Επίπεδα Samsung με ακουστικά ακουστικά με δυνατότητα ακύρωσης θορύβου

01 από 03

Ο πραγματικός ανταγωνισμός για το Bose QC-15;

Samsung

Μία απογοήτευση για μένα ως κριτικός ακουστικών - και ως ανεμιστήρας ακουστικών ακύρωσης θορύβου - είναι ότι ήταν τόσο δύσκολο να προτείνουμε οποιοδήποτε NC μοντέλο πέρα ​​από το αυτί εκτός από το Bose QC-15 . Το QC-15 έχει έναν νικηφόρο συνδυασμό εξαιρετικής άνεσης, ασυναγώνιστης ακύρωσης θορύβου, πολύ καλής ποιότητας ήχου και φορητότητας. Μπορείτε να βρείτε ακουστικά NC με καλύτερη ακουστική (όπως το PSB M4U 2) και πιο συμπαγή ακουστικά NC (όπως το AKG K490 NC), αλλά δεν μπορείτε να βρείτε κάτι που ικανοποιεί συνολικά το QC-15.

Σίγουρα δεν περίμενα ότι ένα ακουστικό από τη Samsung θα μπορούσε να είναι το πρώτο που πραγματικά αμφισβητεί το QC-15. Σίγουρα, η Samsung είναι ηγέτης στον τομέα των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, αλλά τα ακουστικά είναι ένας από τους λίγους τομείς στους οποίους δεν υπήρξε παίκτης. Αλλά όταν έδωσα το επίπεδο πάνω από μια γρήγορη ακρόαση, ο ενθουσιασμός μου κλώτσησε γρήγορα.

Δεν είχα την ευκαιρία να κάνω μια εκτεταμένη αξιολόγηση του Level Over, αλλά έτρεξα μερικές μετρήσεις και τρέχω όλα τα αγαπημένα μου δοκιμαστικά κομμάτια μέσα από αυτό. Εδώ βρήκα αυτό που βρήκα.

Συνολικά, το Level Over έχει έναν εντελώς επίπεδη και ουδέτερο ήχο, που ακριβώς θέλω σε ένα ακουστικό (και πιθανότατα οι περισσότεροι ακροατές). Οι μέσες, ειδικότερα, ήταν εκπληκτικά καθαρές. Τα τραγούδια ακουγόταν πολύ πιο φυσικά από ότι με τα περισσότερα ακουστικά που ακύρωναν το θόρυβο, περισσότερο στη γραμμή που έχω συνηθίσει να ακούω από καλά παθητικά ακουστικά . Ο ένας ηχητικός χρωματισμός που άκουσα στα φωνητικά ήταν μικροσκοπικός και ευπρόσδεκτος: μια μικρή ώθηση ή «κορυφή παρουσίας» στα χαμηλότερα πρίμα, γύρω στα 3 kHz. Αυτό έκανε ομαλά ηχητικούς τραγουδιστές όπως ο James Taylor λίγο πιο εύκολο να καταλάβει, παρόλο που έκανε φωνητικές φωνητικές ηχογραφήσεις όπως η "Rosanna" του Toto, ηχητικό πιο λαμπρό από όσο θα προτιμούσα. Επίσης έκανε τον ήχο ακουστικής κιθάρας του Taylor ελαφρώς έντονο. Αλλά και πάλι, αυτά είναι τα είδη των χρωματισμών που θα βρείτε σε ακόμη και τα καλύτερα ακουστικά σε αυτό το εύρος τιμών.

Δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά στον ήχο με την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του ακυρώματος θορύβου. Μου άρεσε πολύ καλύτερα με το NC. Το NC φαινόταν να σφίγγει το μπάσο λίγο, δίνοντας ένα σχεδόν τέλειο μίγμα (για το γούστο μου, τουλάχιστον) της ηρεμίας και της δύναμης. Με το NC off, το μπάσο ακουγόταν λίγο.

Αμφιβάλλω ότι κάποιος θα χαϊδεύει για τις λεπτομέρειες του ανώτερου τριπλού επιπέδου και του αέρα, αλλά κανένας δεν θα το ονομάσει νευρικό ή σκληρό. Τα ανώτερα πρίμα φαίνονται λίγο κομμένα, δεν αρκούν για να αλλάξουν τον ηχητικό ισορροπία, αλλά αρκετά ώστε ο ήχος δεν ήταν τόσο ευρύχωρος για μένα. Αλλά σπάνια είναι με τα ακουστικά ακύρωσης θορύβου, το PSB M4U 2 είναι η μοναδική εξαίρεση που μπορώ να σκεφτώ.

Συνολικά, θα έλεγα ότι αυτό είναι ένα από τα καλύτερα ακούσματα NC τηλέφωνα που έχω ακούσει - όχι τόσο καλό όσο το M4U2, αλλά πολύ κοντά. Είναι καλύτερα από το QC-15; Δεν είχα QC-15 στο χέρι για σύγκριση, αλλά το Level Over φαίνεται να ακούγεται λίγο περισσότερο από ό, τι θυμάμαι από τις πτήσεις μου φορώντας ένα QC-15.

Τώρα ας δούμε πώς μετρά ........

