Τι είναι ένα αρχείο MAT;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία MAT

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου MAT είναι πιθανότατα ένα αρχείο συντομεύσεων πίνακα Microsoft Access που χρησιμοποιείται για να ανοίξει γρήγορα ένα τραπέζι χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε πρώτα το πρόγραμμα MS Access.

Το πρόγραμμα MathWorks MATLAB χρησιμοποιεί επίσης αρχεία MAT, αλλά ως δοχείο για τη διατήρηση δεδομένων όπως λειτουργίες και μεταβλητές.

Τα αρχεία MAT μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για λογισμικό 3D σχεδίασης για την αποθήκευση στοιχείων όπως υφές και εικόνες. Αυτά τα αρχεία MAT καλούνται αρχεία υλικού 3ds Max, αρχεία υλικού Vue ή αρχεία υλικού V-Ray.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο MAT

Τα αρχεία MAT που είναι αρχεία συντόμευσης της Microsoft Access μπορούν να δημιουργηθούν μεταφέροντας έναν πίνακα εκτός της Access και στην επιφάνεια εργασίας ή σε άλλο φάκελο. Πρέπει να εγκατασταθεί η Microsoft Access για να τα χρησιμοποιήσετε.

Το MATLAB του MathWorks μπορεί να ανοίξει αρχεία MAT που χρησιμοποιούνται από αυτό το πρόγραμμα.

Αν το αρχείο MAT σας δεν είναι σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω μορφές, θα μπορούσε να είναι ένα αρχείο υλικών που χρησιμοποιείται στο λογισμικό 3D σχεδίασης. Το 3ds Max και το E-on Vue της Autodesk χρησιμοποιούν αρχεία MAT. Το plugin V-Ray του Chaos Group μπορεί να φορτώσει αρχεία MAT σε λογισμικό 3ds Max και MAXON CINEMA.

Η μηχανή παιχνιδιών Unity μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τα αρχεία MAT.

Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας ελεύθερου κειμένου για να ανοίξετε το αρχείο MAT εάν κανένα από τα παραπάνω προγράμματα δεν λειτουργεί για εσάς. Είναι πιθανό να δημιουργήσει ένα διαφορετικό πρόγραμμα και να αποθηκεύσει τις πληροφορίες σε ένα αρχείο απλού κειμένου . Αυτό δεν συμβαίνει σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις, αλλά μπορεί να ισχύει και για τη δική σας.

Σημείωση: Τα αρχεία MAT δεν είναι τα ίδια με τα αρχεία .MATERIAL, τα οποία είναι αρχεία αναφοράς Rugs of Rods που χρησιμοποιούνται με το παιχνίδι προσομοίωσης 3D Rigs of Rods. Τα αρχεία ατομικής μάχης αποθηκευμένου παιχνιδιού είναι μια άλλη μορφή αρχείου που έχει παρόμοια επέκταση αρχείου .MATO, αλλά αυτοί οι τύποι αρχείων ανοίγουν με το Atomic Combat.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο MAT, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία MAT, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο MAT

Δεν υπάρχει τρόπος να μετατρέψετε ένα αρχείο συντομεύσεων πίνακα Microsoft Access και πιθανώς δεν υπάρχει λόγος να θέλετε να μετατρέψετε αυτόν τον τύπο αρχείου MAT.

Ωστόσο, τα αρχεία MAT που χρησιμοποιούνται σε άλλα προγράμματα ως αρχεία υλικών είναι πιθανόν να μετατραπούν. Αυτό είναι πιθανόν δυνατό μέσω του προγράμματος που χρησιμοποιεί το αρχείο.

Επομένως, αν θέλετε να μετατρέψετε ένα αρχείο MAT που χρησιμοποιείται με το E-on Vue, για παράδειγμα, θα πρέπει να μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σε αυτό το πρόγραμμα και να αποθηκεύσετε το ανοιχτό αρχείο MAT σε άλλη μορφή. Αυτό είναι συνήθως δυνατό μέσω μιας επιλογής Αποθήκευση ως ή Εξαγωγή στο μενού Αρχείο .

Αν θέλετε να μετατρέψετε τα αρχεία 3ds Max Materials σε μορφή που υποστηρίζεται από προηγούμενες εκδόσεις του λογισμικού, δείτε αυτές τις οδηγίες.

Το MATLAB μπορεί να μετατρέψει ένα αρχείο MAT σε CSV . Δείτε τις οδηγίες στο MATLAB Answers αν χρειάζεστε βοήθεια, καθώς και αυτή την τεκμηρίωση στο csvwrite. Ακολουθήστε τον ίδιο σύνδεσμο MATLAB Απαντήσεις για αναζήτηση στην περιοχή αν χρειάζεστε βοήθεια για τη μετατροπή MAT σε TXT ή σε άλλη μορφή που βασίζεται σε κείμενο.

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία MAT

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου MAT και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.