Πώς να διαγράψετε δεδομένα προσωρινής αποθήκευσης στο Android σας

Το Android λειτουργεί αργά; Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης θα επιταχύνει τα πράγματα

Η μνήμη cache σε ένα smartphone αναφέρεται σε μια συλλογή από μικρά αρχεία που υποτίθεται ότι βοηθούν (και συνήθως κάνουν) να επιταχύνουν τις κανονικές λειτουργίες του τηλεφώνου. Αντί να λέτε ότι ο περιηγητής ιστού πρέπει να κατεβάσει το λογότυπο ενός ιστότοπου που συχνάζουν κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπο, ο περιηγητής μπορεί να τραβήξει το αρχείο από την κρυφή μνήμη του. Λειτουργεί υπέροχα. Μέχρι να μην το κάνει.

Μερικές φορές τα αρχεία είναι κατεστραμμένα και τα δεδομένα μέσα στο αρχείο (ή περισσότερα από ένα αρχεία) δεν είναι αναγνώσιμα, αλλά το πρόγραμμα προσπαθεί και προσπαθεί και προσπαθεί ούτως ή άλλως. Και επιβραδύνει τη συσκευή. Τα αρχεία που αλλοιώνονται δεν είναι δικό σας λάθος και δεν είναι τίποτα που κάνατε λάθος.

Λοιπόν, διαγράφοντας αυτά τα αρχεία και κάνοντας το πρόγραμμα να τους ζητήσει ξανά μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει το smartphone σας γρηγορότερο επειδή δεν θα κολλήσει προσπαθώντας να διαβάσει ένα μη αναγνώσιμο αρχείο. Τώρα, αυτό δεν αποτελεί εγγύηση ότι θα λύσει το πρόβλημά σας, αλλά είναι εύκολο και δωρεάν να το δοκιμάσετε, οπότε έχει νόημα το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε.

Είναι ασφαλές να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη εφαρμογών στη συσκευή σας; Απολύτως. Η προσωρινή μνήμη περιέχει προσωρινά αρχεία που χρησιμοποιούνται για την επιτάχυνση της εφαρμογής. Μερικές φορές, αυτά είναι αρχεία που έχουν ληφθεί από το Internet και χρησιμοποιούνται συχνά από την εφαρμογή. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το φορτίο της εφαρμογής και να λειτουργήσει πολύ πιο γρήγορα.

Πώς εκκαθαρίζει τα προβλήματα θεραπείας της κρυφής μνήμης με το smartphone ή το tablet; Στην ιδανική περίπτωση, τα αρχεία προσωρινής μνήμης βοηθούν μια εφαρμογή δίνοντάς της γρήγορη πρόσβαση στις απαραίτητες πληροφορίες. Αλλά αυτό είναι διπλότυπα πληροφορίες που αποθηκεύονται μόνιμα αλλού, και αν το αρχείο δεν είναι το πιο ενημερωμένο, θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα. Ακόμα χειρότερα, αν το αρχείο καταστραφεί, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένες από τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε αυτό έχουν μπερδευτεί, μπορεί να προκαλέσει την εφαρμογή της κατά τρόπο αταίριαστο ή ακόμα και να καταρρεύσει. Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης μπορεί να λύσει αυτά τα προβλήματα και είναι συχνά ένα καλό βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων πριν από την επαναφορά της συσκευής , κάτι που είναι συχνά το τελευταίο βήμα στην αντιμετώπιση προβλημάτων μιας συσκευής που δεν λειτουργεί σωστά. Αυτά τα βήματα καλύπτουν το Android Lollipop (5.0) και το νεότερο.

Πώς να σκουπίσετε όλα τα δεδομένα προσωρινής αποθήκευσης στη συσκευή σας Android τη μία φορά

Στιγμιότυπο οθόνης των ρυθμίσεων Android

Ο ευκολότερος τρόπος αντιμετώπισης της προσωρινής μνήμης της συσκευής σας είναι να διαγράψετε απλά όλα αυτά ταυτόχρονα. Αυτό σας εξοικονομεί το πρόβλημα του κυνηγιού της προσωρινής μνήμης για την μεμονωμένη εφαρμογή και μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα με την απόδοση ή την ακανόνιστη συμπεριφορά στη συσκευή σας Android. Μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την ανάκτηση ενός σωστού χώρου αποθήκευσης, αλλά αυτό έχει προσωρινό αποτέλεσμα. Οι εφαρμογές θα αναπτύξουν αργά την προσωρινή μνήμη cache τους κατά τη χρήση τους, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ως βραχυπρόθεσμη λύση σε οποιαδήποτε προβλήματα αποθήκευσης.