02 του 03

Επίπεδα πάνω από τις μετρήσεις: Απόκριση Freqeuncy

Brent Butterworth

Για να μετρήσω το Level Over, χρησιμοποίησα τον εξομοιωτή ωτός / μάγουλο GRAS 43AG, έναν αναλυτή ήχου Clio 10 FW, έναν φορητό υπολογιστή που τρέχει λογισμικό TrueRTA με μια διεπαφή ήχου M-Audio MobilePre USB και έναν ενισχυτή ακουστικών Musical Fidelity V-Can. Έχω βαθμονομήσει τις μετρήσεις απόκρισης συχνότητας για το σημείο αναφοράς του αυτιού (ERP), περίπου το σημείο στο χώρο όπου η παλάμη σας τέμνει με τον άξονα του αυτιού σας όταν πιέζετε το χέρι σας στο αυτί σας.

Το παραπάνω γράφημα δείχνει πώς η απόκριση των ακουστικών ποικίλει ανάλογα με τη συχνότητα. Το πράσινο ίχνος είναι η απόκριση με το NC off, το μπλε ίχνος είναι στο NC. Η κριτική επιτροπή παραμένει ακόμα σε αυτό που αποτελεί μια "σωστή" απάντηση ακουστικών. Αλλά ένα ακουστικό που παρέχει μια απάντηση που είναι κοντά σε μια επίπεδη γραμμή, με ίσως μια μικρή ώθηση στο μπάσο και μια άλλη ώθηση περίπου στα 3 kHz, συνήθως ακούγεται αρκετά καλή.

Η απάντηση του Level Over είναι εκπληκτικά επίπεδη, με μια ήπια βουτιά στη μέση μεταξύ περίπου 400 Hz και 2 kHz (ή μια ήπια ώθηση παντού αλλού, ανάλογα με το πώς το βλέπεις). Αυτό που ίσως είναι πιο σημαντικό είναι ότι η ανταπόκριση μόλις αλλάζει με την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του NC. Ο Paul Barton της PSB μου λέει ότι είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να το κάνουμε και το γεγονός ότι σπάνια βλέπω ότι οι μετρήσεις αυτές ταιριάζουν τόσο στενά είναι απόδειξη ότι έχει δίκιο - και ότι υπάρχει κάποια σοβαρή τεχνική προσπάθεια πίσω από το Level Over.

03 του 03

Επίπεδο μέτρησης: Απομόνωση

Brent Butterworth

Αυτό το διάγραμμα δείχνει την απομόνωση (ή την ικανότητα ακύρωσης θορύβου) του Level Over (μπλε ίχνος) έναντι του Bose QC-15 (πράσινο ίχνος). Τα επίπεδα κάτω των 75 dB δείχνουν εξασθένηση του εξωτερικού θορύβου - δηλαδή, 65 dB στο γράφημα σημαίνει μείωση -10 dB στους εξωτερικούς ήχους σε αυτή τη συχνότητα ήχου. Όσο χαμηλότερη είναι η γραμμή στο διάγραμμα, τόσο το καλύτερο.

Για το μέγιστο των αναμνήσεων μου, το Level Over είναι το μόνο ακουστικό που δοκιμάσαμε και αντιστοιχεί περισσότερο ή λιγότερο με την ικανότητα ακύρωσης θορύβου του QC-15 στη ζώνη "κινητήρα τζετ" μεταξύ περίπου 100 και 200 ​​Hz. Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχω πάρει στα αεροπλάνα, εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των αεριωθούμενων κινητήρων και το Level Over κάνει σπουδαία δουλειά για να τον μετριάσει. Παρέχει επίσης στο QC-15 ένα τρέξιμο για τα χρήματά του σε συχνότητες υψηλότερες από 1 kHz, αν και το QC-15 έχει ένα σαφές πλεονέκτημα μεταξύ 200 Hz και 1 kHz και κάτω από 100 Hz. Μια γρήγορη ακρόαση του ροζ θορύβου που προέρχεται από τη δοκιμαστική πλατφόρμα μου επιβεβαίωσε ότι η ακύρωση θορύβου του Level Over είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο. (Και πάλι, δεν είχα QC-15 στο χέρι για μια υποκειμενική σύγκριση.)

Από την άποψη της εργονομίας, το Level Over φαίνεται λίγα βήματα κάτω από το QC-15, κυρίως επειδή δεν διπλώνει έτσι ώστε να είναι σχετικά ογκώδες για μεταφορά και πολύ μεγάλο για να ταιριάζει άνετα στις περισσότερες τσάντες για φορητούς υπολογιστές.

Αλλά από τη σκοπιά των χαρακτηριστικών, το Level Over χτυπά εύκολα το QC-15. Το Level Over εξακολουθεί να λειτουργεί (και εξακολουθεί να ακούγεται καλό, ομοιόμορφο) όταν η επαναφορτιζόμενη μπαταρία του πέφτει κάτω, η οποία δεν έχει το QC-15. Και το Level Over έχει ασύρματη τεχνολογία Bluetooth, η οποία παρά το γεγονός που μερικοί άνθρωποι σας έχουν πει πραγματικά ακούγεται αρκετά καλός, όπως μπορείτε να ακούσετε στο online blind test ακούσματος μου.

Θα ήθελα να είχα περισσότερο χρόνο να περάσω με το Level Over - και ακόμα καλύτερα, μια πτήση για να το πάρω. Ισως μια άλλη μέρα...