Πώς να ξεκινήσετε με Widgets

Ένας Οδηγός Widget

Όταν ένα άτομο ή ένας ιστότοπος αναφέρεται σε ένα γραφικό στοιχείο, συνήθως αναφέρονται είτε σε ένα γραφικό στοιχείο ιστού είτε σε ένα γραφικό στοιχείο γραφείου. Ενώ τα δύο αυτά πράγματα ακούγονται τα ίδια, είναι πραγματικά διαφορετικά. Ένα γραφικό στοιχείο γραφείου βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας και δεν απαιτεί να είναι ανοιχτό το πρόγραμμα περιήγησης ιστού, ενώ ένα γραφικό στοιχείο ιστού αποτελεί συστατικό στοιχείο μιας ιστοσελίδας, επομένως χρειάζεται ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Widget Guide - Widgets για το Web

Ένα γραφικό στοιχείο ιστού είναι ένα μικρό κομμάτι κώδικα που μπορεί να τοποθετηθεί σε έναν ιστότοπο ή ένα blog, όπως η ενσωμάτωση ενός βίντεο από το YouTube.

Οι τέσσερις πιο συνηθισμένοι χώροι για να χρησιμοποιείτε διαδικτυακά widgets είναι:

Για να χρησιμοποιήσετε ένα γραφικό στοιχείο ιστού, πρέπει να αντιγράψετε τον κώδικα widget στον ιστότοπο, το ιστολόγιό σας, την αρχική σελίδα ή το προφίλ κοινωνικής δικτύωσης. Ορισμένες γκαλερί widget βοηθούν αυτοματοποιώντας αυτή τη διαδικασία για εσάς.

Widget Guide - Επιτραπέζια Widgets

Ένα γραφικό στοιχείο γραφείου είναι μια μικρή εφαρμογή που εκτελείται στην επιφάνεια εργασίας σας, μερικές φορές η πρόσβαση στο Internet για πληροφορίες, όπως ένα γραφικό στοιχείο γραφείου που δείχνει την τοπική θερμοκρασία και καιρικές συνθήκες.

Τα γραφικά στοιχεία επιφάνειας εργασίας μπορούν να παρέχουν ένα ευρύ φάσμα χρήσεων για την επιφάνεια εργασίας σας. Για παράδειγμα, ένα widget pad scratch pad μπορεί να σας επιτρέψει να δημιουργήσετε μικρές σημειώσεις για τον εαυτό σας και να τις τοποθετήσετε στην επιφάνεια εργασίας σας, ακριβώς όπως μπορείτε να βάλετε σημειώσεις στο ψυγείο σας.

Για να χρησιμοποιήσετε ένα γραφικό στοιχείο γραφείου, θα πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε μια εργαλειοθήκη widget για τη διαχείριση των γραφικών στοιχείων στην επιφάνεια εργασίας σας. Το Into Widgets είναι μια δημοφιλής πηγή desktop widgets και το Yahoo παρέχει ένα widget toolbox. Η Microsoft Vista έρχεται επίσης με μια εργαλειοθήκη widget για τη διαχείριση widgets γραφείου.

Widget Guide - Πώς μπορώ να βρω widgets;

Ένα πρόβλημα πολλοί άνθρωποι είναι στην πραγματικότητα την εξεύρεση widgets για να θέσει στην ιστοσελίδα τους ή το ιστολόγιό τους. Οι πιο εξατομικευμένες σελίδες εκκίνησης έρχονται με μια μικρή γκάμα widgets που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αρχική σελίδα, αλλά αν ψάχνετε για ένα widget για το ιστολόγιό σας, μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να τα εντοπίσετε.

Αυτό είναι όπου γκαλερί widget έρχονται σε παιχνίδι. Οι γκαλερί Widget επιτρέπουν στους ανθρώπους που δημιουργούν widgets να δημοσιεύσουν το widget τους στη γκαλερί, έτσι ώστε οι άνθρωποι σαν εσάς και εγώ να μπορούν εύκολα να τα βρουν. Αυτές οι γκαλερί σας επιτρέπουν να κάνετε αναζήτηση ανά κατηγορία για να βρείτε το widget που σας ενδιαφέρει για το ιστολόγιο σας ή το κοινωνικό δίκτυο και συχνά θα σας βοηθήσει να το εγκαταστήσετε σωστά.