Τι είναι ένα αρχείο XRM-MS;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία XRM-MS

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου XRM-MS είναι ένα αρχείο πιστοποιητικού ασφαλείας της Microsoft. Ενδέχεται επίσης να δείτε ένα αρχείο XRM-MS που αναφέρεται ως ψηφιακή άδεια XrML.

Τα αρχεία XRM-MS είναι αρχεία XML που περιέχουν δεδομένα πιστοποιητικών που δημιουργήθηκαν από τη Microsoft και από έναν κατασκευαστή πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM) για την ενεργοποίηση του λογισμικού του υπολογιστή και την εξακρίβωση με ψηφιακό τρόπο ότι η αγορά του λογισμικού ήταν έγκυρη.

Αν βρείτε ένα αρχείο XRM-MS στον υπολογιστή σας των Windows, όπως το pkeyconfig.xrm-ms , είναι πολύ πιθανό το αρχείο με τις πληροφορίες σχετικά με την ενεργοποίηση των Windows . Μπορείτε επίσης να βρείτε αρχεία XRM-MS σε δίσκο αποκατάστασης ή εγκατάστασης που συνοδεύει την αγορά λογισμικού.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο XRM-MS

Τα αρχεία XRM-MS μπορούν να ανοίξουν με τον Internet Explorer, αλλά δεν είναι πραγματικά "χρησιμοποιήσιμα" αρχεία. Η επεξεργασία τους δεν συνιστάται επειδή μπορεί να αλλάξει τις λειτουργίες ασφαλείας ενός προγράμματος, να αλλάξει το κλειδί προϊόντος του ή να αλλάξει τα δικαιώματα σημαντικών δεδομένων του συστήματος.

Εάν θέλετε να δείτε το περιεχόμενο κειμένου του αρχείου XRM-MS, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε επεξεργαστή κειμένου για να ανοίξετε το αρχείο ως έγγραφο κειμένου . Η ενσωματωμένη εφαρμογή Σημειωματάριο στα Windows είναι μια επιλογή, αλλά συνιστούμε συχνά να χρησιμοποιείτε κάτι πιο προηγμένο, όπως έναν από τους καλύτερους καταλόγους του Ελεύθερου Κειμένου .

Ένα παράδειγμα όπου ένα αρχείο XRM-MS μπορεί να είναι κάτι με το οποίο εργάζεστε είναι αν θέλετε να υποβαθμίσετε την έκδοση των Windows. Το Sysadmin Lab έχει ένα παράδειγμα αυτού του ακριβώς πράγματος για υποβάθμιση από τα Windows 8 στα Windows 7 .

Σημαντικό: κατά πάσα πιθανότητα δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσω, αλλά παρακαλώ - πάντα να είστε προσεκτικοί όταν επεξεργάζεστε σημαντικά αρχεία που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της λειτουργίας ενός προγράμματος λογισμικού ή λειτουργικού συστήματος . Κάνοντας μια ανεπιθύμητη αλλαγή μπορεί να μην παρατηρηθεί στην αρχή, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρούς πονοκεφάλους κάτω από το δρόμο.

Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο XRM-MS ως αρχείο XML, ελέγξτε ξανά ότι δεν συγχέετε την επέκταση αρχείου με κάποια που έχει παρόμοια επέκταση όπως ένα αρχείο XREF, XLTM ή XLR , κανένα από τα οποία δεν ανοίγει στο αρχείο XML ίδιο με τα αρχεία XRM-MS.

Σημείωση: Άλλα προγράμματα ενδέχεται να χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου .XRM-MS στο λογισμικό τους, ακόμη και αν δεν έχουν καθόλου σχέση με τα αρχεία πιστοποιητικών. Εάν το αρχείο σας XRM-MS φαίνεται να είναι κάτι άλλο που δεν χρησιμοποιείται με τον τρόπο που περιγράφεται εδώ, δοκιμάστε να το ανοίξετε με έναν επεξεργαστή ελεύθερου κειμένου για να διαβάσετε το αρχείο ως έγγραφο κειμένου. Αυτό μπορεί μερικές φορές να σας δείξει κείμενο εντός του αρχείου που προσδιορίζει το πρόγραμμα που το έκτισε ή το είδος του λογισμικού που μπορεί να το ανοίξει.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο XRM-MS

Τα αρχεία XRM-MS δεν πρέπει να ανοίγουν, πόσο μάλλον να είναι επεξεργασμένα, επομένως σίγουρα δεν θα πρέπει να μετατρέπονται σε άλλη μορφή αρχείου. Η αλλαγή της επέκτασης αρχείου ή η προσπάθεια αποθήκευσης του αρχείου XRM-MS σε οποιαδήποτε άλλη μορφή θα προκαλούσε σίγουρα προβλήματα σε οποιοδήποτε λογισμικό που αναφέρεται στο αρχείο.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, αν θέλετε να δείτε τι υπάρχει στο αρχείο XRM-MS, ανοίξτε το και δείτε το. Εάν πρέπει να το αποθηκεύσετε σε κάποια άλλη μορφή κειμένου, μπορείτε να το κάνετε στη συνέχεια, αλλά μην περιμένετε να κάνει τίποτα μετά τη μετατροπή.

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία XRM-MS

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου XRM-MS και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.