Διπλά παράλληλα πτυσσόμενα

Σε διπλές παράλληλες πτυχές, το χαρτί αναδιπλώνεται στο μισό και στη συνέχεια διπλώνεται στο μισό και πάλι με μία πτυχή παράλληλη με την πρώτη πτυχή. Το μισό φύλλο χαρτιού είναι ένθετο στο άλλο μισό. Υπάρχουν τρεις πτυχώσεις και 8 πάνελ (4 σε κάθε πλευρά του φύλλου χαρτιού).

Χρησιμοποιώντας το κανονικό χαρτί μεγέθους γραμματοκιβωτίου θα καταλήξετε με ένα κομμάτι με στενότερα φύλλα (περίπου 2,75 ") από το συνηθισμένο C-fold (τριπλάσιο). Τα διπλά παράλληλα πτυσσόμενα φυλλάδια συχνά εκτελούνται σε μεγαλύτερο μήκος 8,5 x 14 (νόμιμο μέγεθος) ή μεγαλύτερα φύλλα που σας δίνουν περίπου πάνελ πλάτους 3,5 "- μόνο ελαφρώς μικρότερα από ένα τριπλό φυλλάδιο μεγέθους γραμματοσειράς αλλά κερδίζετε 2 πάνελ.

Μεγιστοποίηση και δίπλωση των πάνελ σας

Ανοίγοντας επίπεδη, κοιτάζοντας το εσωτερικό του κομμάτι, τα δύο πάνελ στα αριστερά (a & b στην μεσαία εικόνα της πλαϊνής γραμμής) είναι τα μεγαλύτερα πάνελ και τα δύο δεξιά (c & d) είναι μικρότερα. Για να μπορέσετε να τοποθετήσετε σωστά τα δύο εσωτερικά πτυσσόμενα φύλλα (2 πάνελ στα δεξιά) είναι 1/32 "έως 1/8" μικρότερα από τα δύο εξωτερικά φύλλα (2 πάνελ στα αριστερά).

Προσαρμόστε αυτήν τη διαδικασία για το συγκεκριμένο μέγεθος χαρτιού που χρησιμοποιείτε. Σε αυτούς τους υπολογισμούς, χρησιμοποιώ ένα φύλλο χαρτιού 8,5 x 14 (νόμιμου μεγέθους). Για παχύτερο χαρτί ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε 1/8 "και 1/4" στη θέση 1/32 "και 1/16" στα βήματα 2 & 3. Δοκιμάστε με δύο τρόπους με το χαρτί της επιλογής σας για να βρείτε ποιες πτυχές καλύτερα πριν αρχίζετε να βάζετε το φυλλάδιο σας.

  1. Πάρτε το μήκος του φύλλου χαρτιού και διαιρέστε με 4: 14/4 = 3,5 ίντσες Αυτό είναι το μέγεθος του πίνακα εκκίνησης.
  2. Προσθέστε 1/32 "(.03125) στη μέτρηση: 3.5 + .03125 = 3.53125 ίντσες Αυτό είναι το μέγεθος των δύο μεγαλύτερων πλαισίων σας (a & b).
  3. Αφαιρέστε 1/16 "(.0625) από το μεγάλο μέγεθος του πίνακα: 3.53125 - .0625 = 3.46875 ίντσες Αυτό είναι το μέγεθος των δύο μικρότερων πλαισίων σας (c & d).

Εξετάστε ένα διπλό παράλληλο δίπλωμα για διαφημίσεις κομμάτια και φυλλάδια. Σύμφωνα με την Cassandra Goduti, "Ο τρόπος με τον οποίο ο καταναλωτής διαβάζει το φυλλάδιο ... κάνει μια μεγάλη διαφορά στο πώς σχεδιάζετε ένα φυλλάδιο. Το διπλό παράλληλο φυλλάδιο είναι ένα από αυτά τα φυλλάδια όπου πρέπει να κοιτάξετε τα πάνελ και να βάλετε αλλά αυτό το μοτίβο πρέπει επίσης να λειτουργεί σε μια γενική διάταξη. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μπορείτε να δείτε αυτό το φυλλάδιο από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες (POV). "

Ο μπροστινός πίνακας (πίσω από τον πίνακα a) είναι γενικά το πρώτο μέρος που βλέπετε. Στη συνέχεια, μπορεί να ανοίξει το μισό διάδρομο έτσι ώστε η οπίσθια πλευρά των πλαισίων c & d να προβληθεί στη συνέχεια ή ο καταναλωτής να μπορεί να το ανοίξει εντελώς και να δει ολόκληρο τον πίνακα 4 (a, b, c, d) στο εσωτερικό. Το "πίσω" του διπλωμένου φυλλαδίου είναι η οπίσθια πλευρά του πλαισίου b. Εκτυπώστε ένα σχέδιο κάθε διάταξης, διπλώστε και ξεδιπλώστε με διάφορους τρόπους για να βεβαιωθείτε ότι το αντίγραφο ρέει με φυσικό και λογικό τρόπο για τις περισσότερες κατευθύνσεις.

Παραλλαγές και άλλα 8 πτυσσόμενα φύλλα

Μια παραλλαγή σε αυτήν την πτυχή, το κλιμακωτό διπλό παράλληλο , δημιουργεί μια ετικέτα με την αλλαγή των μεγεθών των πλαισίων έτσι ώστε ο πρώτος πίνακας να είναι μικρότερος, τα δύο μεσαία πάνελ να είναι μεγαλύτερα και ο ακριανός πίνακας να είναι μικρότερος ώστε να βλέπετε τον μπροστινό πίνακα και λίγο των δύο άλλων φύλλων όταν διπλώνεται το κομμάτι.

Σημειώστε ότι μια πτυχή 6 φύλλων μπορεί να περιγραφεί ως 3-φύλλο, ενώ ένα 8-φύλλο μπορεί να περιγραφεί ως διάταξη 4 φύλλων. 6 και 8 αναφέρονται και στις δύο πλευρές του φύλλου χαρτιού ενώ το 3 και το 4 μετράνε ένα πλαίσιο ως και τις δύο πλευρές του φύλλου. Μερικές φορές, η "σελίδα" χρησιμοποιείται για να σημαίνει έναν πίνακα.