε αναζήτηση, χρησιμοποιήστε τη διεύθυνση URL του σχολείου στην αναζήτησή σας:

site: www.school.edu "θέμα που ψάχνω"

Προσαρμόστε το θέμα σας σε τιμές, αν υπάρχουν περισσότερες από δύο λέξεις. αυτό επιτρέπει στην μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείτε να γνωρίζει ότι θέλετε να βρείτε αυτές τις δύο λέξεις ακριβώς δίπλα στην άλλη. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα κόλπα αναζήτησης για να αποκτήσετε μεγαλύτερη γνώση στις αναζητήσεις σας στον ιστό.

Η κατώτατη γραμμή σχετικά με τον αόρατο ιστό

Ο αόρατος ιστός προσφέρει μια τεράστια ποικιλία πόρων για οτιδήποτε μπορείτε να σκεφτείτε. Οι σύνδεσμοι που επισημαίνονται σε αυτό το άρθρο μόλις αρχίζουν να αγγίζουν τους τεράστιους πόρους που είναι διαθέσιμοι στον αόρατο ιστό. Με το πέρασμα του χρόνου, ο αόρατος ιστός θα γίνει μόνο μεγαλύτερος και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλή ιδέα να μάθετε πώς να το εξερευνήσετε τώρα.