Δυστυχώς, η Google απέκλεισε τη δυνατότητα να διαγράψει όλες τις προσωρινές μνήμες ταυτόχρονα στην ενημερωμένη έκδοση "Oreo" (Android v8.x) .

  1. Αρχικά, μεταβείτε στις ρυθμίσεις ξεκινώντας την εφαρμογή ρυθμίσεων Android.
  2. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε Αποθήκευση . Συνήθως βρίσκεται στο τμήμα Device των ρυθμίσεων.
  3. Όταν πατάτε Αποθήκευση , το Android θα ξεκινήσει τον υπολογισμό όπου χρησιμοποιείται το αποθηκευτικό χώρο για τη συσκευή σας (Εφαρμογές, φωτογραφίες, κ.λπ.). Αφού ολοκληρωθεί ο υπολογισμός της συσκευής, κάντε κύλιση προς τα κάτω και εντοπίστε τα αποθηκευμένα δεδομένα . Αν καθαρίζετε την κρυφή μνήμη επειδή χρειάζεστε περισσότερη αποθήκευση, θα δείτε πόσα θα επιστρέψετε εδώ.
  4. Πατήστε Cached δεδομένα . Θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας. Μην ανησυχείτε, η εκκαθάριση όλων των δεδομένων της προσωρινής μνήμης δεν διαγράφει καμία προσωπική πληροφορία ή άλλα σημαντικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή.

Τι γίνεται αν δεν έχετε την επιλογή να διαγράψετε τα προσωρινά αποθηκευμένα δεδομένα; Όπως αναφέρθηκε, οι νεότερες εκδόσεις του Android δεν σας επιτρέπουν πλέον να καθαρίζετε όλα αυτά τα δεδομένα ταυτόχρονα. Ορισμένοι κατασκευαστές μπορεί επίσης να περιορίσουν αυτό το χαρακτηριστικό. Εάν δεν διαθέτετε την επιλογή, θα επιτρέπεται μόνο η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης για εφαρμογές ξεχωριστά.

Πώς να σκουπίσετε τα δεδομένα προσωρινής μνήμης μιας μεμονωμένης εφαρμογής στη συσκευή σας Android

Στιγμιότυπο οθόνης των ρυθμίσεων Android

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα μόνο με μία ή δύο εφαρμογές, η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης για αυτές τις μεμονωμένες εφαρμογές αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τη διαγραφή ολόκληρης της προσωρινής μνήμης. Και αν έχετε μια νεότερη συσκευή που δεν σας επιτρέπει να διαγράψετε ολόκληρη την προσωρινή μνήμη ταυτόχρονα, αυτή είναι μια προφανής επιλογή.

  1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις αγγίζοντας την εφαρμογή ρυθμίσεων Android.
  2. Επιλέξτε Εφαρμογές από το μενού Ρυθμίσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα εμφανίζονται όλες οι εφαρμογές στη συσκευή με αλφαβητική σειρά, με το συνολικό αποθηκευτικό χώρο να εμφανίζεται κάτω από το όνομα της εφαρμογής.
  3. Αγγίξτε την εφαρμογή της οποίας την προσωρινή μνήμη θέλετε να διαγράψετε. Αυτό θα φέρει σχετικές πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή.
  4. Η πρώτη επιλογή στη σελίδα λεπτομερειών της εφαρμογής είναι Αποθήκευση . Πατήστε αυτό για να εμφανιστεί η επιλογή της εκκαθάρισης της προσωρινής μνήμης.
  5. Υπάρχουν δύο κουμπιά στην οθόνη αποθήκευσης: Εκκαθάριση δεδομένων και διαγραφή κρυφής μνήμης . Το κουμπί Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης είναι αυτό που θέλετε να αγγίξετε. Αυτό θα πρέπει να καταργήσει αμέσως την προσωρινή μνήμη της εφαρμογής. Η επιλογή " Διαγραφή δεδομένων " θα διαγράψει όλα τα αρχεία που έχετε αποθηκεύσει στην εφαρμογή. Εάν πατήσετε κατά λάθος αυτό το κουμπί, θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας. Είναι σημαντικό να μην διαγραφούν αυτά τα δεδομένα, οπότε αν λάβετε μια ερώτηση με την ερώτηση "Διαγραφή δεδομένων εφαρμογών;", πατήστε Ακύρωση .

Ενδέχεται να θέλετε να δώσετε προτεραιότητα στην εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης από μεμονωμένες εφαρμογές: