Τι σημαίνει πραγματικά το WYM σε απευθείας σύνδεση;

Έχετε στείλει ποτέ ένα κείμενο ή δημοσιεύτηκε κάτι στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και να πάρετε μια απάντηση από κάποιον που δεν λέει τίποτα παρά "WYM"; Ακόμα κι αν έχετε δει μόνο το αρκτικόλεξο γύρω από κάπου σε απευθείας σύνδεση, ίσως εξακολουθείτε να είστε περίεργοι για αυτό που αντιπροσωπεύει και τι σημαίνει.

Το WYM είναι μια ερώτηση που σημαίνει:

Τι εννοείς ;

Αυτό είναι σωστό - ρωτάτε τι σημαίνει αυτό το συγκεκριμένο ακρωνύμιο και ειρωνικά, αυτό σημαίνει κυριολεκτικά "τι εννοείς;"

Η ορθή γραμματική χρήση προφανώς θα είχε εκφράσει ως "τι εννοείς;" αλλά δεδομένου ότι μιλάμε για online αρκτικόλεξα εδώ, όπου η ορθογραφία και η γραμματική είναι οι τελευταίες ανησυχίες όλων, η αργκό εκδοχή αυτής της δημοφιλούς ερώτησης χωρίς το τμήμα "do" (και μερικές φορές ακόμη και χωρίς το ερωτηματικό) φαίνεται να είναι η μεγάλη τάση .

Πώς χρησιμοποιείται το WYM

Αφού γνωρίζετε τι σημαίνει WYM, η χρήση είναι αρκετά αυτονόητη. Το WYM χρησιμοποιείται συνήθως ως απάντηση στο μήνυμα ή την αλληλογραφία κάποιου άλλου για να εκφράσει την παρανόηση ζητώντας του να διευκρινίσει ή να επεξεργαστεί αυτά που μόλις είπαν.

Όταν πραγματοποιείτε συνομιλία με ένα ή περισσότερα άτομα στο διαδίκτυο ή με κείμενο, υπάρχει αναμφισβήτητα μεγαλύτερος κίνδυνος κακής επικοινωνίας ή σημαντικών πληροφοριών που απομένουν. Επειδή δεν μπορείτε να δείτε τα πρόσωπα των άλλων ανθρώπων ή να ακούσετε τον τόνο της φωνής τους όταν επικοινωνείτε ψηφιακά μόνο με γραπτά λόγια, μπορεί να σας αρέσει να αισθάνεστε πιο συγκεχυμένοι για αυτό που προσπαθούν να πουν.

Η δακτυλογράφηση είναι επίσης μια αργή και χρονοβόρα διαδικασία, οπότε μια δημοσίευση ή ένα κείμενο μπορεί να περιλαμβάνει μόνο μια σύντομη εξήγηση και αόριστες πληροφορίες που δεν ζωγραφίζουν μια σωστή εικόνα. Η χρήση του WYM είναι ένας μόνο τρόπος να ζητήσετε γρήγορα περισσότερες πληροφορίες.

Παραδείγματα του τρόπου χρήσης του WYM

Παράδειγμα 1

Φίλος # 1: "Δεν μπορώ να πιστέψω τι ακριβώς συνέβη."

Φίλος # 2: "WYM;"

Στο παραπάνω σενάριο, ο Φίλος # 2 ζητάει από τον Φίλο # 1 να επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες αυτού που συνέβη ακριβώς επειδή είτε δεν ήταν εκεί για να παρακολουθήσει την εκδήλωση στην οποία αναφέρεται είτε δεν είναι σίγουρη για το συγκεκριμένο γεγονός για το οποίο μιλάει.

Παράδειγμα 2

Φίλος # 1: "Γεια σου, δεν μπορούμε να συναντηθούμε σήμερα".

Φίλος # 2: "Φρε, wym;"

Φίλος # 1: "Έχω τροφική δηλητηρίαση."

Στο δεύτερο σενάριο παραπάνω, ο Φίλος # 1 στέλνει ένα μήνυμα, αλλά αφήνει έξω μια πληροφορία που ο Friend # 2 θεωρεί σημαντικό να γνωρίζει. Αν οι δύο φίλοι έκαναν μια συνομιλία πρόσωπο με πρόσωπο, ο Φίλος # 2 θα μπορούσε να πει να κοιτάξει τον Φίλο # 1 ότι είναι άρρωστος, αλλά σε απευθείας σύνδεση ή σε γραπτά μηνύματα , τον χρειάζεται να διευκρινίσει, λέγοντάς του τον λόγο γιατί πρέπει να ακυρώσουν τη συνάντησή τους.

Παράδειγμα 3

Φίλος # 1: "Δεν μπορώ να κάνω το παιχνίδι απόψε"

Φίλος # 2: "Δεν μπορείτε να το κάνετε;"

Το παραπάνω τρίτο παράδειγμα επιδεικνύει ένα άλλο αίτημα για περισσότερες πληροφορίες από το φίλο # 2 και δείχνει επίσης πώς ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να αποφασίσουν να το χρησιμοποιήσουν σε μια πλήρη πρόταση. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το WYM ως αυτόνομο ερώτημα, αλλά μερικές φορές παίρνουν ρίχνονται σε μια φράση όταν ο ερωτώμενος σκέφτεται ότι αξίζει να αναφερθούμε στην πληροφορία που χρειάζεται διευκρίνιση.