Ενοικίαση από το Amazon

Το Amazon είναι ο μεγαλύτερος διαδικτυακός πωλητής της Αμερικής. Η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας είναι η πώληση ενός ευρέος φάσματος προϊόντων - κυρίως βιβλίων, DVD και μουσικών CD - τα οποία παραγγέλνονται στην Ιστοσελίδα τους και αποστέλλονται με ταχυδρομείο ή με υπηρεσίες παράδοσης πακέτων. Αλλά προσφέρουν επίσης ορισμένα προϊόντα που παραδίδουν ψηφιακά σε πελάτες που διαθέτουν ευρυζωνική σύνδεση στο Διαδίκτυο. Μεταξύ αυτών των προϊόντων περιλαμβάνονται ταινίες και τηλεοπτικοί προγραμματισμοί, και αυτό το τμήμα της επιχείρησής τους ήταν παλαιότερα γνωστό ως Amazon Unbox, αλλά έχει πλέον εξελιχθεί σε αυτό που ονομάζεται Amazon Video on Demand. Με αυτή την υπηρεσία, πληρώνετε χωριστά για κάθε τίτλο που νοικιάζετε. Οι τιμές κυμαίνονται γενικά από 0,99 έως 3,99 δολάρια.

Εάν δεν έχετε κάποιο ειδικό εξοπλισμό ή / και συνδέσεις, θα πρέπει να παρακολουθήσετε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές από το Amazon Video on Demand στην οθόνη του υπολογιστή σας. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι παρακολούθησης στην οθόνη της τηλεόρασής σας, μεταξύ άλλων μέσω του TiVo DVR , του Sony Bravia Internet Video Link, του Xbox 360 και του Windows Media Center .

Το Amazon Video on Demand προσφέρει δύο διαφορετικούς τρόπους για να βρεθείτε σε ενοικιάσεις βίντεο: (1) μπορείτε να παρακολουθήσετε on-line σε υπολογιστή ή Mac, ή (2) να μεταφορτώσετε σε υπολογιστή ή TiVo DVR. Με οποιαδήποτε από τις επιλογές, μπορείτε να πάρετε την ενοικίαση για 24ωρη περίοδο προβολής.

Εύρεση τίτλου

Δεν έχει σημασία ποιος από τους δύο τρόπους που παίρνεις την ενοικίαση σου, αρχίζεις πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα του Αμαζονίου και βρίσκοντας μια ταινία που θα θέλατε να νοικιάσετε. Εάν γνωρίζετε τι θέλετε να παρακολουθήσετε, αναζητήστε τον τίτλο και, όταν πλοηγηθείτε στη σελίδα για να το αγοράσετε σε DVD, κάντε κλικ στο "Rent and watch now." Αν θέλετε να περιηγηθείτε στους τίτλους προς ενοικίαση, μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας κλικ στην επιλογή "Ψηφιακές λήψεις" στην αρχική σελίδα του Αμαζονίου. Στη συνέχεια, επιλέξτε "Video on Demand" και στη συνέχεια "Κινηματογράφος προς ενοικίαση". Όταν εγκατασταθείτε σε έναν τίτλο που θέλετε να παρακολουθήσετε, κάντε κλικ στο "Παρακολουθήστε το τώρα".

Μέσα σε λίγα λεπτά η ταινία που επιλέξατε αρχίζει να εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή σας. Το Amazon σάς επιτρέπει να παρακολουθήσετε τα πρώτα λεπτά δωρεάν. Ακριβώς κάτω από το σημείο όπου εμφανίζεται η ταινία στην οθόνη σας, υπάρχει ένα κουμπί που δείχνει ότι θέλετε να νοικιάσετε την ταινία. Κάντε κλικ σε αυτό και οδηγείτε μια σειρά βημάτων για να πληρώσετε το τέλος ενοικίασης.

Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία πληρωμής, πρέπει να επιλέξετε αν θα παρακολουθήσετε την ταινία στο διαδίκτυο ή θα την κατεβάσετε σε ένα PC ή το DVR TiVo.

Ενοικίαση για προβολή στο διαδίκτυο

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί που δείχνει ότι θέλετε να παρακολουθήσετε την ενοικίαση online, η ταινία θα αρχίσει να εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή σας. Εάν σε οποιοδήποτε σημείο αποφασίσετε να κάνετε ένα σύντομο διάλειμμα, υπάρχει ένα κουμπί παύσης που μπορείτε να κάνετε κλικ. Αν θέλετε να κάνετε ένα μακρύ διάλειμμα, μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στο Βιβλιοθήκη βίντεο.

