Τι σημαίνει! Σημαντικό σημαίνει στο CSS;

σημαντικές δυνάμεις μια αλλαγή στην καταρράκτη

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μάθετε πώς να κωδικοποιείτε ιστοσελίδες είναι να εξετάσουμε τους πηγαίους κώδικες άλλων τοποθεσιών. Αυτή η πρακτική είναι πόσοι επαγγελματίες του διαδικτύου έμαθαν τη βιοτεχνία τους, ειδικά στις μέρες πριν υπήρχαν τόσες πολλές επιλογές για μαθήματα σχεδιασμού ιστοσελίδων , βιβλία και ηλεκτρονικές ιστοσελίδες κατάρτισης.

Αν δοκιμάσετε αυτήν την πρακτική και κοιτάξετε τα φυλλάδια στυλ (CSS) ενός ιστότοπου, ένα πράγμα που μπορείτε να δείτε σε αυτόν τον κώδικα είναι μια γραμμή που λέει!

Τι σημαίνει αυτό και, εξίσου σημαντικό, πώς χρησιμοποιείτε σωστά τη δήλωση αυτή στα φύλλα στυλ σας;

Η καταιγίδα του CSS

Πρώτα απ 'όλα, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι τα cascading style sheets πράγματι καταρρέουν , πράγμα που σημαίνει ότι τοποθετούνται σε μια συγκεκριμένη σειρά. Γενικά, αυτό σημαίνει ότι τα στυλ εφαρμόζονται με τη σειρά που διαβάζονται από το πρόγραμμα περιήγησης. Το πρώτο στυλ εφαρμόζεται και στη συνέχεια το δεύτερο και ούτω καθεξής.

Ως αποτέλεσμα, αν ένα στυλ εμφανίζεται στην κορυφή ενός φύλλου στυλ και στη συνέχεια αλλάζει χαμηλότερα στο έγγραφο, η δεύτερη εμφάνιση αυτού του στυλ είναι αυτή που εφαρμόζεται σε επόμενες περιπτώσεις, όχι η πρώτη. Βασικά, εάν δύο στυλ λένε το ίδιο πράγμα (που σημαίνει ότι έχουν το ίδιο επίπεδο εξειδίκευσης), θα χρησιμοποιηθεί το τελευταίο.

Για παράδειγμα, ας φανταστούμε ότι τα παρακάτω στυλ περιλαμβάνονται σε ένα φύλλο στυλ. Το κείμενο της παραγράφου θα εμφανίζεται με μαύρο χρώμα, παρόλο που η πρώτη ιδιότητα του στυλ που εφαρμόζεται είναι κόκκινη.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η "μαύρη" τιμή παρατίθεται στη δεύτερη θέση. Δεδομένου ότι το CSS διαβάζεται από πάνω προς τα κάτω, το τελικό στυλ είναι "μαύρο" και ως εκ τούτου κερδίζει.

p {χρώμα: κόκκινο; }}
p {χρώμα: μαύρο; }}

Πόσο σημαντικές αλλαγές στην προτεραιότητα

Τώρα που καταλαβαίνετε πώς επεξεργάζονται σχεδόν οι ίδιοι κανόνες από το CSS, μπορούμε να δούμε πώς η σημαντική οδηγία αλλάζει τα πράγματα λίγο.

Η σημαντική οδηγία επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το CSS σας καταρρέει ακολουθώντας τους κανόνες που θεωρείτε ότι είναι πιο κρίσιμοι και πρέπει να εφαρμοστούν. Ένας κανόνας που έχει τη σημαντική οδηγία εφαρμόζεται πάντα ανεξάρτητα από τον τόπο όπου αυτός ο κανόνας εμφανίζεται στο έγγραφο CSS.

Για να κάνετε το κείμενο της παραγράφου πάντα κόκκινο, από το παραπάνω παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσετε:

p {χρώμα: κόκκινο! }}
p {χρώμα: μαύρο; }}

Τώρα όλο το κείμενο θα εμφανιστεί με κόκκινο χρώμα, παρόλο που η τιμή "μαύρο" παρατίθεται στη δεύτερη. Η σημαντική οδηγία υπερισχύει των κανονικών κανόνων του καταρράκτη και δίνει αυτό το στυλ πολύ μεγάλη εξειδίκευση.

