Πώς να ακυρώσετε μια λήψη κατεβασμένων εφαρμογών στο Android

Όταν η επανεκκίνηση αποτύχει, η αναγκαστική διακοπή μιας εφαρμογής συνήθως κάνει το τέχνασμα

Το κατάστημα εφαρμογών του Google Play Store για το Android εξελίχθηκε σημαντικά από τα πρώτα χρόνια, όταν το Android Market χαρακτήρισε τους τόνους εφαρμογών buggy και η ίδια η αγορά ήταν επιρρεπής σε συντριβή, αφήνοντας τα κολλημένα λήμματα κατεψυγμένα κατά την ηρεμία σας στην οθόνη σας.

Το Google Play Store σήμερα προσφέρει ένα πολύ πιο σταθερό περιβάλλον. Ακόμη και αν παρουσιάσετε τυχαία συντριβή κατεβάσματος εφαρμογών, απλώς επανεκκίνηση της συσκευής σας είναι αρκετή για να επαναφέρετε τα πράγματα. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί περισσότερη εμπλοκή.

Σημείωση: Οι παρακάτω οδηγίες πρέπει να ισχύουν ανεξάρτητα από το ποιος έκανε τη συσκευή σας Android: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, κλπ.

01 από 04

Καθορισμός λήψης Stuck στο Android

Jason Hidalgo

Οι λήψεις Stuck, γενικά, μπορούν να διορθωθούν - υποθέτοντας ότι η επανεκκίνηση της συσκευής δεν κάνει το τέχνασμα, αναγκάζοντας την εφαρμογή να παραπεμφθεί.

Αποκτήστε πρόσβαση στον διαχειριστή εφαρμογής σας μέσω της εφαρμογής ρυθμίσεων και είτε εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη ή τα δεδομένα και πραγματοποιήστε διακοπή δύναμης ή κλείσιμο δύναμης.

02 από 04

Χρήση του Διαχειριστή λήψεων για την κατάργηση της λήψης εφαρμογών στο Google Play Store

Για νεότερα τηλέφωνα Android , οι εφαρμογές μεταφορτώνονται μέσω του Google Play Store. Για να διαγράψετε τις προσωρινές αποθηκευτικές ρυθμίσεις και να σταματήσετε τη λειτουργία της εφαρμογής Play Store, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις , οι οποίες συνήθως υποδηλώνονται με εικονίδιο με γρανάζι. Σε ένα Samsung Galaxy που χρησιμοποιεί το Android 4.3, για παράδειγμα, αγγίζοντας το εικονίδιο θα εμφανιστεί ένα μενού στο οποίο θα πρέπει να μεταβείτε στην καρτέλα Περισσότερα .

Από εδώ, πατήστε Διαχειριστής εφαρμογών , ο οποίος εμφανίζει μια λίστα με όλες τις εφαρμογές σας. Αυτός ο κατάλογος χωρίζεται συνήθως σε τέσσερις στήλες: Λήψη, Κάρτα SD, Τρέξιμο και Όλα. Εν τω μεταξύ, η ενότητα Τρέξιμο είναι ένας καλός τρόπος να κλείσετε ενεργές εφαρμογές που δεν γνωρίζετε ότι συνεχίζουν να εκτελούνται στο παρασκήνιο. Ωστόσο, για να σταματήσετε το πρόβλημα λήψης, μεταβείτε στο Όλα και μεταβείτε στο Κατάστημα Google Play app? στη συνέχεια, πατήστε το.

Θα δείτε πολλές επιλογές στο μενού που προκύπτει. Συνήθως, πατώντας την επιλογή Clear cache (Διαγραφή κρυφής μνήμης) και Stop stop Διαφορετικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να πατήσετε επίσης την επιλογή Εκκαθάριση δεδομένων .

03 του 04

Χρησιμοποιήστε τη Διαχείριση λήψεων για την επίλυση του Stuck Android Market App Download

Για παλαιότερα τηλέφωνα που χρησιμοποιούν, για παράδειγμα, Android 2.1 με Android Market, εμφανίζονται οι ρυθμίσεις σας πατώντας στην εφαρμογή Ρυθμίσεις ή κάνοντας οτιδήποτε κάνετε για να μεταβείτε στο μενού ρυθμίσεων. (Οι ιδιότητες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη συσκευή με παλαιότερα τηλέφωνα.)

Πατήστε Εφαρμογές και , στη συνέχεια, επιλέξτε Διαχείριση εφαρμογών για να εμφανίσετε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές σας. Σε περίπτωση που δεν εμφανίζονται όλες οι εφαρμογές σας, πατήστε το εικονίδιο μενού και επιλέξτε Φίλτρο για να εμφανιστεί μια λίστα επιλογών φίλτρου. Επιλέξτε Όλα για να εμφανίσετε όλες τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει.

Μόλις εμφανιστούν όλες οι εφαρμογές σας, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην Αγορά και πατήστε για να εμφανιστεί μια άλλη ομάδα επιλογών. Τώρα, πατήστε Διαγραφή κρυφής μνήμης και, στη συνέχεια, Τερματισμός στάσης .

Παρόλο που αυτή η διαδικασία λειτουργεί συνήθως, εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε δυσκολίες, μπορείτε επίσης να μεταβείτε στη Διαχείριση λήψεων και να πατήσετε Εκκαθάριση δεδομένων , στη συνέχεια Δέσε το κλείσιμο .

04 του 04

Ιδιωτικά καταστήματα και περιστροφή

Ορισμένες οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων εργοδοτών, προσφέρουν προσαρμοσμένες εφαρμογές Android έξω από τον περιφραγμένο κήπο του Google Play Store. Γενικά, ακολουθεί η ίδια διαδικασία για τον καθορισμό κατεστραμμένων λήψεων, εκτός από την εξαναγκασμένη κλείσιμο του Google Play Store, θα αναγκάσετε να κλείσετε την ιδιόκτητη εφαρμογή της εταιρείας σας στην αγορά.

Προηγμένοι χρήστες Android μερικές φορές "sideload" (δηλ. Φορτώστε μια εφαρμογή που δεν είναι από την Αγορά του Google Play) μέσω διαφόρων εργαλείων. Παρά το γεγονός ότι αναγκάζοντας να κλείσει το app με το χέρι, μπορεί να λειτουργήσει μερικές φορές, μια σπασμένη εφαρμογή με συνηθισμένες επισημάνσεις συνηθέστερα αντιπροσωπεύει έναν κίνδυνο ασφάλειας και σταθερότητας στη συσκευή, που μπορεί να απαιτεί την ανανέωση του Android στο τηλέφωνο.