Τρόποι διαχείρισης της κατανάλωσης δεδομένων Smartphone σας

Σε ένα περιορισμένο σχέδιο δεδομένων; Κρατήστε τη χρήση των δεδομένων σας υπό έλεγχο με αυτές τις συμβουλές.

Τα κινητά τηλέφωνα διευκολύνουν τη διατήρηση της επαφής με την οικογένεια και τους φίλους. Αλλά με τόσες πολλές εφαρμογές και επιλογές διαδικτύου, η παραμονή σε σύνδεση σημαίνει επίσης μεγαλύτερη χρήση δεδομένων. Ακολουθούν μερικές απλές στρατηγικές για να ελέγξετε την κατανάλωση δεδομένων (και τις δαπάνες).

Παρακολουθήστε τα δεδομένα σας με προσοχή

Ο ευκολότερος τρόπος να αποφύγετε την υπέρβαση της ποσόστωσής σας είναι να παρακολουθείτε τακτικά την κατανάλωση δεδομένων. Εάν είστε χρήστης AT & T, μπορείτε να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, να κάνετε κλικ στην επιλογή Χρήση & Πρόσφατη δραστηριότητα και να ελέγξετε τη χρήση των δεδομένων σας. Κάντε αυτό αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του μήνα, ειδικά μετά τη λήψη εφαρμογών ή την παρακολούθηση βίντεο. Ακόμη και αν υπερβείτε την ποσόστωσή σας, μπορείτε να διατηρήσετε τις πρόσθετες χρεώσεις στο ελάχιστο. Αυτές οι πληροφορίες δεν παραδίδονται σε πραγματικό χρόνο, οπότε θα πρέπει να υποθέσετε ότι έχετε καταναλώσει περισσότερα δεδομένα από αυτά που αναφέρουν οι ιστότοποι.

Μη αυτόματος συγχρονισμός

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για το BlackBerry που συγχρονίζουν τα δεδομένα σας με εξωτερικούς διακομιστές, όπως το MilkSync (Remember the Milk) και το Google Sync. Ενώ ο αυτόματος συγχρονισμός είναι βολικός, θα απομακρυνθεί σιγά-σιγά στην ποσόστωσή σας και μπορεί να καταναλώσει περισσότερα δεδομένα από ό, τι νομίζετε κατά τη διάρκεια ενός μήνα. Ορίστε αυτές τις εφαρμογές ώστε να συγχρονίζονται με μη αυτόματο τρόπο και θα έχετε μεγαλύτερο έλεγχο για το πόσα δεδομένα χρησιμοποιούν.

Αποφύγετε ροή

Χρησιμοποιήστε το Wi-Fi όταν είναι διαθέσιμο. Το ροή βίντεο και μουσικής καταναλώνει τεράστια ποσά δεδομένων. Μπορείτε να περιορίσετε την κατανάλωση δεδομένων σε κελιού, απενεργοποιώντας την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο σε εφαρμογές όπως το Facebook και χρησιμοποιώντας εφαρμογές ροής ήχου όπως το Spotify για να ακούσετε τις λίστες αναπαραγωγής μουσικής εκτός σύνδεσης.

Προϋπολογισμός για χρεώσεις επιβίωσης ή μεγαλύτερο σχέδιο δεδομένων

Εάν είστε νέοι στο BlackBerry, μπορεί να χρειαστούν μερικοί μήνες για να πάρετε μια λαβή για το πόσα δεδομένα καταναλώνετε πραγματικά ανά μήνα. Εάν βρίσκεστε στο δίκτυο της AT & T, μπορεί να θέλετε να περάσετε τους πρώτους μήνες του σχεδίου DataPro και να αποφασίσετε εάν θέλετε να υποβαθμίσετε αφού έχετε ιδέα για το πόσα δεδομένα καταναλώνετε. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να επιλέξετε το σχέδιο DataPlus και να αφήσετε χώρο στον προϋπολογισμό σας για υπερβολές. Μπορείτε να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα μακροπρόθεσμα έχοντας ένα φτηνότερο σχέδιο δεδομένων και μόλις υπερβείτε την ποσόστωσή σας μία ή δύο φορές το χρόνο.