Μπορείτε να επιστρέψετε στην ταινία οποιαδήποτε στιγμή εντός 24 ωρών από την ενοικίαση της. Κάνετε αυτό κάνοντας στο διαδίκτυο και πηγαίνοντας στη σελίδα κορυφαίου επιπέδου του Amazon Video on Demand. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στη Βιβλιοθήκη βίντεο και θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο για την ταινία. Κάντε κλικ σε αυτό το εικονίδιο και η ταινία θα συνεχιστεί.

Λάβετε υπόψη ότι όταν νοικιάσετε μια ταινία χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, δεν αποθηκεύεται ποτέ στον υπολογιστή σας και πρέπει να είστε στο Διαδίκτυο για να την παρακολουθήσετε.

Λήψη μιας ενοικίασης

Αλλά υποθέστε ότι θέλετε να πάρετε μια ενοικιαζόμενη ταινία ψηφιακά μέσω του Διαδικτύου και θέλετε να την παρακολουθήσετε αργότερα σε μια εποχή που δεν είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κατεβάζοντας ένα Amazon Video on Demand rental, αλλά μπορείτε να παρακολουθήσετε τη λήψη της ταινίας μόνο στην οθόνη ενός PC με Windows ή σε μια τηλεόραση με TiVo. Δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε μια μεταφόρτωση του Amazon Video on Demand σε Mac ή σε μια φορητή συσκευή πολυμέσων.

Για να κατεβάσετε μια ενοικιαζόμενη ταινία από την Amazon Video on Demand , ξεκινάτε ακριβώς όπως και για την παρακολούθηση μιας ταινίας online. Ωστόσο, αντί να κάνετε κλικ στην επιλογή Παρακολούθηση online, κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη σε υπολογιστή ή DVR TiVo. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη λήψη της ταινίας όσες φορές επιθυμείτε σε συνεχή 24ωρη περίοδο εντός των επόμενων 30 ημερών. Το ρολόι ξεκινά στις 24 ώρες όταν αρχίζετε να αναπαράγετε την ταινία.

Αλλά για να παρακολουθήσετε μια ταινία που έχετε κατεβάσει σε έναν υπολογιστή Windows , πρέπει να χρησιμοποιήσετε λογισμικό που ονομάζεται Unbox Video Player. Μπορείτε να κατεβάσετε αυτό το λογισμικό δωρεάν από την Amazon. Το Unbox Video Player δεν είναι συμβατό με το Macintosh.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

συμπέρασμα

Το Amazon Video on Demand διαθέτει ένα απλό, εύχρηστο περιβάλλον εργασίας και μια καλή επιλογή τίτλων. Το τμήμα της ενοικιαζόμενης υπηρεσίας είναι πολύ κατάλληλο για κάποιον που θέλει να παρακολουθήσει μια ταινία στην οθόνη PC ή Mac και είναι σε θέση να παραμείνει συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο ενώ το κάνει. Ένα τέτοιο πρόσωπο μπορεί να επιλέξει έναν τίτλο και να αρχίσει να το παρακολουθεί μόνο λίγα λεπτά αργότερα.

Αλλά αν αυτό που θέλετε είναι να νοικιάσετε ένα αντίγραφο μιας ταινίας, ώστε να μπορείτε να το παρακολουθήσετε αργότερα όταν δεν είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο, το Amazon Video on Demand ίσως να μην είναι κατάλληλο για εσάς. Αυτή η δυνατότητα δεν υποστηρίζεται καθόλου για Mac, iPod ή iPhone. Λειτουργεί για ένα φορητό υπολογιστή με Windows ή για TiVo, αλλά για να το χρησιμοποιήσετε, ίσως θέλετε να έχετε μια πολύ γρήγορη σύνδεση στο Internet, ώστε η λήψη να μπορεί να ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, για τους ανθρώπους που θέλουν να παρακολουθήσουν ενοικιάσεις ταινιών σε οθόνη υπολογιστή, η υπηρεσία που παρέχεται από την Amazon Video on Demand θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, δεδομένου ότι είναι σίγουρα ανταγωνιστική με τα downloads και το κατάστημα iTunes της Apple.