Πώς να σχεδιάσετε το περίγραμμα ενός σχήματος με τα στοιχεία Photoshop

Ένα μέλος του φόρουμ θέλει να μάθει πώς να δημιουργεί περιγράμματα σχήματος χρησιμοποιώντας το Photoshop Elements. Το BoulderBum γράφει: «Γνωρίζω το εργαλείο σχήματος, αλλά το μόνο που μπορώ να δημιουργήσω είναι ένα συμπαγές σχήμα Πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος για να σχεδιάσετε μόνο ένα περίγραμμα ενός σχήματος! είναι επιλεγμένο ... Είναι δυνατόν; "

Είμαστε ευτυχείς να πούμε ότι είναι δυνατόν, αν και η διαδικασία δεν είναι καθόλου προφανής! Για να ξεκινήσετε, ας καταλάβουμε τη φύση των σχημάτων στο Photoshop Elements.

Η φύση των σχημάτων στο Photoshop Elements

Στο Photoshop Elements, τα σχήματα είναι διανυσματικά γραφικά , που σημαίνει ότι αυτά τα αντικείμενα αποτελούνται από γραμμές και καμπύλες. Αυτά τα αντικείμενα μπορεί να αποτελούνται από γραμμές, καμπύλες και σχήματα με επεξεργάσιμα χαρακτηριστικά όπως χρώμα, πλήρωση και περίγραμμα. Η αλλαγή των χαρακτηριστικών ενός διανυσματικού αντικειμένου δεν επηρεάζει το ίδιο το αντικείμενο. Μπορείτε να αλλάξετε ελεύθερα οποιοδήποτε αριθμό αντικειμένων αντικειμένου χωρίς να καταστρέψετε το βασικό αντικείμενο. Ένα αντικείμενο μπορεί να τροποποιηθεί όχι μόνο με την αλλαγή των χαρακτηριστικών του, αλλά και με τη διαμόρφωση και τη μετατροπή του χρησιμοποιώντας κόμβους και λαβές ελέγχου.

Επειδή είναι κλιμακωτές, οι εικόνες με βάση τον φορέα είναι ανεξάρτητες από την ανάλυση . Μπορείτε να αυξήσετε και να μειώσετε το μέγεθος των διανυσματικών εικόνων σε οποιοδήποτε βαθμό και οι γραμμές σας θα παραμείνουν τραγανές και απότομες, τόσο στην οθόνη όσο και στην εκτύπωση. Οι γραμματοσειρές είναι ένας τύπος αντικειμένου διανύσματος.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των εικόνων διανυσμάτων είναι ότι δεν περιορίζονται σε ορθογώνιο σχήμα όπως bitmap. Τα αντικείμενα διάνυσμα μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από άλλα αντικείμενα και το παρακάτω αντικείμενο θα εμφανιστεί

Αυτά τα γραφικά διανύσματος είναι ανεξάρτητα από την ανάλυση - δηλαδή, μπορούν να κλιμακωθούν σε οποιοδήποτε μέγεθος και να τυπωθούν σε οποιαδήποτε ανάλυση χωρίς να χάσουν λεπτομέρειες ή σαφήνεια. Μπορείτε να τις μετακινήσετε, να αλλάξετε το μέγεθος ή να τις αλλάξετε χωρίς να χάσετε την ποιότητα του γραφικού. Επειδή οι οθόνες υπολογιστών εμφανίζουν εικόνες σε πλέγμα εικονοστοιχείων, διανυσματικά δεδομένα εμφανίζονται στην οθόνη ως εικονοστοιχεία.

Πώς να σχεδιάσετε το περίγραμμα ενός σχήματος με τα στοιχεία Photoshop

Στο Photoshop Elements, τα σχήματα δημιουργούνται σε στρώματα σχήματος. Μια στρώση σχήματος μπορεί να περιέχει ένα ενιαίο σχήμα ή πολλαπλά σχήματα, ανάλογα με την επιλογή περιοχής σχήματος που επιλέγετε. Μπορείτε να επιλέξετε να έχετε περισσότερα από ένα σχήμα σε ένα στρώμα.

