Χρησιμοποιώντας τυπογραφικό χάρακα

Μετρήστε το μέγεθος γραμματοσειράς, τη διαχωριστική γραμμή και άλλους τυπογραφικούς χώρους

Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα τυπωμένο ενημερωτικό δελτίο που θέλετε να προσπαθήσετε να αναδημιουργήσετε στο αγαπημένο σας λογισμικό έκδοσης desktop . Θα μπορούσατε να κάνετε λίγη (ή πολλή) δοκιμή και λάθος για να καταλάβετε τα μεγέθη σημείων γραμματοσειρών, τα οποία οδηγούν και άλλα τυπογραφικά χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούνται. Ή, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο χρησιμοποιώντας ένα τυπογραφικό χάρακα. Ονομάζεται επίσης κανόνας γραμματοσειράς ή μετρητή, είναι ένα πραγματικό φυσικό πράγμα, όχι κάποιο κομμάτι του λογισμικού.

Συνήθως τυπωμένο σε ένα καθαρό υπόστρωμα, ο τυπογραφικός χάρακας θα περιλαμβάνει δείγματα γραμματοσειρών και κανόνες διαφορετικών μεγεθών και πολλά άλλα. Τοποθετήστε το πάνω από το τυπωμένο σας κομμάτι και αντιστοιχίστε το κείμενο στο δείγμα σας με εκείνα που είναι τυπωμένα στον χάρακα για να λάβετε μια προσεκτική εκτίμηση των μεγεθών των γραμματοσειρών και της απόστασης γραμμών και του μεγέθους οποιωνδήποτε κανόνων στο σχέδιο. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε τις μετρήσεις σημείων και picas.

Ορισμένοι κυβερνήτες μπορεί να μην σας δώσουν μια ακριβή μέτρηση, αλλά θα έχετε αρκετά κοντά ώστε να μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε την αύξηση του μεγέθους (όπως 9,5 μονάδες ή 12,75 μονάδες) στο λογισμικό εκτύπωσης desktop για να μηδενίσετε τις ακριβείς μετρήσεις που προσπαθείτε να αντιστοιχίσετε .

Μπορείτε να αγοράσετε τυπογραφικούς ηγέτες ή να εκτυπώσετε τη δική σας από τις εικόνες που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε αυτές τις πηγές παρακάτω.

Δημιουργήστε το δικό σας τυπογραφικό χάρακα

Το Τυπομετρικό MicroType είναι ένα αρχείο PDF. Περιέχει χορδές για ίντσες, εκατοστά, picas και μετρητές μεγέθους για απόσταση από 4 έως 24 σημεία, βάρη κανόνων από 0,5 σε 24 σημεία, μεγέθη γραμματοσειράς από 5 έως 72 σημεία, καθώς και κουτιά απόχρωσης και απόχρωσης από 3% έως 100% σκίαση και αποχρώσεις από 100% έως 5%. Εκτυπώστε τον χάρακα σε διαφανή φύλλα μεγέθους γραμματοσειράς.

Αυτός ο εκτυπώσιμος χάρακας Pica δεν είναι τυπικός χάρακας αλλά είναι χρήσιμος για τη διάταξη σελίδας αν σας αρέσει να εργάζεστε σε picas . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το τμήμα χάραξης σημείων για τη μέτρηση του τύπου και της απόστασης γραμμών. Το PDF περιέχει ένα πρότυπο 6 χεριών χάρακα με picas, σημεία, αχάτη, εκατοστά, ίντσες και δεκαδικές ίντσες. Υπάρχει επίσης ένα μετρητή κανόνα .5 έως 12 βαθμών. Απαιτεί χαρτί νομικού μεγέθους.

Όταν εκτυπώνετε χάρακες από εκτυπώσιμα εκτυπώσιμα εκτυπώσιμα, βεβαιωθείτε ότι εκτυπώνετε με το μέγεθος και την ανάλυση που καθορίζονται στην περιγραφή ή στο PDF. Μην χρησιμοποιήσετε καμία επιλογή "κατάλληλη για σελίδα" είναι το μέγεθος που θα είναι απενεργοποιημένο. Αυτοί οι κυβερνήτες δεν είναι για εργασία ακριβείας. Χρησιμοποιήστε τα για να λάβετε μια προσεκτική εκτίμηση. Αν χρειάζεστε κάτι πιο απαιτητικό, αγοράστε έναν από τους ηγέτες που περιγράφονται παρακάτω.

