Μια εισαγωγή στην Evernote και γιατί είναι τόσο χρήσιμη για την εργασία on-line

Παρουσιάζοντάς σας σε ένα από τα καλύτερα εργαλεία στο διαδίκτυο για να παραμείνετε οργανωμένα

Κάνουμε πολλή δουλειά μας σε υπολογιστές αυτές τις μέρες. Φέρνουμε τα smartphones μας μαζί μας παντού. Είμαστε εθισμένοι στον έλεγχο του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου . Ζούμε σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από πληροφορίες. Δεν είναι λοιπόν καιρός να αρχίσουμε όλοι να χρησιμοποιήσουμε ένα εργαλείο all-in-one που θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε και να οργανώσουμε όλες αυτές τις πληροφορίες;

Για πολλούς επαγγελματίες και περιστασιακούς χρήστες του διαδικτύου, η Evernote έχει γίνει το τελευταίο εργαλείο λήψης σημειώσεων και αρχειοθέτησης που μπορεί να επιλέξει για τη συλλογή πληροφοριών, τη διατήρηση όλων οργανωμένων και ακόμη και τη συνεργασία με άλλους. Εάν χρησιμοποιείτε περισσότερους από έναν υπολογιστές ή κινητές συσκευές σε καθημερινή βάση, το Evernote μπορεί να είναι κάτι που θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά το check out.

Συνιστάται επίσης: 10 Εφαρμογές που βασίζονται σε σύννεφο για δημιουργία λιστών υποχρεώσεων

Τι ακριβώς είναι το Evernote;

Το Evernote είναι μια υπηρεσία λογισμικού που βασίζεται σε σύννεφο και έχει σχεδιαστεί για τη δημιουργία, την οργάνωση και την αποθήκευση διαφόρων αρχείων πολυμέσων. Είτε πρόκειται για έγγραφο κειμένου, φωτογραφία, βίντεο, αρχείο ήχου ή ακόμη και για μια ιστοσελίδα, το Evernote κρατά όλα τα πράγματα αποθηκευμένα στο cloud (σε αντίθεση με τον τοπικό υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας) μέσω της δικής σας προσωπικής Evernote λογαριασμός.

Εάν γνωρίζετε άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες αποθήκευσης cloud όπως το Google Drive , το Dropbox ή το iCloud της Apple , τότε μπορείτε να σκεφτείτε το Evernote ως το ίδιο είδος υπηρεσίας. Ωστόσο, η Evernote επικεντρώνεται περισσότερο στη δημιουργία φορητών υπολογιστών και σημειώσεων σε αντίθεση με τη μεταφόρτωση αρχείων απευθείας από το μηχάνημά σας και προσφέρει διαφορετικά χαρακτηριστικά που δεν μπορείτε να πάρετε από άλλες ανταγωνιστικές υπηρεσίες, γι 'αυτό πολλοί χρήστες θεωρούν την κορυφαία επιλογή τους για αποθήκευση νέφους και διαχείριση αρχείων.

Όταν ανεβάζετε ένα αρχείο ή κάνετε μια αλλαγή σε ένα υπάρχον αρχείο στο Evernote σε ένα μηχάνημα, όπως ο φορητός υπολογιστής σας, θα συγχρονίσει όλες τις αλλαγές σε ολόκληρο τον λογαριασμό σας, ώστε ακόμα και όταν έχετε πρόσβαση σε ένα άλλο μηχάνημα, όπως το iPhone ή το tablet σας υπολογιστή, όλα θα ενημερώνονται ήδη αυτόματα με τις αλλαγές που κάνατε κάποτε. Και επειδή όλα είναι αποθηκευμένα σε διακομιστές στο σύννεφο, τα αρχεία και οι σημειώσεις σας δεν θα καταλαμβάνουν τόνους αποθηκευτικού χώρου στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας. Επίσης, δεν θα χάσετε τίποτα εάν κάποια από τα μηχανήματά σας είναι κατεστραμμένα.

Συνιστάται: Πάρτε δωρεάν χώρο αποθήκευσης Cloud με Dropbox

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Evernote;

Το Evernote είναι χρήσιμο για τη διαχείριση όλων των ειδών διαφορετικών προσωπικών και επαγγελματικών διαδικτυακών πτυχών της ζωής σας. Εάν χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή στην εργασία και έναν υπολογιστή στο σπίτι, η πρόσβαση στα αρχεία από κάθε μηχάνημα μέσω του Evernote είναι πολύ πιο εύκολη από το να το στείλετε ηλεκτρονικά στον εαυτό σας ή να το αποθηκεύσετε σε USB κάθε φορά που το ενημερώνετε.

Από τη στιγμή που το Evernote συγχρονίζει αυτόματα τα πάντα μεταξύ των συσκευών σας κάθε φορά που ανεβάζετε κάτι καινούργιο ή κάνετε αλλαγές στις σημειώσεις ή τα αρχεία σας, δεν περιορίζεστε στην εργασία με ένα μόνο μηχάνημα για την αποθήκευση όλων. Και επειδή έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα πλήρες εικονικό σύστημα αρχειοθέτησης που καθιστά εύκολη την εύρεση οποιουδήποτε επιμέρους σημειωματάριου, σημείωσης ή άλλου είδους αρχείου, ποτέ δεν πρέπει να ανησυχείτε για την αποθήκευση στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια να ξεχνάμε πού το αποθηκεύσατε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Evernote για κάτι τόσο απλό όσο μια λίστα αγορών , την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε σε έναν υπολογιστή και αργότερα να έχετε πρόσβαση από το smartphone όταν ψωνίζεστε. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το Evernote για επαγγελματικούς σκοπούς, μοιράζοντας αρχεία και συνεργάζοντας σε έργα με συναδέλφους.

Ακολουθούν ορισμένοι άλλοι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το Evernote:

Evernote στον υπολογιστή και την κινητή συσκευή σας

Δεδομένου ότι ο στόχος του Evernote είναι να συγχρονίσει όλα τα περιεχόμενά σας στο σύννεφο και να τα καταστήσει προσβάσιμα ανεξάρτητα από το σημείο όπου τα έχετε πρόσβαση, οι κατασκευαστές της υπηρεσίας έπρεπε να σιγουρευτούν ότι πραγματικά λάμπει όταν χρησιμοποιείται από κινητές συσκευές. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή Evernote για χρήση σε iOS ή Android.

Μπορείτε επίσης να επεκτείνετε και να βελτιώσετε την εμπειρία σας στο Evernote ενσωματώνοντας με περισσότερες εφαρμογές από το Κέντρο Εφαρμογών της που εξυπηρετούν τα πάντα, από την επιχείρηση και την παραγωγικότητα έως τον τρόπο ζωής και τα ταξίδια. Για παράδειγμα, υπάρχουν επιλογές για την ενσωμάτωσή της στο Google Drive και το Microsoft Outlook, ώστε να μην χάνετε ποτέ χρόνο με την εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών.

Συνιστάται: 5 από τους καλύτερους δωρεάν παροχείς αποθήκευσης Cloud και τα χαρακτηριστικά τους

Εργασία με έναν βασικό λογαριασμό Evernote

Εάν εξακολουθείτε να είστε λίγο συγκεχυμένοι και αβέβαιοι για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο, εδώ είναι μια σύντομη ανάλυση ορισμένων από τα κύρια χαρακτηριστικά που έρχονται με έναν δωρεάν λογαριασμό. Αυτό θα σας βοηθήσει να ζωγραφίσετε μια καλύτερη εικόνα για σας από την άποψη του πώς θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε.

Σημειώσεις: Σημειώσεις είναι οι πληροφορίες που κρατάτε στην Evernote. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αυτό το σημείωμα θα μπορούσε να έρθει με τη μορφή γραπτού εγγράφου, εικόνας, ιστοσελίδας ή κάτι άλλο.

Notebooks: Τα Notebooks είναι σαν φακέλους. Μπορείτε να κρατήσετε μια συλλογή σημειώσεων στα σημειωματάρια σας και να τα κρατήσετε οργανωμένα δίνοντάς τους κατηγορηματικά ονόματα.

