Αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πολλούς παραλήπτες με Cc και Bcc

Όταν γράφετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το γράφετε σε κάποιον (και μάλιστα ίσως κάποιον ειδικό).

Ωστόσο, το πεδίο To: δεν είναι το μόνο μέρος για να τοποθετήσετε έναν παραλήπτη. Δύο ακόμη πεδία δέχονται παραλήπτες. Ονομάζονται Cc: και Bcc: και ίσως έχετε ήδη δει τους - τουλάχιστον το πρώτο - στο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Ας μάθουμε τι το Cc: και το Bcc: είναι για.

Τι σημαίνει & # 34; Cc & # 34; Μέση στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;

Το Cc είναι σύντομο για το αντιγραφικό. Εκείνοι που ονόμαζαν και σχεδίαζαν αυτό το χαρακτηριστικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πιθανότατα είχαν στο μυαλό τους το πραγματικό αντίγραφο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: γράμματα. Το χαρτί αντιγράφου άνθρακα έδωσε τη δυνατότητα να στείλετε την ίδια επιστολή σε δύο (ή ακόμη και περισσότερα αν χτυπήσετε τα πλήκτρα πολύ σκληρά) διαφορετικούς ανθρώπους χωρίς το επαχθή καθήκον να γράψετε ή να το πληκτρολογήσετε δύο φορές.

Η αναλογία λειτουργεί καλά. Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποστέλλεται στο άτομο στο πεδίο Προς: φυσικά.

Ένα καταγεγραμμένο αντίγραφο του μηνύματος αποστέλλεται επίσης σε όλες τις διευθύνσεις που παρατίθενται στο πεδίο Cc: αν και.

Περισσότερες από μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να βρίσκεται στο πεδίο Cc: και όλες οι διευθύνσεις στο πεδίο λαμβάνουν ένα αντίγραφο του μηνύματος. Για να εισαγάγετε περισσότερες από μία διευθύνσεις στο πεδίο Cc:, διαχωρίστε τις με κόμματα .

Οι ανεπάρκειες της Κ

Όταν στέλνετε ένα μήνυμα σε περισσότερες από μία διευθύνσεις με χρήση του πεδίου Cc :, τόσο ο αρχικός παραλήπτης όσο και όλοι οι παραλήπτες των αντιγράφων άνθρακα βλέπουν τα πεδία To: και Cc: συμπεριλαμβανομένων όλων των διευθύνσεων σε αυτά.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε παραλήπτης γνωρίζει τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όλων των ατόμων που έλαβαν το μήνυμα. Τυπικά, αυτό δεν είναι επιθυμητό. Κανείς δεν συμπαθεί τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι εκτεθειμένη στο κοινό, είτε πρόκειται για μια μικρή ομάδα άγνωστων.

Τα υπερβολικά πλήρη Cc: πεδία επίσης δεν φαίνονται όλα καλά. Μπορούν να γίνουν αρκετά και να μεγαλώσουν στην οθόνη. Πολλές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα επισκιάσουν το κείμενο των μικρών μηνυμάτων. Επιπλέον, όταν κάποιος, ίσως μέσω μιας ακατανόητης προεπιλεγμένης ρύθμισης, απαντά σε όλους στο μήνυμά σας, όλες αυτές οι διευθύνσεις καταλήγουν επίσης στο πεδίο Cc: της απάντησής τους.

Τι σημαίνει & # 34; Bcc & # 34; Μέση στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;

Διευρυμένη, Bcc σημαίνει τυφλό αντίγραφο άνθρακα. Εάν αυτό σας δίνει την εικόνα ενός άδειου φύλλου χαρτιού, αυτό ίσως δεν είναι ακριβώς το Bcc του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: είναι περίπου, αλλά δεν είναι εξ ολοκλήρου άχρηστο ως αναλογία.

Το πεδίο Bcc: σας βοηθά να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που δημιουργούνται από το Cc :. Όπως συμβαίνει με το Cc :, ένα αντίγραφο του μηνύματος πηγαίνει σε κάθε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εμφανίζεται στο πεδίο Bcc:.

Η διαφορά είναι ότι ούτε το ίδιο το πεδίο Bcc: ούτε οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτό εμφανίζονται σε οποιοδήποτε από τα αντίγραφα (και όχι στο μήνυμα που αποστέλλεται στις διευθύνσεις στα πεδία To: ή Cc:).

Η μοναδική διεύθυνση παραλήπτη που θα είναι ορατή σε όλους τους παραλήπτες είναι αυτή που βρίσκεται στο πεδίο Προς :. Έτσι, για να διατηρήσετε τη μέγιστη ανωνυμία, μπορείτε να βάλετε τη δική σας διεύθυνση στο πεδίο Προς: και να χρησιμοποιήσετε το Bcc: αποκλειστικά για να απαντήσετε στο μήνυμά σας.

Bcc: σας επιτρέπει να στείλετε ένα ενημερωτικό δελτίο, επίσης, ή να στείλετε ένα μήνυμα σε ακοινολόγητους παραλήπτες .

Αντίγραφο άνθρακα και ετικέτα αντίγραφο τυφλού άνθρακα

Bcc: είναι ένα ωραίο και ισχυρό εργαλείο. Ωστόσο, θα κάνετε καλά να περιορίσετε τη χρήση της, σε περιπτώσεις όπου είναι σαφές ότι το μήνυμα εστάλη σε πολλούς παραλήπτες των οποίων οι διευθύνσεις προστατεύονται με Bcc :. Θα μπορούσατε να αναφέρετε τους άλλους παραλήπτες στο τέλος του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το όνομα, αλλά όχι με διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για παράδειγμα.

Σε κάθε περίπτωση, η Bcc: δεν είναι συσκευή κατασκοπείας. Πώς θα αισθανόσασταν όταν ένα μήνυμα που απευθύνθηκε σε εσάς ίσως είχε φτάσει σε έναν αριθμό άλλων ανθρώπων, αλλά δεν γνωρίζατε ποιος;

Προσθήκη παραληπτών αντιγράφων τυφλού άνθρακα

Για να προσθέσετε το Bcc: παραλήπτες στο πρόγραμμα ή υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

Windows

OS X

Κινητό

Ιστός