Εργαλεία Intranet για οργανισμούς όλων των μεγεθών

Χρησιμοποιώντας τις βασικές τεχνολογίες δικτύου που βασίζονται στο Web και τα εργαλεία Web 2.0

Μεταξύ των πολλών τύπων εργαλείων λογισμικού που είναι διαθέσιμα σήμερα, το λογισμικό intranet μπορεί πολύ καλά να εξυπηρετήσει τον μεγαλύτερο σκοπό. Ως κόμβος επικοινωνίας και συνεργασίας, τα intranets θα προωθήσουν την ανταλλαγή πόρων, την πραγματοποίηση επαφών εμπειρογνωμοσύνης και την ομαδική εργασία.

Τα intranets χρησιμοποιούν τυπικές τεχνολογίες δικτύων και είναι πολύ πιο εξειδικευμένες τώρα από ό, τι πριν από 20 χρόνια, ενσωματώνοντας φόρουμ συζητήσεων, λειτουργίες κοινωνικών μέσων και εφαρμογές επιχειρηματικών διαδικασιών. Εκτός από το άλλο εταιρικό κοινωνικό λογισμικό που προτείνω, αυτά τα 5 εργαλεία λογισμικού intranet έχουν αποδείξει ότι είναι οικονομικά αποδοτικά και παραγωγικά εργαλεία διαδικτύου για οργανισμούς παντός μεγέθους.

01 από 05

Λογισμικό Igloo

Με έδρα το Kitchener, Ontario, το Igloo Software εξυπηρετεί μια βάση πελατών με διεθνή παρουσία. Το Igloo ειδικεύεται σε κοινωνικά intranets για τη διαχείριση εγγράφων, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου της έκδοσης και του σχολιασμού σε όλους τους τύπους περιεχομένου (microblogs, wikis, φόρουμ συζήτησης, εργασίες και έγγραφα). Οι κοινοτικοί δίαυλοι για συνεχιζόμενες αλληλεπιδράσεις των εργαζομένων που ονομάζονται Χώροι μπορούν να διοικούνται από συγκεκριμένη λειτουργική ομάδα, όπως το HR, οι πωλήσεις ή η μηχανική. Ένας από τους πελάτες του, μια ασύρματη εταιρεία, χρησιμοποιεί 60 χώρους, τους οποίους ονομάζουν αίθουσες ομάδων για διάφορα τμήματα και ομάδες έργου. Το Igloo Software είναι μια πλατφόρμα που βασίζεται σε σύννεφο των 100% και αναπτύσσει επίσης extranets, εξωτερικές κοινόχρηστες κοινότητες ή μικτό υβρίδιο δημόσιων και ιδιωτικών περιοχών. Περισσότερο "

02 του 05

Interact-intranet

Το Interact-Intranet είναι ένα ανερχόμενο αστέρι στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο από τότε έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του στις ΗΠΑ μέσω του γραφείου του στο Dallas, Τέξας τα τελευταία χρόνια. Οι χρήστες προτιμούν ιδιαίτερα την ενότητα των φόρουμ για συζητήσεις, ιδέες και ερωτήσεις, όπου όλοι μπορούν να δημοσιεύουν απαντήσεις, αρέσει και ψήφοι. Η Ένωση Στέγασης της Γλασκώβης, ένας από τους πελάτες της Interact-Intranet, κέρδισε πρόσφατα το Intranet Best Value σε Εργαζομένους, όπως αναγνωρίστηκε από τα Βραβεία Επικοινωνίας Εργαζομένων του Ragan για το 2012. Προσφέροντας υπηρεσίες cloud ή λογισμικό σε χώρους, το Interact-Intranet είναι περήφανο για το γεγονός ότι έχει κατασκευαστεί από το σπίτι και λειτουργεί στη στοίβα τεχνολογίας της Microsoft. Περισσότερο "

03 του 05

Λογισμικό Moxie

Τα Spaces συνεργασίας της Moxie Software έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τον χρήστη, ειδικά τις καλά αναπτυγμένες σελίδες προφίλ των εργαζομένων. Η κεντρική πλατφόρμα intranet, ο κόμβος και το δίκτυο τύπου spoke διατηρούν τους υπαλλήλους συνδεδεμένους. Περιλαμβάνεται ευρύ φάσμα εργαλείων web 2.0, όπως newsfeed, blogs, ideastorms (για τη διαχείριση προκλήσεων καινοτομίας), φόρουμ συζητήσεων, λίστες εργασιών, wiki και άλλα. Ένας οργανισμός που αγκαλιάζει τη συνεργασία και εμπνέει όλους να συνεργαστούν είναι ο λόγος για τον οποίο ένας από τους πελάτες της Moxie, η Infusionsoft επέλεξε να ενημερώσει το intranet για να τους βοηθήσει να καινοτομήσουν. Περισσότερο "

04 του 05

Podio

Η Podio, η οποία ανήκει στην Citrix Systems, Inc., είναι ένα μοντέρνο μοντέλο για intranets, παρέχοντας έτοιμες και ενσωματωμένες εφαρμογές για την κάλυψη του χώρου εργασίας του υπαλλήλου. Το Δίκτυο Εργαζομένων είναι ο κοινός χώρος όπου οι αλληλεπιδράσεις σε πραγματικό χρόνο στη ροή δραστηριοτήτων προσφέρουν ορατότητα για τους εργαζόμενους στο διαδίκτυο. Οι ομάδες μπορούν να αποκτήσουν δημιουργικότητα χρησιμοποιώντας το πακέτο εφαρμογών Intranet, το οποίο παρουσιάζεται ως συλλογή εφαρμογών για την κοινή χρήση εγγράφων, τις συνεδριάσεις των κεντρικών υπολογιστών και την παρακολούθηση εταιρικών επικοινωνιών. Μια δημιουργική χρήση του Podio εμφανίζεται από την Plinga, εταιρεία εκδόσεων κοινωνικών παιχνιδιών, η οποία παρέχει πρόσβαση σε διάφορα περιουσιακά στοιχεία μέσω των διαχειριστικών εφαρμογών τους, τα οποία εξαλείφουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εξορθολογούν τη ροή εργασίας σε όλη την εταιρεία.

05 του 05

XWiki

Το XWiki ™ ανήκει στην XWiki SAS, μια γαλλική εταιρεία. Το XWiki προσφέρει ένα μοντέλο υπηρεσιών cloud ή λογισμικό ανοιχτού κώδικα για λήψη στο διακομιστή της εταιρείας σας, όπου μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε τις δικές σας εφαρμογές. Το Xwiki βοηθά τις ομάδες να οργανώνουν χώρους εργασίας, να οργανώνουν και να διαχειρίζονται έγγραφα και να χρησιμοποιούν εργαλεία web 2.0, όπως blogging, φόρουμ συζητήσεων, wikis και διάφορες εφαρμογές για εργασίες, προϋπολογισμούς και αναφορές, μεταξύ άλλων χρήσεων. Οι δημιουργικές της χρήσεις για τα wikis παρουσιάζονται στην Air France, η οποία χρησιμοποιεί δεκάδες wikis σε ολόκληρη την εταιρεία, αλλά έχει επίσης αναπτύξει έναν ιστότοπο intranet για 30 συνεργάτες για συγγραφική συγγραφή και ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ διαφορετικών τομέων εμπειρίας για έργα και εκδόσεις ειδήσεων. Περισσότερο "