Ετικέτες: Οι ετικέτες είναι ένας άλλος χρήσιμος τρόπος να οργανώσετε και να εντοπίσετε γρήγορα μία ή περισσότερες σημειώσεις ενός συγκεκριμένου θέματος - ειδικά εάν δύο σημειώσεις σχετίζονται κάπως, αλλά ανήκουν σε διαφορετικά σημειωματάρια. Απλά εισάγετε μια ετικέτα λέξης-κλειδιού στην ετικέτα της σημείωσής σας για εύκολη πρόσβαση.

Atlas: Εάν επιτρέπετε στην Evernote να αποκτήσει πρόσβαση στην τοποθεσία σας, θα γεωδικοποιεί τις σημειώσεις σας για εσάς σε διάφορους διαδραστικούς χάρτες. Αυτό είναι χρήσιμο εάν ταξιδεύετε πολύ ή χρειάζεται να επισυνάψετε συγκεκριμένες φωτογραφίες ή έγγραφα σε συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Κορμός: Ο κορμός σας παρουσιάζει όλα τα άλλα διαθέσιμα εργαλεία, μαζί με μερικούς πόρους εκκίνησης για χρήστες νέους στο Evernote. Αυτό είναι το μέρος για να πάει αν θέλετε να μάθετε ακριβώς πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά τα χαρακτηριστικά της Evernote.

Web Clipper: Αυτό είναι ένα πραγματικά τακτοποιημένο μικρό εργαλείο. Είναι βασικά ένα εργαλείο bookmarking για να σας βοηθήσει να αποθηκεύσετε ιστοσελίδες, επιτρέποντάς σας να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του προγράμματος περιήγησης στον ιστό και στη δραστηριότητα της καρτέλας. Όλα είναι συνδεδεμένα με το λογαριασμό σας στο Evernote και μπορείτε να περιηγηθείτε και στις δικές σας σημειώσεις με τον web clipper.

Δωρεάν Evernote εναντίον αναβαθμισμένου Evernote

Το Evernote είναι πραγματικά ένα εκπληκτικό κομμάτι του λογισμικού και μπορείτε να το κάνετε καλά με την δωρεάν έκδοση, αν δεν ψάχνετε για ένα σύστημα που δεν είναι πολύ προηγμένο. Στην πραγματικότητα, η δωρεάν έκδοση μπορεί να έχει μόνο ό, τι χρειάζεστε πραγματικά. Έρχεται με όλα τα παραπάνω.

Υπάρχουν, ωστόσο, αρκετές επιλογές πριμοδότησης που προσφέρουν μεγαλύτερες δυνατότητες μεταφόρτωσης, καλύτερες επιλογές για κοινή χρήση, πρόσβαση στο ιστορικό των σημειώσεών σας, επιλογή αναζήτησης PDF, εμπειρία χωρίς διαφημίσεις και πολλά άλλα πολύ καλά πράγματα. Υπάρχει επίσης μια ολοκληρωμένη επιχειρηματική έκδοση του Evernote για επαγγελματίες που θέλουν να συνεργαστούν στο επόμενο επίπεδο με τη βοήθεια της μεγάλης τεχνολογίας ιστού.

Λάβετε υπόψη ότι ένας δωρεάν λογαριασμός Evernote σάς επιτρέπει να τη χρησιμοποιείτε μόνο σε δύο συσκευές. Έτσι, αν έχετε περισσότερες από δύο μηχανές, ίσως να θέλετε να σκεφτείτε την αναβάθμιση σε έναν πληρωμένο λογαριασμό Plus ή Premium.

Εάν καταλήξετε να χρησιμοποιείτε την δωρεάν έκδοση σχεδόν κάθε μέρα όπως και εγώ, ίσως αξίζει τον κόπο της αναβάθμισης. Για να μάθετε περισσότερα για το Evernote ή για να το κατεβάσετε μόνοι σας, ανατρέξτε στο Evernote.com.

Επόμενο συνιστώμενο άρθρο: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Evernote Web Clipper για να αποθηκεύσετε οτιδήποτε βρίσκετε στο διαδίκτυο για αργότερα