Μάθετε περισσότερα για το Double Gatefold

Σε διπλές θύρες, υπάρχουν τρεις παράλληλες πτυχώσεις. Τα αριστερά και τα δεξιά άκρα της πτυχής χαρτιού και συναντώνται στη μέση, χωρίς να επικαλύπτονται, κατά μήκος μιας κεντρικής πτυχής.

Ορισμένα μενού ενδέχεται να χρησιμοποιούν διπλό πύργο ή τροποποιημένη έκδοση όπου τα εξωτερικά φύλλα είναι μισό έως ένα τέταρτο του μεγέθους των εσωτερικών φύλλων. Διαφημιστικά κομμάτια που διπλούν ως αφίσες, μερικά φυλλάδια και ένθετα σε βιβλία ή περιοδικά χρησιμοποιούν αυτό το ύφος του fold.

Το βασικό άνοιγμα δεν έχει τη μεσαία πτυχή, έτσι ώστε να υπάρχει ένας μεγάλος μεσαίος πίνακας και ένας μικρότερος πίνακας σε κάθε πλευρά που διπλώνει και συναντάται στη μέση. Ωστόσο, ο όρος gatefold μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει το βασικό ή το διπλό gatepold. Παραδείγματα: Μια διπλή πτυσσόμενη πύλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μέση ενός περιοδικού ως άκρο εισαγωγής για την εξάπλωση του κεντρικού κέντρου.

Μεγέθυνση και διπλώστε ένα διπλό Gatefold

Τα εξωτερικά φύλλα (αυτά που διπλώνουν στη μέση) είναι συνήθως 1/32 "έως 1/8" μικρότερα από τα εσωτερικά φύλλα (εκείνα που καλύπτονται από τους πίνακες που διπλώνουν) για να επιτρέπουν τη σωστή αναδίπλωση και τοποθέτηση.

Χρησιμοποιώντας ένα μέγεθος φύλλων 11 x 17 φύλλων για το παράδειγμά μας, μπορείτε να διαβάσετε τα πλαίσια για ένα διπλό άνοιγμα 8 φύλλων:

  1. Πάρτε το μήκος (πλάτος) του φύλλου σας και διαιρέστε με 4: 17/4 = 4.25 Αυτό είναι το μέγεθος του πίνακα εκκίνησης.
  2. Προσθέστε το 1/32 "(.03125) στο αρχικό μέγεθος: 4.25 + .03125 = 4.28125 Αυτό είναι το μέγεθος των δύο μεσαίων σας πλαισίων.
  3. Αφαιρέστε το 1/32 "(.03125) από το μέγεθος του πίνακα εκκίνησης: 4.25 - .03125 = 4.21875 Αυτό είναι το μέγεθος των δύο μικρότερων ακριανών σας πλαισίων.

Για ένα πύργο 6 τεμαχίων (μεσαία πλατφόρμα), απλά διπλασιάστε το αποτέλεσμα του βήματος 2 για να πάρετε το μέγεθος του μεσαίου πίνακα.

Παραλλαγές και άλλα 6-8 πτυσσόμενα φύλλα

Όπως περιγράφηκε παραπάνω, το βασικό άνοιγμα είναι μια παραλλαγή που σας δίνει 6 πίνακες. Ένα διπλό άνοιγμα με πολύ μικρότερα ακραία πλαίσια (διπλώνουν αλλά δεν συναντώνται στη μέση) είναι μια άλλη παραλλαγή.

Σημειώστε ότι μια πτυχή 6 φύλλων μπορεί να περιγραφεί ως 3-φύλλο, ενώ ένα 8-φύλλο μπορεί να περιγραφεί ως διάταξη 4 φύλλων. 6 και 8 αναφέρονται και στις δύο πλευρές του φύλλου χαρτιού ενώ το 3 και το 4 μετράνε ένα πλαίσιο ως και τις δύο πλευρές του φύλλου. Μερικές φορές, η "σελίδα" χρησιμοποιείται για να σημαίνει έναν πίνακα.

Δείτε Αναδιπλούμενο Φυλλάδιο για μετρήσεις σε ίντσες και picas για τρία διαφορετικά μεγέθη διπλών θυρίδων.