Εάν χρειάζεστε απολύτως τις παραγράφους να εμφανίζονται κόκκινο, αυτό το στυλ θα το κάνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή είναι μια καλή πρακτική. Ας δούμε την επόμενη φορά που μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε! Σημαντικό και όταν δεν είναι κατάλληλο.

Πότε να χρησιμοποιήσετε! Σημαντικό

Η σημαντική οδηγία είναι πολύ χρήσιμη όταν δοκιμάζετε και σφαλίζετε έναν ιστότοπο. Εάν δεν είστε σίγουροι γιατί δεν εφαρμόζεται ένα στυλ και νομίζετε ότι μπορεί να είναι ένα πρόβλημα ειδικότητας, μπορείτε να προσθέσετε τη σημαντική δήλωση στο στυλ σας για να δείτε αν το διορθώνει αυτό.

Αν η προσθήκη! Σημαντικό πράγματι διορθώνει το πρόβλημα στυλ, μόλις διαπιστώσατε ότι πρόκειται για θέμα ειδικότητας. Ωστόσο, δεν θέλετε να αφήσετε αυτό το σημαντικό κώδικα στη θέση του, τοποθετήθηκε μόνο για σκοπούς δοκιμής.

Από τη στιγμή που γίνεται η δοκιμή, θα πρέπει τώρα να καταργήσετε αυτήν την οδηγία και να προσαρμόσετε τον επιλογέα σας για να επιτύχετε την ιδιαιτερότητα που χρειάζεστε για να λειτουργήσετε το στυλ σας. Σημαντικό δεν θα πρέπει να κάνει το δρόμο του στους χώρους παραγωγής σας, εν μέρει λόγω του τρόπου με τον οποίο αλλάζει η κανονική καταρράκτη.

Εάν κλίνετε υπερβολικά πάνω στη σημαντική δήλωση για να επιτύχετε τα επιθυμητά σας στυλ, θα έχετε τελικά ένα στυλ φύλλων γεμάτο με σημαντικά στυλ. Θα αλλάξετε θεμελιωδώς τον τρόπο επεξεργασίας του CSS της σελίδας. Είναι μια χαλαρή πρακτική που δεν είναι καλή από μακροπρόθεσμη άποψη διαχείρισης.

Χρήση! Σημαντικό για τη δοκιμή ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν πρέπει απολύτως να αντικαταστήσετε ένα inline στυλ που είναι μέρος ενός θέματος ή πλαίσιο πρότυπο.

Ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε αυτήν την προσέγγιση όσο πιο περιορισμένα γίνεται και προσπαθήστε να γράψετε καθαρά φύλλα στυλ που καταλαβαίνουν τον καταρράκτη.

Φύλλα στυλ χρήστη

Υπάρχει μια τελική σημείωση σχετικά με τη σημαντική οδηγία που είναι απαραίτητη για την κατανόηση. Αυτή η οδηγία τέθηκε επίσης σε εφαρμογή για να βοηθήσει τους χρήστες των ιστοσελίδων να αντιμετωπίσουν τα φύλλα στυλ που καθιστούν τις σελίδες δύσκολες για να χρησιμοποιήσουν ή να διαβάσουν.

Συνήθως, εάν ένας χρήστης καθορίζει ένα φύλλο στυλ για να προβάλλει ιστοσελίδες, αυτό το φύλλο στυλ ακυρώνεται από το φύλλο στυλ του συντάκτη της ιστοσελίδας. Αν ο χρήστης σηματοδοτήσει ένα στυλ ως σημαντικό, αυτό το στυλ υπερβαίνει το φύλλο στυλ του δημιουργού της ιστοσελίδας, ακόμα και αν ο συντάκτης σηματοδοτεί έναν κανόνα ως σημαντικό!

Αυτό είναι χρήσιμο για χρήστες που πρέπει να ορίσουν στυλ με κάποιο τρόπο. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει τα προεπιλεγμένα μεγέθη γραμματοσειρών σε όλες τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν. Χρησιμοποιώντας τη σημαντική οδηγία σας με σιγουριά μέσα στις σελίδες που δημιουργείτε, προσαρμόζετε τις ειδικές ανάγκες των χρηστών σας.

Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard