Τι στον κόσμο σημαίνει FTFY;

Μια σύντομη εισαγωγή σε αυτό το μη-τόσο προφανές ηλεκτρονικό ακρωνύμιο

Το FTFY είναι ένα από αυτά τα παράξενα ηλεκτρονικά αρκτικόλεξα που είναι δύσκολο να πάρει μια άγρια ​​εικασία για το νόημά του. Και το γεγονός ότι είναι μόνο ελαφρώς δημοφιλές, το κάνει πιο συγκεχυμένο σε όσους μπορεί να το δουν για πρώτη φορά.

Το FTFY σημαίνει:

Αυτό έχει καθοριστεί για εσάς.

Έχει νόημα τώρα, σωστά; Έτσι, όταν θέλετε να ενημερώσετε κάποιον ότι άλλαξε κάτι που έβαλαν στο διαδίκτυο σε μια προσπάθεια να το καταστήσουν καλύτερα, μπορείτε απλά να πείτε FTFY και να ελπίζετε ότι ξέρουν τι σημαίνει το ακρωνύμιο.

Πώς χρησιμοποιείται το FTFY

Το FTFY μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Το πρώτο είναι να το χρησιμοποιήσετε όταν προκύψει κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε να πείτε σε κάποιον προσωπικά ότι έχετε διορθώσει κάτι για αυτούς, μπορείτε απλά να δημοσιεύσετε ή να γράψετε κείμενο στο FTFY για να επιτρέψετε σε κάποιον να σας γνωρίσει ότι έχετε καθορίσει ό, τι σας έφερε υπόψη σας.

Ο δεύτερος και πιθανώς πιο δημοφιλής τρόπος χρήσης του FTFY είναι να το χρησιμοποιήσετε ως αστείο. Για παράδειγμα, μπορείτε να απαντήσετε σε κάποιον αποδίδοντας το αρχικό σχόλιο ή την ανάρτηση σας με το δικό σας σχόλιο ή ανάρτηση. Με την προσθήκη του FTFY, ουσιαστικά λέτε ότι νομίζετε ότι το σχόλιο / το post είναι λάθος και το δικό σας είναι σωστό - με ένα χιουμοριστικό τρόπο φυσικά.

Παραδείγματα του τρόπου χρήσης του FTFY

Παράδειγμα 1

Φίλος # 1: "Δεν μπορώ να ανοίξω το έγγραφο που μόλις στείλατε".

Φίλος # 2: "FTFY. Αφήστε το ως PDF".

Στο παραπάνω σενάριο, ο Φίλος # 1 λέει στον Friend # 2 ένα τεχνικό πρόβλημα που έχει με ένα μη συμβατό αρχείο εγγράφου που μοιράστηκε . Ο Φίλος # 2 επιδιορθώνει το πρόβλημα αλλάζοντας το αρχείο εγγράφου και επαναλαμβάνοντας το. Η προσθήκη του FTFY στην αρχή είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να αφήσετε τον φίλο # 1 να γνωρίζει ότι το πρόβλημα έχει διορθωθεί.

Παράδειγμα 2

Φίλος # 1: "Όλα συμβαίνουν για έναν λόγο!"

Φίλος # 2: @ Φίλος # 2: "Όλα συμβαίνουν εντελώς τυχαία!

Στο δεύτερο σενάριο παραπάνω βλέπουμε πώς το FTFY μπορεί μερικές φορές να χρησιμοποιηθεί για να αστειεύεται με το να ακυρώνει παιχνιδιάρικα το σχόλιο / γνώμη κάποιου άλλου και στη συνέχεια να το "καθορίζει" αντικαθιστώντας το με τη δική του γνώμη. Ο φίλος # 1 μπορεί να έχει δημοσιεύσει το σχόλιό της στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης σε μια προσπάθεια να είναι θετική και εμπνευσμένη, αλλά ο φίλος # 2 δεν συμφωνεί με το σχόλιό της και απαντά με λόγια δηλώνοντας τι πιστεύει ότι είναι σωστό. Η προσθήκη του FTFY βασικά λέει: "Είμαι αστείο γύρω από το να είναι κομμάτι σνομπ." Εναπόκειται στην αρχική αφίσα να αποφασίσει εάν η απάντηση του FTFY είναι αβλαβή αστείο ή ατασθαλώς ναρκισσιστική.

Παράδειγμα 3

Φίλος # 1: "Λυπάμαι που δεν το έκανα απόψε."

Φίλος # 2: "* εκεί FTFY"

Σε αυτό το τελευταίο παράδειγμα, μπορούμε να δούμε πώς το FTFY μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διορθώσει με αστεία τη λάθος ορθογραφίας και γραμματικής άλλων ανθρώπων. Μια από τις μεγάλες διαδικτυακές τάσεις είναι να προσθέσετε έναν αστερίσκο πριν διορθώσετε την ορθογραφία ή τη γραμματική κάποιου άλλου, αλλά μπορείτε να προσθέσετε το FTFY για να υπερβάλλετε ακόμη περισσότερο το σνομπ. Είναι συχνά περιττό να διορθώνετε μικρά λάθη ορθογραφίας ή γραμματικής σε περιστασιακές συνομιλίες κειμένου ή δημοσιεύσεις σε απευθείας σύνδεση, αλλά το κάνετε ούτως ή άλλως και στη συνέχεια προσθέτοντας το FTFY στο τέλος μπορεί να είναι μια διασκεδαστική προσπάθεια να τραβήξετε το πόδι κάποιου.