Αγοράστε τυπογραφικούς χάρακες

Το Galaxy Gauge 18 Imperial είναι ένας ημιδιαφανής χάρακας που συσκευάζει ένα τεράστιο όγκο δεδομένων σε ένα χάρακα 18 ιντσών. Μερικές από τις μετρήσεις περιλαμβάνουν δείκτες ίντσας και pica, μετρητές για μέγεθος γραμματοσειράς, οδηγούς, βάρη κανόνων, μεγέθη κουκκίδων και πυκνότητες οθόνης. Αγοράστε από μόνο του ή ως μέρος του Set Graphic Design Galaxy. Προσφέρουν επίσης αρκετούς άλλους τυπογραφικούς κυβερνήτες: μετρητές Galaxy Gauge 18 Μετρικοί, Elite, Pocket και Ultraprecision Gauges, Προωθητικά, Επιστημονικά, και μετρητές καρτών.

Οι κανόνες ακρίβειας του Schaedler ήταν κάποτε ένα απαραίτητο εργαλείο για τους γραφίστες στις ημέρες εκδόσεων πριν από την επιφάνεια εργασίας. Ίσως να μην χρησιμοποιούνται τόσο πολύ σήμερα, είναι ακόμα διαθέσιμα. Μπορείτε να πάρετε έναν ημιδιαφανή κανόνα με τον Printer's Points & Picas (πρότυπο βιομηχανικής εκτύπωσης όπου έξι picas είναι ίσοι με .99576 μιας ίντσας) και ένα με DTP Points & Picas που περιγράφεται ως "12 σημεία = 1 pica" 6 picas = 1 inch. η κλίμακα βαθμολογείται σωρευτικά και στα δύο σημεία και στα picas για ολόκληρο το μήκος του κανόνα (72 picas ή 864 points = 12 inches). " Άλλες κλίμακες και μετρητές περιλαμβάνουν μετρικές, τυποποιημένες ίντσες, σφαίρες και βάρη κανόνων. Οι ηγεμόνες έρχονται σε μήκη 12 "και 18", σε μονές και διπλές συσκευασίες.

Χάρακες και μετρητές του παρελθόντος που χρησιμοποιούνται ακόμα στο παρόν

Οι συσκευές μέτρησης τύπου ήταν εδώ και πολλά χρόνια, συχνά αλλάζουν ελάχιστα από εκείνες που χρησιμοποιούνται σήμερα. Στο Μουσείο Ξεχασμένων Τεχνών Τέχνης θα βρείτε τον Haberule Type Gauge που περιγράφεται ως "Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με μια αρχαϊκή πειθαρχία γνωστή ως" καθορίζοντας τον τύπο ", κοινώς ονομαζόμενη" specking type "(αμερικανικό slang)." Τα σχόλια σε αυτή τη λίστα υποδεικνύουν ότι ορισμένοι σχεδιαστές εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο ή κάποιο παρόμοιο εργαλείο για τον υπολογισμό του μήκους του αντιγράφου πριν αρχίσουν να εργάζονται στο Adobe InDesign ή σε άλλο λογισμικό έκδοσης desktop.

Ακολουθεί ένας άλλος κανόνας τύπου μετάλλου "από τις μέρες του καυτού μετάλλου, τα συγχαρητήρια της Rochester Monotype Composition Co. Τέτοια αντικείμενα όπως οι κανόνες τύπου, οι τροχοί αναλογίας και τα παρόμοια δόθηκαν συχνά σε άξιους πελάτες". Και εδώ είναι ένα Τυπομετρητή πολλαπλών τμημάτων.

Ο κανόνας Star Makeup είναι ένας μικρός οδηγός μεταλλικών σημείων που χρησιμοποιείται από τους εκτυπωτές. Μια έκδοση αντίγραφο είναι ακόμα διαθέσιμη.

Όλοι αυτοί οι όροι αναφέρονται σε κάποιο τύπο τυπογραφικού χάρακα. Παρακάτω, δείτε επιπλέον παραδείγματα από το Μουσείο Ξεχασμένης Τέχνης Προμηθειών ημιδιαφανών ηγεμόνων που είναι πολύ παρόμοιες σε εμφάνιση με εκείνες που μπορείτε να αγοράσετε ή να εκτυπώσετε σήμερα.

Ιδέα για σχεδιαστές: Χρησιμοποιήστε ένα τμήμα ενός τυπογραφικού χάρακα ως φόντο ή διακοσμητικό στοιχείο της επαγγελματικής σας κάρτας ή άλλων υλικών μάρκετινγκ.