  1. Επιλέξτε το εργαλείο προσαρμοσμένου σχήματος .
  2. Στη γραμμή επιλογών , επιλέξτε ένα προσαρμοσμένο σχήμα από την παλέτα σχήματος . Σε αυτό το παράδειγμα, χρησιμοποιούμε το "Butterfly 2" από τα προεπιλεγμένα σχήματα στο Elements 2.0.
  3. Κάντε κλικ δίπλα στην επιλογή Στυλ για να εμφανιστεί η παλέτα στυλ .
  4. Κάντε κλικ στο μικρό βέλος στην επάνω δεξιά γωνία της παλέτας στυλ.
  5. Επιλέξτε ορατότητα από το μενού και επιλέξτε το στυλ απόκρυψης από την παλέτα στυλ .
  6. Κάντε κλικ στο παράθυρο του εγγράφου και σύρετε έξω ένα σχήμα. Το σχήμα έχει ένα περίγραμμα, αλλά αυτό είναι μόνο ένας δείκτης διαδρομής, όχι ένα πραγματικό περίγραμμα από pixels. Πρόκειται να μετατρέψουμε αυτό το μονοπάτι σε μια επιλογή και στη συνέχεια να το χτυπήσουμε.
  7. Βεβαιωθείτε ότι η παλέτα των στρωμάτων σας είναι ορατή (επιλέξτε Παράθυρο > Στρώματα εάν δεν υπάρχει), και στη συνέχεια κάντε κλικ στο Ctrl-Click (Χρήστες Mac Cmd-Click) στο στρώμα σχήματος . Τώρα το περίγραμμα της διαδρομής θα αρχίσει να λυγίζει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μάρκα επιλογής επικαλύπτει το μονοπάτι έτσι φαίνεται λίγο περίεργο.
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί νέου στρώματος στην παλέτα στρώσεων . Η μαρκίζα επιλογής θα φαίνεται κανονική τώρα.
  9. Μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία > Εγκεφαλικό .
  10. Στο διάλογο διαδρομής , επιλέξτε πλάτος , χρώμα και θέση για το περίγραμμα. Σε αυτό το παράδειγμα, επιλέξαμε 2 εικονοστοιχεία, φωτεινό κίτρινο και κέντρο.
  1. Αποεπιλέξτε .
  2. Μπορείτε να διαγράψετε το στρώμα σχήματος τώρα - δεν χρειάζεται πλέον.

Αν έχετε Photoshop Elements 14 τα βήματα είναι πολύ απλούστερα:

  1. Σχεδιάστε τη μορφή πεταλούδας και γεμίστε το με μαύρο .
  2. Σχεδιάστε το σχήμα σας και κάντε κλικ μία φορά στο στρώμα Σχήμα .
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Απλοποίηση, η οποία μετατρέπει το σχήμα σε διανυσματικό αντικείμενο.
  4. Επιλέξτε E dit > Επιλογή διαδρομής (περίγραμμα).
  5. Όταν ανοίγει ο πίνακας Stroke, επιλέξτε ένα χρώμα διαδρομής και ένα πλάτος διαδρομής .
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK . Η πεταλούδα σας αγωνίζεται τώρα.
  7. Μεταβείτε στο εργαλείο γρήγορης επιλογής και κάντε κλικ και σύρετε μέσα από το χρώμα πλήρωσης .
  8. Πατήστε Διαγραφή και έχετε ένα περίγραμμα.

Συμβουλή s:

  1. Το σκιαγραφημένο σχήμα είναι στη δική του στρώση, ώστε να μπορείτε να το μετακινήσετε ανεξάρτητα.
  2. Το σκιαγραφημένο σχήμα δεν είναι αντικείμενο διανύσματος, επομένως δεν μπορεί να κλιμακωθεί χωρίς κάποια απώλεια ποιότητας.
  3. Εξερευνήστε τα άλλα στυλ στυλ που έρχονται με Elements από το μενού.