Αντικατάσταση της κεραίας Wi-Fi σε ασύρματο δρομολογητή

Η αντικατάσταση της κεραίας είναι συνήθως μια εύκολη και αποτελεσματική αναβάθμιση

Οι περισσότεροι δρομολογητές ασύρματου δικτύου και σημεία πρόσβασης περιέχουν κεραίες Wi-Fi που εκπέμπουν σήματα εξίσου καλά προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτές οι κεραίες ονομάζονται παντοδιαμορφωτικές, και διευκολύνουν τη ρύθμιση και την τοποθέτηση του δρομολογητή. Όταν ο δρομολογητής είναι εγκατεστημένος στο κέντρο ενός σπιτιού και οι ασύρματοι πελάτες διανέμονται σε όλα τα δωμάτια, μια omnidirectional κεραία βοηθά να διασφαλιστεί ότι το σήμα πηγαίνει σε όλες τις γωνίες του σπιτιού.

Βελτιώστε την απόδοση δρομολογητή

Μερικές φορές, είναι καλύτερο να αντικαταστήσετε την ενσωματωμένη κεραία του δρομολογητή με διαφορετική. Μια καθολική κεραία μπορεί να δυσκολευτεί να φτάσει σε μεγάλη απόσταση επειδή η ισχύς σηματοδοτήσεώς της επεκτείνεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα "νεκρό σημείο" στο σπίτι ή την επιχείρηση, όπου το σήμα δεν μπορεί να φτάσει.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι βελτίωσης της απόδοσης του δρομολογητή με νέες κεραίες:

Αντικατάσταση μιας κεραίας

Ελέγξτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή του δρομολογητή. Μπορεί να πωλεί ενισχυμένες κεραίες αντικατάστασης για τον συγκεκριμένο δρομολογητή μοντέλου. Ακόμη και αν ο κατασκευαστής δεν φέρει αντικατάστατες κεραίες, υπάρχουν πολλές καθολικές κεραίες στο διαδίκτυο. Εάν ο δρομολογητής σας είναι ασύρματη τεχνολογία N, βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει μια κεραία που την υποστηρίζει.

Η αναβάθμιση των κεραιών στο δρομολογητή δεν απαιτεί εργαλεία. Απλά βγάλτε τις παλιές κεραίες και βιδώστε τις αντικαταστάσεις. Εάν οι κεραίες του δρομολογητή δεν μπορούν να βιδωθούν, πιθανότατα δεν είναι αντικαταστάσιμες.

Προσθήκη εξωτερικής κεραίας

Ορισμένοι κατασκευαστές δρομολογητών πωλούν εξωτερικές κεραίες πανευθυγράμμισης και κατεύθυνσης οι οποίες είναι σημαντικά ισχυρότερες από την ενσωματωμένη κεραία του δρομολογητή. Μια ισχυρότερη πολυκατευθυντική κεραία είναι πιο πιθανό να φτάσει σε μακρινές θέσεις στην επιχείρηση ή στο σπίτι. Επειδή οι συνδέσεις Wi-Fi είναι ευαίσθητες από απόσταση, μια ισχυρότερη σύνδεση συχνά οδηγεί σε αυξημένη απόδοση δικτύου . Πολλοί δρομολογητές παρέχουν μια υποδοχή εξωτερικής κεραίας που επιτρέπει μια απλή σύνδεση για τη νέα κεραία , αλλά συμβουλευτείτε την τεκμηρίωση του προϊόντος του δρομολογητή για λεπτομέρειες πριν να παραγγείλετε μια νέα κεραία.

Σχετικά με τις κατευθυντικές κεραίες υψηλού κέρδους

Η ευρύτερη περιοχή Wi-Fi μπορεί να επιτευχθεί με μια κατευθυντική κεραία υψηλής απόδοσης που αυξάνει την δεκτικότητα του σήματος σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Με την εστίαση του σήματος, μια κεραία υψηλής απόδοσης επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση του σήματος - κυριολεκτικά στοχεύει στην περιοχή του σπιτιού όπου βρίσκονται οι ασύρματες συσκευές.

Όταν ένα ισχυρότερο σήμα δεν είναι καλύτερο

Μια ασύρματη κεραία που είναι πολύ ισχυρή μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ασφάλειας δικτύων. Η χρήση δυνατών κεραίων πανευθείας μπορεί να οδηγήσει σε σήματα Wi-Fi που αιμορραγούν έξω από ένα σπίτι σε γειτονικές περιοχές, όπου τα ραδιοσήματα μπορούν να υποβληθούν.