Τι είναι ένα αρχείο XVID;

Τρόπος αναπαραγωγής, επεξεργασίας και μετατροπής αρχείων XVID

Ένα αρχείο XVID χρησιμοποιεί τον κωδικοποιητή Xvid. Δεν είναι μια μορφή βίντεο όπως το MP4 , αλλά είναι ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για τη συμπίεση και αποσυμπίεση βίντεο σε MPEG-4 ASP, ένα πρότυπο συμπίεσης, για εξοικονόμηση χώρου στο δίσκο και ταχύτητες μεταφοράς αρχείων.

Λόγω της συμπίεσης που υποστηρίζεται σε περιεχόμενο Xvid, μια ταινία πλήρους μήκους μπορεί συνήθως να συμπιεστεί επαρκώς για να διατηρήσει την ποιότητα DVD, ενώ εξακολουθεί να ταιριάζει σε ένα CD.

Παρόλο που ίσως χρησιμοποιείτε ένα αρχείο που έχει την επέκταση αρχείου .XVID, πολλά διαφορετικά δοχεία αρχείων αποθηκεύουν περιεχόμενο βίντεο Xvid. Ανάλογα με το ποιος το έκανε, το αρχείο μπορεί να ονομάζεται κάτι σαν το video.xvid.avi για ένα αρχείο AVI , για παράδειγμα.

Το Xvid διανέμεται υπό την άδεια χρήσης δωρεάν λογισμικού GPL. Μπορεί να καταρτιστεί σε οποιοδήποτε συμβατό λειτουργικό σύστημα και συσκευή χωρίς περιορισμό.

Τρόπος αναπαραγωγής αρχείων XVID

Πολλοί σύγχρονοι δίσκοι DVD και Blu-ray μπορούν να παίξουν αρχεία XVID. Παρόλο που ο κωδικοποιητής DivX είναι διαφορετικός από τον κωδικοποιητή Xvid, οι συσκευές αναπαραγωγής βίντεο που εμφανίζουν το λογότυπο DivX συνήθως υποστηρίζουν αρχεία XVID. Μερικές φορές, το λογότυπο βρίσκεται στον ιστό του κατασκευαστή της συσκευής και όχι στο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο, οπότε ελέγξτε αν δεν είστε σίγουροι αν η συσκευή αναπαραγωγής υποστηρίζει αυτή τη μορφή. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι τα βίντεο XVID που έχουν κωδικοποιηθεί με προηγμένες λειτουργίες MPEG-4, όπως η κβαντοποίηση MPEG ή πολλαπλά πλαίσια B, δεν είναι συμβατά με τους περισσότερους παίκτες DivX.

Σε έναν υπολογιστή, οποιοδήποτε πρόγραμμα λογισμικού που μπορεί να αποκωδικοποιήσει το κωδικοποιημένο βίντεο MPEG-4 ASP μπορεί να αναπαράγει αρχεία XVID. Ορισμένα δημοφιλή προγράμματα που αναπαράγουν αρχεία XVID περιλαμβάνουν το VLC media player, το MPlayer, το Windows Media Player, το BS.Player, το DivX Plus Player, το Elmedia Player και το MPC-HC.

Ενώ ορισμένοι παίκτες πολυμέσων, όπως το VLC, μπορούν να αποκωδικοποιήσουν το Xvid χωρίς πρόσθετο λογισμικό, ορισμένοι από τους παίκτες ενδέχεται να απαιτούν την εγκατάσταση του κωδικοποιητή Xvid για να συμπιέσει και να αποσυμπιέσει σωστά το περιεχόμενο XVID. Το Windows Media Player το χρειάζεται, για παράδειγμα. Το λογισμικό κωδικοποιητή Xvid υποστηρίζεται σε λειτουργικά συστήματα Windows και Linux.

Μπορείτε επίσης να αναπαράγετε αρχεία XVID σε μια συσκευή iOS με την εφαρμογή OPlayer ή με το Android με RockPlayer.

Σημείωση: Αν το αρχείο σας δεν ανοίξει με τα προγράμματα που περιγράφονται παραπάνω, είναι πιθανό να ανακατεύετε εσφαλμένα την επέκταση αρχείου. Η επέκταση του αρχείου XVD μοιάζει πολύ με το XVID, αλλά είναι εντελώς άσχετη και αντί αυτού είναι ένα αρχείο Xbox Virtual Disk που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το xvdtool.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο XVID

Ορισμένα δωρεάν εργαλεία και υπηρεσίες μετατροπής βίντεο μπορούν να μετατρέψουν αρχεία με κωδικοποίηση XVID σε άλλες μορφές, όπως MP4, AVI, WMV , MOV, DIVX και OGG .

Η λειτουργία μετατροπής βίντεο του Office Converter μπορεί να μετατρέψει τα αρχεία XVID σε άλλες μορφές βίντεο επίσης. Λάβετε υπόψη ότι πρόκειται για μετατροπέα σε απευθείας σύνδεση, οπότε το αρχείο XVID πρέπει να μεταφορτωθεί στον ιστότοπο, να μετατραπεί και να φορτωθεί ξανά για να το χρησιμοποιήσετε, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο από τη χρήση ενός από τους μετατροπείς με δυνατότητα λήψης.

Για ταχύτερη μετατροπή, εγκαταστήστε το πρόγραμμα EncodeHD . Αυτό το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο επειδή σας επιτρέπει να επιλέξετε ποια συσκευή θέλετε να είναι συμβατή με το αρχείο που έχει μετατραπεί. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τη μορφή που θέλετε να είναι το αρχείο XVID, εφόσον έχετε στο μυαλό σας μια συσκευή προορισμού, όπως ένα Xbox, iPhone ή ακόμα και ένα βίντεο στο YouTube.

Το Miro Video Converter, το iWisoft Free Video Converter, το Avidemux και το HandBrake είναι μερικοί άλλοι δωρεάν μετατροπείς XVID.

Περισσότερα βοήθεια με τη μορφή XVID

Δείτε τη σελίδα μου για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και άλλους τρόπους για να λάβετε βοήθεια.

Παρακαλώ ενημερώστε με τι είδους ζητήματα έχετε με το αρχείο XVID σας, ποια προγράμματα προσπαθήσατε να ανοίξετε ή να τα μετατρέψετε με εάν έχετε εγκαταστήσει ένα υποστηρικτικό πακέτο codec ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι χρήσιμο για μένα να καταλάβω τι είναι σε εξέλιξη.