Γρήγορος οδηγός για στοιχεία μιας γραμματοσειράς: URL

Μπορείτε να ορίσετε προεπιλεγμένα θέματα, κείμενο κειμένου και άλλα σε συνδέσμους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Εάν επιτρέπετε στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας να σας στείλουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω ενός mailto: σύνδεσμο, τους έχετε παράσχει έναν ιδιαίτερα βολικό τρόπο για να δημιουργήσετε επαφή. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να κάνουν κλικ και να αρχίσουν να πληκτρολογούν το μήνυμά τους.

Αλλά αυτή η ευκολία δεν είναι όλα τα ισχυρά mailto: έχει στο κατάστημα. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να ορίσετε ένα προεπιλεγμένο θέμα, για παράδειγμα, για να γνωρίζετε ότι το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εστάλη μέσω του συνδέσμου mailto: στον ιστότοπό σας. Ή ίσως θέλετε να προτείνετε ένα προκαθορισμένο κείμενο για το σώμα αν οι επισκέπτες κάνουν κλικ σε έναν συγκεκριμένο σύνδεσμο (για παράδειγμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια απλή έρευνα).

Ας μάθουμε πώς αυτές οι προχωρημένες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι δύσκολες χρήσεις του mailto: work.

Η διεύθυνση URL του Mailto:

Μια διεύθυνση URL mailto αποτελείται ουσιαστικά από τρία μέρη. Πρώτα έρχεται

Προς την

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του παραλήπτη (που ακολουθεί το mailto: αμέσως) μπορεί να είναι περισσότερες από μία διεύθυνση. Οι πολλαπλές διευθύνσεις χωρίζονται με κόμμα (ακριβώς όπως θα χρησιμοποιούσατε στη γραμμή Προς: του πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας). Είναι ενδιαφέρον ότι ένας σύνδεσμος mailto: είναι επίσης έγκυρος (και λειτουργεί) εάν δεν περιέχει καμία προεπιλεγμένη διεύθυνση παραλήπτη καθόλου.

Επομένως, είναι απολύτως νόμιμο να τοποθετήσετε το προεπιλεγμένο θέμα (χρησιμοποιώντας ? Subject = ) απευθείας μετά mailto:. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μήνυμα με προεπιλεγμένο θέμα αλλά δεν έχει προεπιλεγμένο παραλήπτη: mailto:? Subject = Doc,% 20do% 20da% 20dance .

Κεφαλίδες

Τα καλύτερα πράγματα, βέβαια, έρχονται τελευταίοι. Στο τμήμα "header" της διεύθυνσης mailto: URL μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τίποτα. Οποιοδήποτε όνομα κεφαλίδας και τιμή που καθορίζεται στο RFC 2822 - Μορφή μηνυμάτων Internet - μπορεί να χρησιμοποιηθεί θεωρητικά.

Όχι μόνο μπορούμε να καθορίσουμε γραμμές "Θέμα:", αλλά και "Cc:" (αποστολή ενός αντιγράφου άνθρακα) ή "Bcc:" (ένα τυφλό αντίγραφο άνθρακα).

X-κεφαλίδες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δυνατότητα να "εφευρίσκονται" αυθαίρετες γραμμές κεφαλίδας . Χρειάζεται μόνο να τους προηγηθεί "X-" για να είναι νόμιμοι - ίσως γνωρίζετε την πανταχού παρούσα "X-Mailer:" επικεφαλίδα. Μαζί με ένα πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ικανό να φιλτράρει με βάση τις αυθαίρετες γραμμές κεφαλίδας, αυτό κάνει εξαιρετικές δυνατότητες διαλογής και φιλτραρίσματος.

Όλες οι γραμμές κεφαλίδας καθορίζονται με τον ίδιο τρόπο που ήδη γνωρίζουμε από το θέμα: [όνομα κεφαλίδας] = [τιμή κεφαλίδας], για παράδειγμα: XZ = Y.

Δυστυχώς, οι X-Headers λειτουργούν με σχεδόν κανένα συνδυασμό προγραμμάτων περιήγησης και προγράμματος-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έτσι ώστε να μην μπορείτε να τα επικαλεστείτε.

Προεπιλεγμένο κείμενο μηνύματος

Τέλος, υπάρχει ένα ειδικό όνομα κεφαλίδας: σώμα .

Με αυτή την "κεφαλίδα", μπορείτε να καθορίσετε κείμενο που θα εμφανίζεται στο σώμα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το τμήμα σώματος του συστήματος mailto: URL απευθύνεται κυρίως σε σύντομα κείμενα.

Λόγω του τρόπου με τον οποίο οι σύνδεσμοι λειτουργούν σε HTML, οι ειδικοί χαρακτήρες πρέπει να κωδικοποιούνται όταν δημιουργείτε ένα προεπιλεγμένο σώμα για μια σύνδεση mailto:. Ένας χώρος πρέπει να μεταφραστεί στο "% 20", για παράδειγμα, και ένα σπάσιμο γραμμής γίνεται "% 0D% 0A".

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να θυμάστε αυτές τις κωδικοποιήσεις ή να τις κάνετε με το χέρι. Χρησιμοποιήστε το JavaScript ή το κατάλληλο mailto: encoder URL αντ 'αυτού.

Συνδυασμός κεφαλίδων

Αλλά πώς μπορείτε να έχετε περισσότερα από ένα τμήματα "κεφαλίδας", ένα προεπιλεγμένο θέμα και ένα προεπιλεγμένο κείμενο μηνύματος, για παράδειγμα; Αυτό γίνεται με ampersand: & .

Η πρώτη κεφαλίδα ακολουθεί τη διεύθυνση του παραλήπτη μετά από ένα ερωτηματικό: "?". Όλες οι μελλοντικές κεφαλίδες συνδέονται με οποιαδήποτε σειρά, χωρισμένες από τους πίνακες.

Για παράδειγμα (τα διαλείμματα γραμμής είναι εδώ μόνο για να διασφαλιστεί η καθαρή εμφάνιση, φυσικά, δεν θα τα εισάγετε στη διεύθυνση URL):
mailto: recipient@example.com
? subject = Ha!
& X-Mailer = Baluba
& body = Ha!% 0D% 0ABla!