Δοκιμή ταχύτητας Verizon

Μια πλήρης ματιά στο επίσημο Verizon Fios Internet Speed ​​Test

Το Verizon Speed ​​Test είναι η δοκιμή σε απευθείας σύνδεση εύρους ζώνης που η Verizon προτείνει στους πελάτες της υψηλής ταχύτητας Fios να δοκιμάσουν την ταχύτητα του Internet τους.

Εάν είστε πελάτης της Verizon Fios, ο έλεγχος του εύρους ζώνης σας με το Verizon Speed ​​Test είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να πάτε αν θέλετε να επιβεβαιώσετε αυτούς τους αριθμούς Mbps ή Gbps στο μηνιαίο λογαριασμό σας.

Αν η Verizon δεν είναι ο ISP σας, η χρήση αυτής της δοκιμής ταχύτητας πιθανότατα δεν θα είναι ιδιαίτερα πολύτιμη. Περισσότερα για αυτό στο κάτω μέρος της σελίδας, καθώς και μερικά γενικά σχόλια σχετικά με την ακρίβεια αυτού του τεστ.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη δοκιμή ταχύτητας Verizon

Η Verizon χρησιμοποιεί μια φιλοξενούμενη πλατφόρμα OOKLA, κάτι που ίσως έχετε δει σε διάφορες άλλες δοκιμές ταχύτητας εκεί έξω , έτσι ώστε αυτή η διαδικασία να φαίνεται οικεία:

  1. Επισκεφτείτε το verizon.com. Δεν χρειάζεται να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Verizon, ή ακόμα και να έχετε λογαριασμό, για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δοκιμή.
  2. Πατήστε ή πατήστε το κόκκινο κουμπί για να ξεκινήσει η δοκιμή. Μην ανησυχείτε αν δεν συμβεί τίποτα για μερικά δευτερόλεπτα, χρειάζεται λίγο φόρτωση.
  3. Περιμένετε κατά τη διάρκεια της δοκιμής λήψης και δοκιμής μεταφόρτωσης . Η όλη διαδικασία θα πρέπει να διαρκέσει λιγότερο από ένα λεπτό.

Για να εκτελέσετε αυτήν τη δοκιμή, η Verizon στέλνει και λαμβάνει τυχαία δεδομένα προς και από τον υπολογιστή σας, μετά από τα οποία ορισμένα βασικά μαθηματικά προσδιορίζουν την ταχύτητα του Internet σας σε Mbps.

Μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές, θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα περίληψης. Εκεί μπορείτε να δείτε την τελική καθυστέρηση, να κατεβάσετε και να ανεβάσετε τα αποτελέσματα. Καταγράψτε αυτά αν σκοπεύετε να δοκιμάσετε τακτικά την ταχύτητα του Internet σας, μια καλή ιδέα εάν σκοπεύετε να ζητήσετε από την Verizon υποστήριξη ή επιστροφή χρημάτων με βάση τις χαμηλές ταχύτητες.

Πότε να (και όχι να) Χρησιμοποιήστε τη δοκιμή ταχύτητας Verizon

Η δοκιμή ταχύτητας Verizon Fios είναι πραγματικά χρήσιμη μόνο αν α) είστε πελάτης της Verizon και β) δεν ψάχνετε για δοκιμή "πραγματικού κόσμου".

Όπως ανέφερα στην αρχή αυτού του άρθρου, αυτό σημαίνει ότι το Verizon Speed ​​Test είναι εξαιρετικό για να βεβαιωθείτε ότι έχετε το εύρος ζώνης για το οποίο πληρώνετε. Αυτό που ίσως δεν συνειδητοποιείτε είναι ότι η ταχύτητα που πληρώνετε η Verizon για πολύ πιθανό δεν είναι αυτό που θα έχετε ποτέ όταν κάνετε streaming από το Netflix ή κατεβάζοντας λογισμικό κλπ.

Για μια πιο ρεαλιστική δοκιμή, συνιστούμε να δοκιμάσετε με μια δοκιμή ταχύτητας Internet που βασίζεται στο ISP, βασισμένη σε HTML5, όπως TestMy.net , SpeedOf.Me ή Bandwidth Place .

Δείτε τις Δοκιμές ταχύτητας Internet σε ταχύτητα HTML5 και 5 κανόνες για πιο ακριβή δοκιμή ταχύτητας Internet για περισσότερα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη δοκιμή του εύρους ζώνης.

Εάν δεν είστε ακόμα σίγουροι αν η δοκιμή ταχύτητας Verizon Fios είναι ο τρόπος να πάτε, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να δοκιμάσετε την ταχύτητα Internet για μια επισκόπηση της διαδικασίας δοκιμής και ποιες δοκιμές θα χρησιμοποιήσετε με βάση αυτό που ψάχνετε.